Main Menu

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας απαγόρευσε την πώληση αντιπλοϊκών πυραύλων Bal-E στο Αζερμπαϊτζάν

 

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) απέτρεψε την πώληση των νέων επάκτιων πυραυλικών συστημάτων Bal-E στο Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρει ρωσική εφημερίδα.

Προφανώς, η Ρωσία αρνήθηκε το αίτημα πώλησης των επάκτιων πυραυλικών συστημάτων Bal-E στο Αζερμπαϊτζάν λόγω των φόβων του Υπ. Αμ. της χώρας.

Η Ρωσία δεν θα πουλήσει το επάκτιο πυραυλικό σύστημα Bal-E στο Αζερμπαϊτζάν λόγω των κινδύνων που ίσως να παρουσιαστούν στα πλοία του Στόλου Κασπίας που πλέουν στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας .

Η εφημερίδα, επικαλούμενη δικές της πηγές, εξήγησε οτι ο λόγος της διακοπής της πώλησης έγκειται στην στάση του ρωσικού υπουργείου άμυνας, η προμήθεια του, στο υπουργείο, κρίθηκε άσκοπη.

Όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα, η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε την πρόθεση της να προμηθευτεί το σύστημα πυραύλων επάκτιας άμυνας Bal-E απο την Ρωσία. Σύμφωνα με την Κομερσάντ, το Αζερμπαϊτζάν παρακολουθούσε αυτό το πυραυλικό σύστημα για πολύ καιρό λόγω της ανάγκης του να προστατεύσει την παράκτια ζώνη του στην Κασπία Θάλασσα.

Το Bal-E ειναι η εξαγωγική έκδοση του πυραυλικού συγκροτήματος BAL που ειναι σε υπηρεσία με την μονάδα παράκτιων πυραύλων του Στόλου Κασπίας του ρωσικού Ναυτικού. Το σύστημα χρησιμοποιείται για τη φύλαξή πορθμών και χωρικών υδάτων, την προστασία των υπεράκτιων ακτοπλοϊκών γραμμών, ναυτικών βάσεων, επάκτιων υποδομών όπως επίσης και την προστασία της ακτής από τις αποβατικές απειλές εντός του βεληνεκούς βολής των πυραύλων.

Το πυραυλικό σύστημα διαθέτει υψηλή κινητικότητα, μικρό χρόνο ανάπτυξης και επιχειρησιακής ετοιμότητας, μεγάλο φορτίο πυραύλων και ικανότητα οργανωμένης ομοβροντίας. Παρέχει μεγαλη επιχειρησιακή ετοιμότητα, αξιοπιστία και άνετες συνθήκες για το πλήρωμα του. Οι πύραυλοι μπορουν να εκτοξευτούν απο θέσεις πάνω από υψίπεδα μέχρι ύψους 1000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσα, με ανθρώπινες κατασκευή ή φυσικά εμπόδια να βρίσκονται στην κατεύθυνση της βολής.

Τέσσερις αυτοκινούμενοι εκτοξευτές με οχτώ πυραυλους ο καθένας παρέχουν διαφόρους συνδυασμούς εκτόξευσης μονής/ομοβροντίας με μεγάλη συνολική ισχύ πυρός.

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com