Main Menu

Η Ευρώπη μόλις “ξέμεινε” από νέες διευθύνσεις IPv4!

 

Ο οργανισμός που είναι αρμόδιος για την κατανομή των νέων διευθύνσεων IP σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τα μέρη της Κεντρικής Ασίας αναφέρει ότι εξαντλήθηκαν οι διευθύνσεις IPv4.
Οι διευθύνσεις IPv4 είναι οι αριθμοί 32 bit που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό συσκευών στο διαδίκτυο. Υπάρχουν μόνο 4,2 δισεκατομμύρια διευθύνσεις IPv4 και η ταχεία αύξηση του αριθμού των συσκευών – από τα smartphones, τους υπολογιστές έως τις τηλεοράσεις ή τους Internet of Things αισθητήρες – εξάντλησε τα “αποθέματα”.
Ευρώπη
«Έχουν πλέον εξαντληθεί οι διευθύνσεις IPv4», δήλωσε το RIPE Network Coordination Centre (RIPE NCC) στο Άμστερνταμ, το οποίο διαθέτει διευθύνσεις IP σε 76 χώρες σε ISPs και σε άλλους οργανισμούς.
Τα νέα αυτά δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη, δεδομένου ότι αυτή η κατάληξη αναμένεται από το 2012, όταν η RIPE NCC πήρε την τελική κατανομή των διευθύνσεων IP από το Internet Assigned Numbers Authority (IANA).
Ωστόσο, ως η μόνη πηγή νέων διευθύνσεων IPv4 στην περιοχή, το RIPE NCC δήλωσε ότι η ανακοίνωσή του θα αυξήσει την πίεση στους διαχειριστές δικτύων και προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την κλιμάκωση της ανάπτυξης του Διαδικτύου.
IPv4
Τυχόν διευθύνσεις IPv4 που έχουν επιστραφεί στο RIPE NCC, όπως από οργανισμούς που έχουν βγει από την επιχείρηση ή από δίκτυα που επιστρέφουν διευθύνσεις που δεν χρειάζονται πλέον, θα διατεθούν σε διαθεσιμότητα μέσω μιας λίστας αναμονής. Αυτό αναμένεται να αντιστοιχεί σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ετησίως.
Παρά τις προειδοποιήσεις, ο διάδοχος του IPv4 – IPv6 – δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί ευρέως και μεγάλο μέρος του διαδικτύου εξακολουθεί να λειτουργεί σε παλαιότερα δίκτυα IPv4, πράγμα που σημαίνει ότι οι φορείς ενδέχεται να χρειαστούν περίπλοκες και δαπανηρές λύσεις ή να υιοθετήσουν IPv6.
Ο Νικόλας Πεδιαδίτης, Διευθύνων Υπηρεσιών Καταχώρησης και Διευθυντής Ανάπτυξης Πολιτικής στο RIPE NCC δήλωσε: «Με την εξάντληση του IPv4 στην Ευρώπη κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε ένα μέλλον όπου η ανάπτυξη του διαδικτύου μας είναι περιττή, όχι λόγω έλλειψης εξειδικευμένων μηχανικών δικτύων αλλά από την έλλειψη μοναδικών αναγνωριστικών δικτύου.»
Τα τελευταία χρόνια, αυτή η έλλειψη τροφοδότησε μια σημαντική δευτερογενή αγορά διευθύνσεων IPv4, με τιμές που κυμαίνονται από 10-30 ευρώ ανά διεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ότι η αγορά μεταφοράς IΡv4 αξίζει σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, παγκοσμίως.

 

Πηγή: secnews.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)