Main Menu

Srategic Culture: Θερινή Παράκρουση Πλήττει την Ουάσιγκτον. Ιρανοί, Ρώσοι και Βρετανοί Προσέξτε!

 

Philip Giraldi*, Srategic Culture, June 20, 2019


Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Ιούνιος ήταν ιδιαίτερα ζωηρός μέχρι σήμερα, υπό το φώς του φανερού ζήλου της Ουάσιγκτον να ξανακάνει τον κόσμο  καθ’ εικόνα και ομοίωσή της. Υπάρχει πολύς ψίθυρος, μεταξύ  αυτών που συνδέονται με  κύκλους  της τέως ή της παρούσας κυβέρνησης, ότι  ο Λευκός Οίκος  ετοιμάζεται να «κάνει κάτι» για το Ιράν. Τα πρόσφατα επεισόδια με τις αναφερόμενες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια της Νορβηγίας και της Ιαπωνίας, στον κόλπο του Ομάν, αποδόθηκαν αμέσως στο Ιράν από τον υπουργό των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με τόσο λίγη φροντίδα για αποδεικτικά στοιχεία ώστε ακόμη και τα πειθήνια αμερικανικά ΜΜΕ να μείνουν κατάπληκτα. Οι Τάϊμς της Ν. Υόρκης αναπόφευκτα  επανέλαβαν τους  κυβερνητικούς ισχυρισμούς, αλλά αν κάποιος διάβαζε και τα σχόλια των αναγνωστών, το 90% από όσους έμπαιναν στον κόπο να εκφράσουν μια γνώμη κατέληγαν πως η ιστορία δεν ήτανε πειστική για σειρά από λόγους.

Αρκετά από τα σχόλια ξαναθύμιζαν το εντελώς πλαστό επεισόδιο στον Κόλπο του Τονκίνου το 1964, που χρησιμοποιήθηκε για την κλιμάκωση της αμερικανικής εμπλοκής στο Βιετνάμ, μ ια άποψη που διατυπώνεται συχνά σε σχόλια αναγνωστών τόσο των συστημικών ΜΜΕ όσο και των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης. Άλλοι υπενθυμίζουν τι ψευδείς μυστικές πληροφορίες που συνέδεαν το Ιράκ του Σαντάμ Χουσείν με την επίθεση στους πύργους της Νέας Υόρκης  και με τις απατηλές πληροφορίες για  μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ και για τεράστια ανεμοπλάνα ικανά να μεταφέρουν βιολογικά όπλα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Υπάρχουν αρκετές μη πειστικές πλευρές στο αφήγημα του Πομπέο, και πιο αξιοσημείωτα ότι το Ιράν θα επετίθετο σε ένα ιαπωνικό σκάφος κατά την επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη του Ιάπωνα πρωθυπουργού. Η ίδια η επίθεση, που αποδίδεται σε ιρανικές νάρκες, επίσης  δεν ταιριάζει με τις ζημίες  πάνω από την ίσαλο γραμμή των σκαφών, λεπτομέρεια που επισημάνθηκε από τον κυβερνήτη του δεξαμενόπλοιου, μεταξύ άλλων. Μέλη του πληρώματος του σκάφους είδαν επίσης ιπτάμενα αντικείμενα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι ή άλλα όπλα, που εκτοξεύθηκαν από  σχεδόν οποιονδήποτε στην περιοχή. Και έπειτα υπάρχει και το ερώτημα για το κίνητρο:

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα, όλοι θέλουν έναν πόλεμο με το Ιράν, ενώ οι Ιρανοί προσπαθούν να αποφύγουν μιαν επίθεση βομβαρδισμού με Β52- και επομένως  γιατί θα έκαναν κάτι  που κατά βεβαιότητα  θα προκαλούσε μιαν συντριπτική αντίδραση της Ουάσιγκτον;
Το τι συμβαίνει με το Ιράν είναι αναμφισβήτητα πρωτοσέλιδο θέμα, αλλά υπάρχουν άλλες  δύο ειδήσεις που επιβεβαιώνουν ότι  κάποια εγκεφαλικώς νεκρά, σαρκοβόρα ζόμπι έχουν κάπως αποκτήσει τον έλεγχο του Λευκού Οίκου.

Η πρώτη  είδηση ήρθε από τον Νταίηβιντ Σάνγκερ των Τάϊμς της Ν. Υόρκης, που έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφύτευσαν καταστρεπτικό ιό στο δίκτυο ηλεκτρισμού της Ρωσίας, για να λειτουργήσει  σαν προειδοποίηση αλλά και σαν μηχανισμός πιθανών αντιποίνων, εάν το Κρεμλίνο συνεχίσει  τις κυβερνο-πολεμικές ενέργειές του.

