Main Menu

Σκόπια: Θα ανεγερθεί μνημείο Βούλγαρου Συνταγματάρχη που σκοτώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό

 

Κατά την επίσκεψή του στη Σόφια, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, υποσχέθηκε στον Βούλγαρο πρωθυπουργό να εκπληρώσει το αίτημά για την ανέγερση μνημείου στον τόπο θανάτου, του Βούλγαρου Συνταγματάρχη Κωνσταντίν Καβαρνάλιεφ, ο οποίος έχασε τη ζωή του πολεμώντας κατά του ελληνικού στρατού στη Μάχη της Δοϊράνης στον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο.

«Αν και είναι ξένος αξιωματικός που πέθανε μαχόμενος εναντίον ενός άλλου ξένου στρατού που εισέβαλε στα μακεδονικά εδάφη, η κυβέρνηση της ‘Μακεδονίας’ σκοπεύει να εφαρμόσει τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία και να ανεγείρει μνημείο», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζαέφ δήλωσε στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης:

«Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες της Βουλγαρίας, ότι το μνημείο του συνταγματάρχη Καβαρνάλιεφ είναι έτοιμο, θα μεταφερθεί από τη Σόφια όπως είπαμε με τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ για να τοποθετηθεί. Το μνημείο είναι όμορφο και αποτελεί μέρος της κοινής βαλκανικής μας ιστορίας, για την οποία πρέπει να φροντίζουμε», είπε ο πρωθυπουργός στη Σόφια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Το μνημείο θα τοποθετηθεί κοντά στο μέρος όπου σκοτώθηκε πολεμώντας κατά του ελληνικού στρατού, στην ίδια τοποθεσία όπου το 1916 η «τσαρική Βουλγαρία» [το Βουλγαρικό Βασίλειο, εννοεί] είχε στήσει ένα μνημείο όταν κατέλαβε την περιοχή της Δοϊράνης.

Το μνημείο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου της Γιουγκοσλαβίας, ενώ από τότε επανειλημμένα οι Βούλγαροι αξιωματούχοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να στήσουν εκ νέου ένα μνημείο», γράφει το δημοσίευμα

Ωστόσο, η σκοπιανή τηλεόραση Άλφα σχολιάζει το γεγονός ως εξής:

«Η Άλφα ήρθε σε επαφή με ιστορικούς, οι οποίοι δεν θέλησαν να αναφερθεί το όνομά τους, δήλωσαν όμως ότι είναι άλλο η δημιουργία ενός στρατιωτικού νεκροταφείου με τα οστά των νεκρών στρατιωτών και άλλο βάρος έχει να χτισθεί ένα μνημείο ανώτερου αξιωματικού που εκπροσωπεί άμεσα την πολιτική για την κατάκτηση της μακεδονικής γης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ότι μετά από αυτό το βήμα, ίσως προκύψουν απαιτήσεις και από άλλους, όπως η Σερβία και η Ελλάδα για ένα παρόμοιο μνημείο»…

 

 

 

Πηγή: echedoros-a.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com