Main Menu

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του τουρκικού ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου τύπου Rail Gun ŞAHİ 209 Block-1 (Βίντεο)

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του τουρκικού ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου τύπου (Rail Gun) τύπου ŞAHİ 209 Block-1 της εταιρείας Yeteknoloji AS.

Ο δοκιμές είχαν ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Το σύστημα που δοκιμάστηκε και έχει κάννη μήκους 3 μέτρων και ισχύ 1 megajul και όπως απέδειξαν οι δοκιμές το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο τύπου ŞAHİ 209 Block-1 μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα βάρους 300 γραμμαρίων σε απόσταση 10 χλμ.

Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία τα βλήματα που εκτόξευσε το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο τρύπησαν κατά τις δοκιμές πλάκες χάλυβα πάχους 50, 70 και 96 χιλιοστών.

Το επόμενο βήμα της εταιρείας Yeteknoloji AS είναι η ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου με κάννη μήκους 6 μέτρων που θα μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα βάρους 700 γραμμαρίων με ισχύ 6 megajul σε αποστάσεις 25 χιλιομέτρων.

Η εταιρεία στοχεύει στην επίδειξη του νέου πρωτοτύπου στην 14η Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF-2019 στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Μάιο.

 

 

 

Πηγή: defence-point.gr

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com