Main Menu

Η Μακεδονία, το σχόλιο ενός ΣΥΡΙΖΟ-τρολ και η απάντηση

 

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στον ιστότοπο antinews.gr, στο άρθρο μου με τίτλο «Ο αυταρχισμός του κράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εσχάτη προδοσία και η δικαιοσύνη» (εδώ), υπήρξε και ένα σχόλιο με υπογραφή «Οξαποδώ», προφανώς ψευδώνυμο, ενός αναγνώστη προφανώς Συριζαίου. Αυτός ο Συριζαίος λοιπόν, ή καλύτερα το Συριζο-τρολ, αναφέρθηκε σε ορισμένα σημεία τα οποία συχνά-πυκνά τα ακούμε ως επιχειρήματα από Συριζαίους για το Σκοπιανό και θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να τα παρουσιάσω, όπως επίσης να παρουσιάσω και την απάντηση που έλαβε από εμένα. Περιττό να αναφέρω ότι μετά την απάντησή μου το τρολ αυτό «εξαφανίστηκε», δεν ξαναέδωσε σημεία γραφής.

Ακολουθεί το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΟ-τρολ:

Οξαποδώ

«Κύριε oğlu του Abacı (Abacıoğlu) δεν γνωρίζω αν έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως γνήσιοι Μακεδόνες οι Φυρομιανοί, σίγουρα όμως δεν το έχετε εσείς. Και ούτε καν το δικαίωμα να απονέμετε εσείς πιστοποιητικά γνησιότητας σε άλλους. Ασχοληθείτε με την δική σας καταγωγή και γνησιότητα καλύτερα.

Επί του θέματος τώρα.
Εθνικιστικής μπούρδας και αλαζονείας το ανάγνωσμα.
Και είσαι και γιατρός πανάθεμα σε, θεωρητικά δηλαδή άνθρωπος με γνώση και κρίση, και όχι κάποιο αστοιχείωτο στουρνάρι των γηπέδων που ξέρει να κραυγάζει μόνο “ζήτω” και “ουουου”.
Μα τί σοβαρά επιχειρήματα “διαβασμένου” ήταν αυτά με τα οποία ισοπέδωσες τον συριζαίο βουλευτή!

(α) τα Σκόπια ΔΕΝ κατέχουν έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας αλλά της Δαρδανίας, Παιονίας και Πελαγονίας …
Ποιάς αρχαίας Μακεδονίας ακριβώς;
Του Περδίκα Α’, του Φιλίππου Β’, του Μακεδονικού βασιλείου που καταλύθηκε από τους Ρωμαίους, ΠΟΙΑΣ αρχαίας Μακεδονίας; Ποιά σου γουστάρει καλύτερα και ποιάν εγκρίνει η εμβριθής επιστημονική σου γνώση;
Και μήπως τότε σταμάτησε και διεγράφη ο γεωγραφικός όρος Μακεδονία και δεν συνέχισε με πολύ ελαστικό συνοριακό προσδιορισμό αδιάλειπτα ως σήμερα και υπό όλες τις ιστορικές συνθήκες; Μέχρι πού και τί τελικά έχουμε δικαίωμα να αποκαλούμε Μακεδονία;

(β) οι κάτοικοι των Σκοπίων που διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας είναι Σλάβοι, επομένως δεν θα ήταν σωστό να δεχθούμε ότι είναι Μακεδόνες…
Να δεχθείτε ποιοί;
Τα στίφη ούτε 100 χρόνων προσφύγων Μικρασιατών και Ποντίων που αποτελούν την πλειοψηφία των ελληνόφωνων της σημερινής Ελληνικής Μακεδονίας; Και το θέλουν για αναντάμ παπαντάμ γνήσιοι Μακεδόνες, αρνούμενοι κάθε Μακεδονικότητα στους Σλαβομακεδόνες που είναι ντόπιοι εδώ και 12 αιώνες; Τους μαζικούς εποικισμούς επί Βυζαντίου (Αρμένιοι κλπ.) τους ξεχνάμε; Ποιά αρχαιοελληνική γνησιότητα μπορούμε να επικαλούμαστε εμείς;
Πόσοι κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων μπορούν να βρεθούν στην σημερινή μείζονα Μακεδονία και ποιοί είναι αυτοί; Έτσι για να δούμε ποιός έχει αυθεντικό κληρονομικό δικαίωμα και το δικαίωμα να αποκλείει άλλους.

