Main Menu

Βασίλης Καπούλας

Ιστορική στιγμή στις ΗΠΑ: Ο Ν.Τραμπ εθνικοποιεί την FED! – Πώς “κόβει τα κεφάλια” της “Λερναίας Υδρας”

 

Ανελέητος πόλεμος διεξάγεται στο εσωτερικό των ΗΠΑ καθώς με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος της χώρας, Ν.Τραμπ, προχωρά σε εθνικοποίηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED!
Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη δείχνει πως και τα 2 αντίπαλα στρατόπεδα στην Αμερική, Τραμπικοί και Παγκοσμιοποιητές, χρησιμοποιούν την κρίση του ιού COVID-19 προκειμένου να επικρατήσουν και αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο στις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση στον κόσμο.
Έτσι, με εντολή Ν.Τραμπ «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εθνικοποιεί μεγάλους όγκους των χρηματοπιστωτικών αγορών».
Το νομοσχέδιο για τα μέτρα τόνωσης περιλαμβάνει ουσιαστικά τη συγχώνευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών σε έναν οργανισμό.
Οι υποστηρικτές του Ν.Τραμπ αναφέρουν πως:
«Το σχέδιο ουσιαστικά συγχωνεύει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών σε έναν οργανισμό. Οπότε, γνωρίστε το νέο πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Ντόναλντ Τζ. Τραμπ». « Μάλιστα οι Ομοσπονδιακοί, παρέχουν τα χρήματα για να γίνει».
Πώς θα συμβεί αυτό;
Ουσιαστικά, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, δημιούργησε πρόσφατα πολλά καινούργια προγράμματα, που εξυπηρετούν μια σειρά σκοπών όπως:
-CPFF (Μηχανισμός χρηματοδότησης εμπορικών χρεογράφων) – αγορά εμπορικού χαρτιού από τον εκδότη. 
-PMCCF (Πρωτοβάθμια Αγορά Επιχειρηματικής Διευκόλυνσης) – αγορά εταιρικών ομολόγων από τον εκδότη. 
-TALF (Προθεσμιακή Δανειακή Διευκόλυνση Τίτλων Προερχόμενων Από Τιτλοποίηση) – χρηματοδότηση για τίτλους προερχόμενους από τιτλοποίηση. 
-SMCCF (Δευτερογενής Πιστωτική Διευκόλυνση) – αγορά εταιρικών ομολόγων και ομολογιακών δανείων στη δευτερογενή αγορά. 
-MSBLP (Κύριο Πρόγραμμα Δανεισμού Επιχειρήσεων) – Οι λεπτομέρειες πρόκειται να ανακοινωθούν, αλλά θα δανειστούν επιλέξιμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συμπληρώνοντας τις προσπάθειες της Ένωσης Μικρών Επιχειρήσεων.
Όμως, όπως αναφέρουν πηγές από τις ΗΠΑ, «η Ομοσπονδιακή τράπεζα δεν επιτρέπεται να κάνει τίποτα από αυτά. Η κεντρική τράπεζα επιτρέπεται μόνο να αγοράζει ή να δανείζει τίτλους που έχουν κρατική εγγύηση. Σε αυτά, περιλαμβάνονται οι τίτλοι του Δημοσίου, οι τίτλοι που προέρχονται από υποθήκες οργανισμών και το χρέος που εκδόθηκε από τις Fannie Mae και Freddie Mac. Μπορεί να παρουσιαστεί επιχείρημα, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και τα δημοτικά χρεόγραφα, αλλά τίποτα άλλο στον παραπάνω κατάλογο ξεπλύματος». 
Αν λοιπόν, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα «δεν επιτρέπεται» να διεξάγει τις προαναφερθείσες κινήσεις, πώς θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά; 
Κάθε αρχικό πρόγραμμα θα συνδέεται με φορέα ειδικού σκοπού (SPV) που χρηματοδοτείται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.
Στη συνέχεια, το Δημόσιο θα προβεί σε επένδυση ιδίων κεφαλαίων σε κάθε φορέα ειδικού σκοπού, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί, και όχι η Κεντρική Τράπεζα, θα αγοράσουν τους τίτλους και θα λάβουν δάνεια, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενεργεί ως τράπεζα που παρέχει χρηματοδότηση.
«Η Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα) προσέλαβε την BlackRock Inc. για να αγοράσει αυτές τις κινητές αξίες και να διαχειριστεί τη διοίκηση των SPV για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, του Υπουργείου Οικονομικών» αναφέρει Αμερικανός δημοσιογράφος.
«Στην πραγματικότητα», λέει, «Η Fed δίνει στο Υπουργείο Οικονομικών πρόσβαση στο Νομισματοκοπείο».  
Πρόκειται για καθαρή επανάσταση καθώς οι Ιδρυτές της Αμερικής παραχώρησαν την εξουσία εκτύπωσης νομίσματος μόνο στο Κογκρέσο!
Το άρθρο 1, Ενότητα 8, επιτρέπει στο Κογκρέσο να ανταλλάσσει χρήματα και να ρυθμίζει την αξία του και το Άρθρο 10 αρνείται στο κράτος το δικαίωμα να κόβει δικά του χρήματα.
Το Άρθρο 1, Ενότητα 8, Παράγραφος 5, παρέχει ρητώς στο Κογκρέσο την εξουσία να «ανταλλάσσει χρήματα, να ρυθμίζει την αξία τους και να έχει ξένο νόμισμα».
Συνεπώς, οι σχεδιαστές ήθελαν σαφώς, το εθνικό νομισματικό σύστημα να παραμείνει στα χέρια της Αμερικής, όχι σε μία ιδιωτική κοινοπραξία ξένων τραπεζών, γνωστή ως Ομοσπονδιακή Τράπεζα. 
Αυτή η κίνηση φαίνεται να αναιρεί, τουλάχιστον εν μέρει, αυτό που έκανε ο πρώην Πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον το 1913, ο οποίος παραχώρησε τις εξουσίες του Κογκρέσου για τη ρύθμιση των χρημάτων στην ιδιωτική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.
Ποια θα είναι η συνέχεια στις ΗΠΑ; Θα επικρατήσει ο Ν.Τραμπ ή θα επιχειρήσουν βίαιη ανατροπή του οι Παγκοσμιοποιητές με μοχλό τον COVID-19;

 

 

 

Βασίλης Καπούλας

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com , ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

*Το OmegaNbc.com  δεν υιοθετεί απόψεις αρθρογράφων σε άρθρα που δημοσιεύει και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέση του.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το  OmegaNbc.com  ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)