Main Menu

Η Ρουμανία θέλει να αγοράσει εξήντα άρματα μάχης

 

Ο Ρουμανικός Στρατός ψάχνει για νέα άρματα μάχης. “Επί του παρόντος, ο Ρουμανικός Στρατός χρησιμοποιεί κάποια κύρια άρματα μάχης (MBT) TR-85 και TR-85M1 που δεν πληρούν καμία σύγχρονη απαίτηση των βαριά θωρακισμένων αρμάτων μάχης.

Ωστόσο, το υπουργείο άμυνας ενεργοποίησε το πρόγραμμα που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του στόλου των αρμάτων μάχης της υπηρεσία.

Μερικές επιστολές για την παροχή πληροφοριών (RfI) θα αποσταλούν στους πιθανούς προμηθευτές το συντομότερο δυνατόν,” δήλωσε μια πηγή στο TASS. Ο Ρουμανικός Στρατός πιστεύεται ότι σκοπεύει να αντικαταστήσει τα παρωχημένα άρματα μάχης του με MBT Leopard 2A5.

Η πηγή απαρίθμησε επίσης κάποιες απαιτήσεις για τα νέα MBT που χρειάζεται ο Ρουμανικός Στρατός. “Τα [νέα] άρματα πρέπει να είναι οπλισμένα με πυροβόλο άρματος μάχης 120 χιλιοστών συμβατό με τα νατοϊκά πρότυπα τυποποίησης (STANAG), να διαθέτει περιμετρική ικανότητα hunter-killer. Το όχημα θα διαθέτει τελευταίας λέξης ψηφιακά υποσυστήματος και σύγχρονη σουίτα τηλεπικοινωνιών.

Τα MBT θα είναι επανδρωμένα από τριμελές ή τετραμελές πλήρωμα,” δήλωσε η πηγή. Ο Στρατός της Ρουμανίας πρόκειται να αγοράσει περίπου εξήντα MBT, συμπεριλαμβανομένων πενήντα τεσσάρων για μια πλήρως εξοπλισμένη Eπιλαρχία Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ) και έξι για εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση Στρατιωτική Ισορροπία 2018, που εκδόθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS) με έδρα το Λονδίνο, ο Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν περίπου 42 TR850, 104 TR-85 και 54 TR-85M1 MBT. Πρέπει να αναφερθεί ότι το TR-85/TR-85M1 είναι το κύριο βαρύ όχημα του Ρουμανικού Στρατού.

Το MBT TR-85M1 έχει μήκος 9,960 μέτρα, πλάτος 3,435 μ. και ύψος 3100 μ. και ζυγίζει 52,5 τόνους. Το άρμα επανδρώνεται από τετραμελές πλήρωμα. Το TR-85M1 είναι οπλισμένο με το ραβδωτό πυροβόλο άρματος A-308 των 100 χιλιοστών (αντίγραφό του Σοβιετικού D-10T2S) με φορτίο πυρομαχικών των 41 βλημάτων, ένα αντιαεροπορικό πολυβόλο DShKM 12,7 χιλιοστών τοποθετημένο πάνω στην οροφή του πύργου με φορτίο πυρομαχικών 750 φυσιγγίων, ένα συζυγές πολυβόλο Καλάσνικοφ PKT 7,62 χιλ. με 5000 φυσίγγια και 20 εκτοξευτές καπνογόνων.

Η σουίτα αισθητήρων του άρματος αποτελείται απο το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) Ciclop-M1, συσκευή νυχτερινής παρατήρησης και αποστασιόμετρο λέιζερ. Ουσιαστικά, το TR-85M1 είναι μια εις βάθος εκσυγχρονισμένη έκδοση του σοβιετικής προέλευσης MBT T-55.

Στο παρελθόν, η Ρουμανία είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση μεταχειρισμένων Leopard 2A4 από το οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού τα οποία θα αναβαθμιζόταν στο πρότυπο A7 μέσω του προγράμματος OMB-Leo2 του Ευρωπαϊκού Οργανισμόυ Άμυνας (EDA), το οποίο προβλέπει την εκμίσθωση, ενοικίαση ή πώληση των ευρωπαϊκών μεταχειρισμένων Leopard 2A4 συγκεκριμένων χωρών προς τις χώρες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τον αρματικό στόλο τους ή να απεξαρτηθούν από τα ρωσικά στρατιωτικά υλικά.

 

 

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com