Main Menu

Ρωσία: Το Ναυτικό έχει νέο όπλο που προκαλεί παραισθήσεις και εμετό

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει ένα νέο όπλο το οποίο μπορεί να διαταράξει την όραση των στόχων όπως επίσης και να τους προκαλέσει παραισθήσεις και εμετό.

Το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε ότι ρώσος αμυντικός εργολάβος εγκατέστησε το όπλο πάνω σε δύο ρωσικά πολεμικά πλοία.

Το όπλο εκτοξεύει μια ακτίνα παρόμοια με το φως ενός φάρου που επηρεάζει την όραση του στόχου, καθιστώντας δύσκολη την σκόπευση κατά την νύχτα. Κατά τη διάρκεια των δόκιμων, σύμφωνα με πληροφορίες, εθελοντές χρησιμοποίησαν τυφέκια για να χτυπήσουν στόχους που προστατεύονταν από το όπλο. Οι εθελοντές ανέφεραν οτι αντιμετώπισαν δυσκολίες στο να στοχεύσουν επειδή δεν μπορούσαν να δουν.

Επιπλέον, περίπου οι μισοί από τους εθελοντές δήλωσαν ότι ένιωσαν ζάλη, ναυτία και αποπροσανατολισμό. Περίπου 20 τοις εκατό των εθελοντών ανέφεραν οτι είχαν παραισθήσεις.

Το όπλο, το οποίο ονομάζεται 5P-42 Filin, σύμφωνα με πληροφορίες εγκαταστάθηκε πάνω στα “Ναύαρχος Γκορσκόφ” και “Ναύαρχος Κασατόνοφ”, τα δυο ρωσικά πολεμικά πλοία. Το όπλο αναμένεται να εγκατασταθεί και σε περισσότερα πλοία που επί του παρόντος βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.

Το όπλο αναπτύχθηκε απο την Ruselectronics, μια ρωσική κρατική εταιρεία ηλεκτρονικών και άλλων τεχνολογιών.

Michael Burke

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση από το thehill.com για την proelasi.org

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com