Main Menu

Αποκλειστικό

Υεμένη: Νέος βαλλιστικός πύραυλος ε/ε Badr-F των Houthi εμβέλεια 160km & Η Ελληνική Αμυντική βιομηχανία(Βίντεο)

 

Υεμένη: Οι δυνάμεις των Houthi (των ξυπόλητων θα προσθέταμε εμείς, χωρίς καμιά διάθεση κοροϊδίας, απλά μια απλή περιγραφή της πραγματικότητας) αποκάλυψαν τον νέο τους βαλλιστικό πύραυλο ε/ε Badr-F, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω επίσημων ροών ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις των Houthi, ο νέος βαλλιστικός πύραυλος ε/ε Badr-F θα έχει εμβέλεια 160km, που είναι σχεδόν 30km μεγαλύτερη από την παλιά έκδοση του πυραύλου Badr-1P.

Η παρουσίαση περιελάμβανε βίντεο και φωτογραφίες των πυραύλων ε/ε Badr-F, που πρόβαλαν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας, σε ανώνυμες τοποθεσίες σε όλη την Υεμένη.

Τα χαρακτηριστικά του πυραύλου ε/ε Badr-F όπως παρουσιάστηκαν είναι τα εξής:

  • Εμβέλεια: 160 χλμ

 

  • Μέγιστη απόκλιση  από τον στόχο: 3 μέτρα

 

  • Βάρος κεφαλής: 250 -300 κιλά

 

  • Τύποι κεφαλής: Δυο – ένας εκρηκτικής γόμωσης & και ένας διασποράς θραυσμάτων

 

  • Κεφαλή Διασποράς θραυσμάτων: Εκρήγνυται σε ύψος 20 μέτρων και η διασπορά των 14.000 θραυσμάτων που φέρει, έχει μέγιστη ακτίνα τα 350 μέτρα

Αυτά από τους εξαθλιωμένους Υεμενέζους, χωρίς πληθυσμό με μεγάλο μορφωτικό επίπεδο, που σίγουρα δεν συγκρίνετε με αυτόν που διαθέτη η χώρα μας, χωρίς τις υποδομές που σίγουρα δεν συγκρίνονται με αυτές που έχει η χώρα μας και με ανύπαρκτο οικονομικό υπόβαθρο που έτσι και αλλιώς πριν τον πόλεμο ήταν πάρα πολύ χαμηλό, και σίγουρα δεν συγκρίνετε με αυτό που έχει η χώρα μας ακόμα και σε αυτά τα χάλια.

Όπως κάθε βιομηχανία, έτσι και η αμυντική βιομηχανία συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομική ζωή ενός κράτους, μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, εξειδικευμένων υπαλλήλων τεχνικής κατάρτισης, αλλά και με την απορρόφηση δυναμικού από διάφορα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Βέβαια τα οφέλη δεν σταματούν εκεί καθώς η αμυντική βιομηχανία κρατάει πολύτιμο συνάλλαγμα εντός της χωράς, ενώ παράλληλα μπορεί μέσω των εξαγωγών να φέρει στην οικονομία πλούτο, σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την αμυντική αυτάρκεια της χώρας, 

Αναμφίβολα, η Ελλάδα δεν έχει τις δυνατότητες χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία κ.α., ωστόσο έχει να επιδείξει αρκετά αξιόλογα αποτελέσματα, αλλά παράλληλα με αυτά έχει να επιδείξει και πολλά προβλήματα όπως, ο κακώς νοούμενος συνδικαλισμός, πολιτικοί που βρέθηκαν στη θέση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης με πλήρη άγνοια επί του θέματος, αλλά και καμία κυβέρνηση δεν είχε μακρόπνοο σχέδιο σχετικά με τον βιομηχανικό τομέα της χώρας, και αν είχε, απαξίωνε τον αμυντικό.

Η εσωτερική αγορά δεν προσφερόταν για μεγάλες μίζες, όπως η εξωτερική και σίγουρα όπως έχει αποδειχθεί ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της απαξίωσης της Ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας ιδιωτικής και δημόσιας.

Πέραν της διαφθοράς, υπάρχουν και οι χαμένες ευκαιρίες, αναρίθμητες είναι οι περιπτώσεις όπου κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε πρόγραμμα ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, και το απορρίψαμε για άγνωστους λόγους.

Τα βασικά επιχειρήματα όσων απαξίωναν την Ελληνική Αμυντική βιομηχανία ήταν, ότι εμείς δεν μπορούμε να παράξουμε εξελιγμένα οπλικά συστήματα όπως οι μεγάλες δυνάμεις, δεν έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό, η ότι δεν θα μας αφήσουν να τα παράξουμε, αλλά και τί την θέλουμε εμείς την αμυντική βιομηχανία; το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια….. οι φίλοι μας οι Τούρκοι, πεταμένα λεφτά και πολλά άλλα.

Όλα αυτά όπως αποδεικνύετε εκ των υστέρων στην καλύτερη περίπτωση ήταν ηλιθιότητες και στην χειρότερη περίπτωση προδοσία, τι από τα δυο δεν θα το πούμε εμείς, υπάρχουν εισαγγελείς, υπάρχουν;;

Αλλά να μην κλαιγόμαστε όταν παρουσιάζονται στα ΜΜΕ οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Τουρκίας Bora, με βεληνεκές στην καλύτερη περίπτωση για εμάς τα 280 χιλιόμετρα και στην χειρότερη τα 1000 χλμ… με την Αθήνα εντός των 280 χλμ..

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα, οι “ξυπόλητοι” Υεμενέζοι και οι “ξύπνιοι”  Έλληνες και επειδή κάποιοι θα μας πουν, ότι είναι λόγια του αέρα, σιγά μην έφτιαξαν αυτοί βαλλιστικό πύραυλο δείτε και τα εν λόγω Βίντεο.

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)