Main Menu

Ο Πρίγκιπας Διάδοχος της Σ. Αραβίας μεταφέρει στρατό στο Ριάντ για την αποτροπή πραξικοπήματος.

 

Ο Πρίγκιπας Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, γνωστότερος διεθνώς ως MBS, αναδιάταξε τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πρωτεύουσα Ριάντ, την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σκοπεύουν να τον ανατρέψουν με πραξικόπημα, γράφει η Βρετανική Daily Mail επικαλούμενη δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατιωτικό προσωπικό και οπλικά συστήματα μεταφέρθηκαν από την ανατολική και δυτική Σαουδική Αραβία στο Ριάντ, καθώς ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έφυγε από τη χώρα για να παρευρεθεί στη σημερινή διάσκεψη κορυφής των G-20 στην Αργεντινή.

Οποιαδήποτε στρατιωτική αναδιάταξη θα αποτελούσε πιθανώς μια προληπτική κίνηση για να αποτρέψει τους φερόμενους ως συνομότες να κάνουν μια κίνηση, ενώ ο Πρίγκιπας είναι στο εξωτερικό.

Οι ισχυρισμοί που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης συνέπεσαν με μια συνέντευξη ενός εξόριστου Σαουδάραβα πρίγκιπα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ετοιμάζεται ένα πραξικόπημα, καθώς η αντιπολίτευση κινητοποιείται εναντίον του πρίγκιπα Διαδόχου.

Ο πρίγκηπας Khalid bin Farhan al-Saud, ο οποίος ζει εξόριστος στη Γερμανία, δήλωσε ότι στη Σαουδική Αραβία έχει σχηματιστεί μια ομάδα αντιπολίτευσης με έναν στόχο: να εκδιώξει τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον al-Khaleej Online, ο Πρίγκιπας Χαλίντ δήλωσε ότι το στυλ κυβέρνησης του πρίγκιπα χαρακτηρίζεται από «άγνοια και παραφροσύνη».

Είπε ότι αν η βασιλική οικογένεια και οι «άλλες χώρες» αποφασίσουν να κινηθούν εναντίον του βασιλιά Σάλμαν και του πρίγκιπα Διαδόχου, «ένα κύμα βίας είναι πιθανό να ξεσπάσει στη χώρα, καθώς το βασίλεο της Σαουδικής Αραβίας κυβερνάται μέσα από αγνοτικές και βάρβαρες μεθόδους».

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει ένα βελούδινο πραξικόπημα που θα ανατρέψει το βαθύ κράτος και θα πάρει τον έλεγχο των θεσμών ασφαλείας, και στη συνέχεια θα ανατρέψει τον Πρίγκιπα Διάδοχο και τον βασιλιά».

Τα λόγια του υποστηρίζουν ότι υπάρχει μιασυνωμοσία μεταξύ των μελών του Οίκου των Σαούντ για να εξασφαλιστεί ότι ο ευνοούμενος γιος δεν θα γίνει βασιλιάς, όταν ο 82χρονος βασιλιάς Σάλμαν πεθαίνει.

Σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές μοναρχίες, ο οίκος των Σάουντ έχει εκατοντάδες πρίγκιπες, με την διαδοχή του θρόνου να ορίζεται από φυλετικές γραμμές διαδοχής, αντί να πηγαίνει αυτόματα στον μεγαλύτερο γιο.

Κάθε τμήμα της δυναστείας συμβουλεύεται πριν να επιλεχθεί ένας νέος βασιλιάς, αλλά καθώς ο Πρίγκιπας είναι πλέον ο de-facto κυβερνήτης, μια προσπάθεια να τον απομακρυνουν από την εξίσωση της διαδοχής, θα είχε πιθανώς βίαιες συνέπειες.

Ο προτιμώμενος υποψήφιος της αντιπολίτευσης είναι ο πρίγκηπας Ahmed bin Abdulaziz, 76 ετών, νεότερος αδελφός του βασιλιά Σαλμάν και ο θείος του Πρίγκιπα Διαδόχου.

Ο Πρίγκιπας Αχμέτ ήταν ο μοναδικός από τα πρεσβύτερα μέλη του οίκου των Σαούντ που αντιτάχθηκε στην επιλογή του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο αξιώμα του πρίγκιπα διαδόχου το 2017, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν δηλώσει σε μέλη της Δυναστείας των Σαουντ τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα υποστηρίξουν τον πρίγκιπα Αχμέτ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών για σχεδόν 40 χρόνια, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές εντός της Σαουδικής Αραβίας με άμεση γνώση των διαβουλεύσεων.

Αυτές οι πηγές εντός της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν ότι είναι πεπεισμένοι ότι ο Πρίγκιπας Αχμέτ δεν θα αλλάξει ούτε θα αντιστρέψει καμία από τις κοινωνικές ή οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θέσπισε ο MBS, θα τιμήσει τις υφιστάμενες στρατιωτικές εξοπλιστικές συμβάσεις και θα αποκαταστήσει την ενότητα στον οίκο των Σαούντ.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Daily Mail – onalert.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com