Το καταπληκτικό στοιχείο αυτής της ιστορίας είναι η φυσικότητα και άνεση με την οποία παρουσιάζεται.  Επειδή, επιτέλους, η εισαγωγή καταστρεπτικού παράγοντα στο ενεργειακό δίκτυο κάποιου κράτους μπορεί λογικά να ερμηνευτεί  ως πράξη πολέμου. Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στο δημοσίευμα με μήνυμα του Προέδρου στο Τουίτερ, ότι «Αυτό είναι ουσιαστικά μια πράξη προδοσίας, από μια κάποτε μεγάλη εφημερίδα, απελπιστικά διψασμένη για μια είδηση, οποιαδήποτε είδηση, ακόμη και αν κάνει κακό  στην χώρα μας…» μολονότι δεν δήλωνε ότι η πληροφορία  ήταν αναληθής.

Στην πραγματικότητα, εάν επρόκειτο κυριολεκτικά για προδοσία τούτο θα εσήμαινε ότι το ειδησεογραφικό  δημοσίευμα ήταν σωστό στην περιγραφή ενός προγράμματος που όφειλε να είναι Αυστηρά Απόρρητο. Αλλά  αργότερα ο Τραμπ, ή κάποιος από τους συμβούλους του, σκέφτηκε την παράλειψη και ένα δεύτερο μήνυμα ακολούθησε τότε: «…ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  AΛΗΘΕΙΑ!»

Υποθέτοντας ότι ο Σάνγκερ έκανε την δουλειά του σωστά και το δημοσίευμα είναι πράγματι ακριβές, κάποιες πλευρές του προσφέρονται σε εξέταση. Πρώτον, η επέμβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο μιας χώρας από το οποίο εξαρτάται η λειτουργία τόσων στοιχείων της κρατικής υποδομής της, αποτελεί μιαν εξαιρετικά άφρονα και ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, ιδιαίτερα όταν αυτή η δραστηριότητα έχει διαρρεύσει και εκτεθεί σε μιαν εφημερίδα. Ο Σάνγκερ εξήγησε την γένεση του δημοσιεύματός του, αποκαλύπτοντας ότι τον απασχόλησε για αρκετούς μήνες.

΄Εγραψε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες  επιτείνουν τις ψηφιακές εισβολές τους στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ρωσίας, σε προειδοποίηση στο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και επίδειξη του πως η κυβέρνηση Τραμπ χρησιμοποιεί νέες εξουσίες για την πιο επιθετική χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων (cybertools), δήλωσαν σημερινοί και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Σε συνεντεύξεις κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, οι αξιωματούχοι περιέγραψαν την προηγουμένως  αδημοσίευτη εισαγωγή  κωδικού αμερικανικού κομπιούτερ στο εσωτερικό του ηλεκτρικού δικτύου της Ρωσίας και σε άλλους στόχους, ως ενέργεια παράλληλη με άλλες , δημόσια συζητούμενες, εναντίον των μονάδων παραπληροφόρησης και υποκλοπών (hacking) της Μόσχας  γύρω από τις  εκλογές μελών του Κογκρέσου, το 2018.  Συνήγοροι της επιθετικότερης στρατηγικής δήλωσαν ότι  είχε πολύ καθυστερήσει, ύστερα από χρόνια δημόσιων προειδοποιήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και από το Εφ Μπι Άι, ότι η Ρωσία είχε εισαγάγει καταστρεπτικό ιό που μπορούσε να προκαλέσει δολιοφθορές σε αμερικανικά εργοστάσια ηλεκτρισμού,  σε αγωγούς πετρελαίου και αερίου ή υδροδότησης, σε  οιαδήποτε μελλοντική σύρραξη με τις ΗΠΑ.»

Το δημοσίευμα του Σάνγκερ προσθέτει: « Από τουλάχιστον το 2012 – λένε σημερινοί και πρώην κυβερνητικοί παράγοντες- οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει «αναγνωριστικούς ερευνητές» στα συστήματα ελέγχου του ρωσικού ηλεκτρικού δικτύου. Αλλά τώρα η  αμερικανική στρατηγική –λένε οι αξιωματούχοι- έχει στραφεί περισσότερο προς την επίθεση, με την τοποθέτηση  εν δυνάμει καταστροφικών ιών εντός του ρωσικού συστήματος,  σε βάθος και επιθετικότητα που  ποτέ δεν είχε δοκιμαστεί προηγουμένως. Προορίζεται εν μέρει ως προειδοποίηση και εν μέρει να είναι έτοιμοι να  επιφέρουν πλήγματα, σε περίπτωση σημαντικής σύγκρουσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας. 

Ο Διοικητής της United States Cyber Command, (κυβερνο-Διοίκησης των ΗΠΑ) στρατηγός Πωλ Νακασόνε μίλησε με έμφαση για την ανάγκη μιας «αμυντικής στα πρόσω» βαθειάς παρουσίας στα δίκτυα του αντιπάλου, για να δείξουμε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν  στον καταιγισμό των επιθέσεων εναντίον τους. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ, Τζων Μπόλτον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υιοθετούν μιαν ευρύτερη οπτική των εν δυνάμει ψηφιακών στόχων, στα πλαίσια της προσπάθειας προειδοποίησης οποιουδήποτε «επιδίδεται σε κυβερνο-επιχειρήσεις εναντίον μας». «Δεν μας φοβούνται», είπε στην Γερουσία, πριν ένα χρόνο, κατά την εξέταση επικύρωσης του διορισμού του.

