Main Menu

Ο FDA ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ COVID-19. ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΤΗΝ “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”.

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΟΜΩΣ…… Ο FDA ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΒΙΝΤ. ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΤΗΝ “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”.

 

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ FDA ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ PFIZER/BIONTECH.

 

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ”. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ.

 

ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2020, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 564 (Β) (1) (Γ) ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΉΣ ΤΡΟΦΊΜΩΝ, ΦΑΡΜΆΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΏΝ ACT (THE FD&C ACT OR THE ACT), Ο ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΥΓΕΊΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ (HHS) ΔΙΑΠΊΣΤΩΣΕ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΔΗΜΌΣΙΑΣ ΥΓΕΊΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΠΗΡΕΆΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Ή ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΈΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΏΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΤΟΝ ΙΌ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΊ ΤΗ ΝΌΣΟ CORONAVIRUS 2019 (COVID-19).

ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΈΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ HHS ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΊΟΥ 2020, ΔΉΛΩΣΕ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΈΓΚΡΙΣΗ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΧΡΉΣΗΣ ΦΑΡΜΆΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ COVID-19. ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 564 ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ (21 U.S.C. 360BBB-3), ΥΠΌΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΌΡΟΥΣ ΚΆΘΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΌΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΊΔΕΤΑΙ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΌΓΩ ΤΜΉΜΑ.

ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020, Η ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΆΚΩΝ (FDA) ΕΞΈΔΩΣΕ ΈΚΤΑΚΤΗ ΧΡΉΣΗ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΌΤΗΣΗ (EUA) ΓΙΑ ΕΠΕΊΓΟΥΣΑ ΧΡΉΣΗ ΕΜΒΟΛΊΟΥ PFIZER-BIONTECH COVID-19 ΓΙΑ
ΠΡΌΛΗΨΗ ΤΟΥ COVID-19 ΓΙΑ ΆΤΟΜΑ ΗΛΙΚΊΑΣ 16 ΕΤΏΝ ΚΑΙ ΆΝΩ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 564 ΤΟΥ
ΝΟΜΟΥ. Ο FDA ΕΠΑΝΈΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΕΞΟΥΣΙΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ:

 

23 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020,
3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 25, 2021,
4 ΜΑΪ́ΟΥ 10, 2021,
5 ΙΟΥΝΊΟΥ 2021,
6 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2021

ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2021, Ο FDA ΕΝΈΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΊΤΗΣΗ ΆΔΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (BLA) ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΉΘΗΚΕ ΑΠΌ BIONTECH MANUFACTURING GMBH FOR COMIRNATY (ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19, MRNA) ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΌ
ΑΝΟΣΟΠΟΊΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΛΗΨΗ ΤΟΥ COVID-19 ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ SARS-COV-2 ΣΕ ΆΤΟΜΑ ΗΛΙΚΊΑΣ 16 ΕΤΏΝ ΚΑΙ ΑΝΩ.

 

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ 12ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ.
ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2021, ΈΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΉΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ ΌΤΙ Η ΑΝΑΘΕΏΡΗΣΗ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ EUA ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΎ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ Ή ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 564 (Ζ) (2) ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ, Ο FDA ΕΠΑΝΕΚΔΊΔΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2021 ΑΔΕΙΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΌ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΈΝΕΣ ΑΝΑΘΕΩΡΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΊ ΌΤΙ Η ΕΕΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΘΈΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ PFIZER-BIONTECH COVID-19 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΈΝΩΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΈΝΗ ΈΝΔΕΙΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΊ ΤΗ ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ COMIRNATY (ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19, MRNA) ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΎΣΑΣ EUA ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΧΡΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ BLA.

 

ΕΠΙΠΛΈΟΝ, ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΊΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΆΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉΣ ΠΕΡΊΘΑΛΨΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ (ΠΆΡΟΧΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ) ΑΝΑΘΕΩΡΉΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΈΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗ ΛΉΞΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑΣ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΈΝΟΥ ΕΜΒΟΛΊΟΥ PFIZER-BIONTECH COVID-19 ΚΑΙ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΛΏΣΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΆΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΊΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΥΟΚΑΡΔΊΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΑΡΔΊΤΙΔΑ.

ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΊΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΉΠΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΈΣ ΕΝΗΜΕΡΏΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΊΟ ΕΜΒΟΛΊΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΉΠΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΈΣ, ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΤΟ ΦΎΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΏΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΈΝΟ PFIZER-BIONTECH ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19 ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ ΜΕ ΆΔΕΙΑ FDA, COMIRNATY (ΕΜΒΌΛΙΟ COVID19, MRNA).

ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ PFIZER-BIONTECH COVID-19 ΠΕΡΙΈΧΕΙ ΈΝΑ RNA ΑΓΓΕΛΙΟΦΌΡΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΈΝΟ ΜΕ ΝΟΥΚΛΕΟΖΊΤΗ
(MODRNA) ΠΟΥ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΊ ΤΗΝ ΙΙΚΉ ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΪ́ΝΗ ΑΙΧΜΉΣ (S) ΤΟΥ SARS-COV-2 ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΈΝΗ ΣΕ ΛΙΠΊΔΙΑ ΣΩΜΑΤΊΔΙΑ. ΤΟ COMIRNATY (ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19, MRNA) ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΚΕΎΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ PFIZERBIONTECH COVID-19 ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΊ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ PFIZER-BIONTECH
ΕΜΒΌΛΙΟ COVID-19 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΉ ΤΗΣ ΣΕΙΡΆΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΏΝ COVID-19.

 

 

ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ PDF ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ FDA.

 

Έγγραφο του FDA.gov

 

Πηγή: nikolaosanaximandros.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com , ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τα ανάλογα στοιχεία.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

*Το OmegaNbc.com  δεν υιοθετεί απόψεις αρθρογράφων σε άρθρα που δημοσιεύει και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέση του.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το  OmegaNbc.com  ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com

 « (Previous News)