Main Menu

Νέο χτύπημα για το δολάριο – H ΕΕ σχεδιάζει την μείωση του ρόλου του στο διεθνές εμπόριο

 

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει την μείωση του ρόλου του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Trump και διαφόρων ευρωπαίων ηγετών (Macron) και των συνεχιζόμενων απειλών για κυρώσεις και δασμούς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του διεθνούς ρόλου του ευρώ, σύμφωνα με σχέδιο εγγράφου που έχει το πρακτορείο Bloomberg.

ΌΤο σχέδιο έχει τρεις διαστάσεις, όπως τον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα, τον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα και βασικούς στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια…
“Τα κράτη μέλη θα πρέπει να προωθήσουν την ευρύτερη χρήση του ευρώ στις σχέσεις με τρίτες χώρες στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων στο πλαίσιο διμερών και πολυμερών διεθνών συμφωνιών”.

“Η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να συμπεριλάβουν στις διακυβερνητικές τους συμφωνίες με τρίτες χώρες μια ρήτρα που αναπτύχθηκε από την Επιτροπή σχετικά με τη χρήση του ευρώ ως προεπιλεγμένου νομίσματος”.

“Οι συμμετέχοντες στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας θα πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερες συμβάσεις που σχετίζονται με την ενέργεια, εκφρασμένες σε ευρώ”.
“Οι οργανισμοί αναφοράς τιμών θα πρέπει να διευκολύνουν την καθιέρωση τιμών αναφοράς για το αργό πετρέλαιο σε ευρώ”.

“Τα χρηματιστήρια αξιών θα πρέπει να διευκολύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη συμβάσεων παραγώγων σε αργού πετρελαίου και εξευγενισμένων προϊόντων σε ευρώ”.

Με τη Ρωσία, μαζί με το Ιράν και την Κίνα να να προχωρούν στην απο-δολαριοποίηση των οικονομιών τους, η μετατόπιση της Ευρώπης από το “πετροδολάριο” θα μπορούσε να είναι το τέλος της αρχής του τέλους της βασιλείας του δολαρίου ως τπ παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

 

 

 

 

Πηγή: bankingnews.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com