Εάν το δημοσίευμα του Σάνγκερ είναι ακριβές και ασφαλώς  περιέχει πολλές επιβεβαιωτικές πληροφορίες, τότε οι ΗΠΑ έχουν ήδη μπει σε μιαν διαλεκτική διαδικασία στόχευσης ηλεκτρικών δικτύων με την Ρωσία, εγκαινιασμένη σε μεγάλο βαθμό για «να τους κάνουμε να μας φοβούνται».

Θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι οι δύο χώρες είναι ήδη σε πόλεμο. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και τα μηνύματα που εκπέμπει θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να οδηγήσουν σε μείζονα κλιμάκωση. Είναι ενδιαφέρον ότι το άρθρο αναφέρει πως ο Πρόεδρος  Τραμπ δεν είναι ενήμερος για το πρόγραμμα, μολονότι θα μπορούσε να οδηγήσει στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.  Και μόνο το γεγονός της δημοσίευσης του άρθρου θα κάνει σίγουρα πολλούς αναγνώστες να αναρωτηθούν γιατί ο Σάνγκερ δεν συνελήφθη για την αποκάλυψη μυστικών εθνικής ασφάλειας, όπως ο Τζούλιαν Άσανζ.

Η Τρίτη είδηση αναφέρεται στις αρχές Ιουνίου, όταν ο υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντιόταν ιδιαιτέρως  με Αμερικανούς Εβραίους ηγέτες, που εξέφρασαν ανησυχίες ότι  ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Ο Κόρμπιν έχει στοχοποιηθεί από τους Βρετανούς Εβραίους επειδή είναι ο πρώτος σημαντικός Βρετανός πολιτικός που έχει μιλήσει με συμπάθεια για τα δεινά των Παλαιστινίων.

Ο Πομπέο ρωτήθηκε, «εάν εκλεγεί ο Κόρμπιν θα είστε διατεθειμένοι να συνεργαστείτε μαζί μας να αναλάβουμε δράση, εάν η ζωή γίνει πολύ δύσκολη για τους Εβραίους στην Βρετανία;» Ο Πομπέο απάντησε: «Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Κόρμπιν  κατάφερνε να αντιμετωπίσει την πρόκληση και να εκλεγεί. Είναι δυνατό. Θα πρέπει να ξέρετε, δεν  θα περιμένουμε  να αρχίσει να κάνει  κάτι τέτοιο για να αρχίσουμε να σπρώχνουμε προς τα πίσω. Θα κάνουμε το καλύτερο στις δυνάμεις μας. Είναι πολύ σημαντικό, ριψοκίνδυνο και  σπουδαίο για να γίνει  μετά τα τετελεσμένα».

Υπάρχουν κάποιες ασάφειες τόσο στην ερώτηση όσο και στην απάντηση, αλλά φαίνεται ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι θέλουν να συνταχτούν με τους Βρετανούς ομολόγους τους στην επιδίωξη είτε να εξοντώσουν είτε να δεσμεύσουν ένα κορυφαίο εκλεγμένο πολιτικό, επειδή δεν είναι αρκετά υποστηρικτής του Ισραήλ.
Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών συμφωνεί μαζί τους ότι κάτι πρέπει να γίνει, όπως, ενδεχομένως, να ληφθούν προφανώς ορισμένα υπόγεια μέτρα που να εξασφαλίσουν ότι κατ’ αρχήν ο Κόρμπιν δεν θα γίνει πρωθυπουργός.

Το ότι ο Πομπέο μπορεί να σκέπτεται να υπονομεύσει τους θεσμούς της στενότερης συμμάχου των ΗΠΑ αποτελεί ένα τεράστιο θέμα, που ωστόσο αποσιωπάται σε μεγάλο βαθμό από τα ΜΜΕ.

Και ο Ιούνιος δεν έχει ακόμη τελειώσει! Τα καλά νέα είναι ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη εισβάλει στην Βενεζουέλα, παρά τις συστάσεις του παιδαριώδους  γερουσιαστή της Αμερικής Μάρκο Ρούμπιο και του παράφρονα Γερουσιαστή Λίντσει Γκράχαμ, που επιμένουν να εισβάλει.

* Ο Φιλίπ Τζιράλντι  είναι πρώην στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Υπηρέτησε επί χρόνια στην μυστική υπηρεσία στρατού στο Βιετνάμ και αργότερα  σε πυρήνες της CIA στην Γερμανία και στην Τουρκία.  Πτυχιούχος Ph.D. στην Ιστορία και στις Διεθνείς Σχέσεις, και  Διευθυντής του  αμερικανικού Συμβουλίου για το Εθνικό Συμφέρον, είναι διεθνώς γνωστός για τον ορθολογικά αγωνιστικό πατριωτισμό του.

 

 

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com