Main Menu

Ρωσία: Το πρώτο υποβρύχιο Borei-A εκτελεί θαλάσσιες δοκιμές (Βίντεο)

 

Θαλάσσιες δοκιμές εκτελεί το πρώτο ρωσικό βαλλιστικό πυρηνικό υποβρύχιο της αναβαθμισμένης κλάσης Borei-A, με τη Μόσχα να συνεχίζει ακάθεκτη το πρόγραμμα ναυπήγησης υποβρυχίων.

Το πρώτο ρωσικό βαλλιστικό πυρηνικό υποβρύχιο της αναβαθμισμένης κλάσης Borei-A φέρεται ότι βρίσκεται σε στάδιο θαλάσσιων δοκιμών, ένα κεντρικής σημασίας στάδιο πριν την επίσημη παράδοσή του στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρει σε δημοσίευμα του το RT.

Η κλάση Borei πρόκειται να αντικαταστήσει τα παλαιότερα υποβρύχια τύπου Akula και Delfin, αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά του ρωσικού κλάδου της τριάδας πυρηνικής αποτροπής της χώρας (η αποτροπή πυρηνικής επίθεσης από εχθρική δύναμη με βάσει τη δυνατότητα εξαπόλυσης ανταποδοτικού πλήγματος από ξηρά, θάλασσα και αέρα).

Μεταφέρουν 16 πυραύλους Bulava που εκτοξεύονται υποβρυχίως ως το κύριο όπλο τους και μπορούν επίσης να εξαπολύσουν πυραύλους τύπου κρουζ απο τους τορπιλοσωλήνες τους.

Συνεχίζοντας, το Πρίγκιπας Βλαντιμίρ (Κναγιάζ Βλαντιμίρ) είναι το πρώτο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε ως αναβαθμισμένη έκδοση Borei-A, ενσωματώνοντας νέα βελτιωμένα συστήματα επικοινωνίας, χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και καλύτερες καμπίνες πληρώματος. Οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν το 2012 και καθελκύστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το bmpd, ένα έγκριτο ρωσικό ιστολόγιο για την άμυνα, στις 28 Νοεμβρίου το υποβρύχιο απέπλευσε για θαλάσσιες δοκιμές από τον κατασκευαστή του, τα ναυπηγεία Σεβμας, στη ναυτική βάση του Σεβερόντβινσκ. Αναμένεται να τεθεί στην ενεργό υπηρεσία κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Επί του παρόντος, τρία υποβρύχια της κλάσης Borei — το Γιούρι Ντολγκορούκι , το Αλέξανδρος Νιέφσκι και το Βλαντιμίρ Μονομάχ — βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία του ρωσικού Ναυτικού. Τέθηκαν σε ενεργό υπηρεσία το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014. Ακόμη, αξίζει να επισημανθεί πως τα υποβρύχια της συγκεκριμένης κλάσης χρησιμοποιούνται τακτικά ως πλατφόρμες για τις δοκιμές των υποβρυχίως εκτοξευόμενων βαλλιστικών πυραύλων (Submarine Launched Ballistic Missile — SLBM) Bulava.

Τέσσερα άλλα υποβρύχια της κλάσης Borei-A βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, με τα σχέδια για δύο επιπλέον σκάφη να έχουν ήδη ανακοινωθεί. Μια διαφορετική έκδοση, η Borei-B, η οποία ενσωματώνει νέο σύστημα πρόωσης και άλλες αναβαθμίσεις, αναπτύσσεται από το κεντρικό γραφείο ναυτικών μελετών Rubin, βασικό σχεδιαστή της κλάσης.

 

Βίντεο: Η καθέλκυση του υποβρυχίου Πρίγκιπας Βλαντιμίρ.

 

 

 

 

 

Πηγή: proelasi.org

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com