(γ) η γλώσσα τους είναι Βουλγαρική διάλεκτος, συγκεκριμένα 80% Βουλγαρικά και 20% Σέρβικα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι η γλώσσα που μιλούσαν οι Μακεδόνες…
Όχι, σίγουρα δεν είναι, αλλά ούτε είναι τα Ποντιακά ούτε τα Καραμανλήδικα. Τα δικά μας ελληνικά και αυτοί εδώ τα έμαθαν.
Και εν πάσει περιπτώσει δεν ξέρουμε ποιά ήταν τα αρχαία Μακεδονικά αλλά και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ούτε οι Γάλλοι μιλάνε γαλατικά ούτε οι Αιγύπτιοι αιγυπτιακά και ούτε καν διεκδικούν φυλετική γνησιότητα. ‘Ομως τα επικαλούνται ως δική τους ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.

Μου έγινες και ερμηνευτής και αδυσώπητος χωροφύλακας του Νόμου! Θα δικάσεις και για εσχάτη προδοσία! Με σύμβουλο την “γνωστή ποινικολόγο” κ. Ειρήνη Μαρούπα (σοβαρό πρόσωπο!)
Διότι λέει “σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όταν παραδίδεις έδαφος η ποινή είναι, θάνατος”. Μας ζωγραφίζεις εσύ και η “γνωστή ποινικολόγος” κάπου, σε ένα χάρτη κατά προτίμηση, το έδαφος που παραδόθηκε; Πότε, ποιό ακριβώς, από ποιόν και σε ποιόν;

Είσαι και γιατρός γ.μ. τα διδακτοριλίκια σου… αλλά ΕΣΥ έχεις ανάγκη από γιατρό. Ψυχίατρο!

Πλάκα έχει που οι γνησιοδεξιοί του ιστολογίου εν χορώ ψάλλουν ωσαννά στην εθνικιστική παπαρολογία σου!
Η ασθένεια είναι διάσπαρτα απλωμένη με επιδημικά χαρακτηριστικά.»

Ακολουθεί η απάντησή μου:

Ioannis Abatzoglou @Οξαποδώ

«Κύριε Οξαποδώ, σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσω ορισμένα σημεία τα οποία χρησιμοποιείτε ως επιχειρήματα εσείς και οι όμοιοί σας.

Κατάγομαι από Έλληνες της Μικράς Ασίας (και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό). Εάν δεν γνωρίζετε να σας ενημερώσω ότι οι Οθωμανοί ανάγκαζαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας να έχουν επίθετα με την κατάληξη “–ογλου”. Αυτό δεν τους καθιστούσε λιγότερο Έλληνες. Την δική μου την καταγωγή την έχω ψάξει και έχω εντοπίσει τα στοιχεία των προγόνων μου και διαπίστωσα ότι είναι όλοι ελληνικής καταγωγής, από το 1800 μέχρι σήμερα (για παλαιότερους δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εάν κάποιος πρόγονός μας είναι διαφορετικής καταγωγής, δεν είμαστε Έλληνες.

Έθνος Μακεδονικό ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ (το ξέρω ότι αυτές οι δύο λέξεις σας προκαλούν αναγούλα), το οποίο αποτελείται από τους Μακεδόνες, τους Ηπειρώτες, τους Κύπριους, τους Πόντιους κλπ. Η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους αποτελεί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Επίσης, όλοι οι Έλληνες προστρέχουμε όταν μία περιοχή της χώρας μας διατρέχει κίνδυνο. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε αναντάμ παπαντάμ από την Μακεδονία. Αν κινδυνεύσει η Κρήτη, θα γίνουμε όλοι Κρητικοί. Το καταλάβατε; Τώρα εάν νιώθετε άβολα όταν αναφερόμαστε σε επιστημονικές αλήθειες και στεναχωριέστε, τι να σας πω; Επισκεφθείτε έναν ΨΥΧΙΑΤΡΟ.

Οι χαρακτηρισμοί σας “εθνικιστής”, “μπούρδας” και “αλαζόνας”, δείχνουν το επίπεδο και το βάθος των επιχειρημάτων σας.

Σχετικά τώρα με τα επιχειρήματα που επεσήμανα στον σύντροφο και ομοϊδεάτη σας Συριζαίο βουλευτή σε συζήτηση που είχα μαζί του:

α) “Τα Σκόπια δεν κατέχουν εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας”:
Πράγματι, η χώρα της Μακεδονίας ήταν μία πολύ περιορισμένη γεωγραφικά περιοχή (εντός των σημερινών συνόρων της Ελλάδος) η οποία όταν άρχισε να εξαπλώνεται κατέλαβε εδάφη άλλων περιοχών. Για παράδειγμα προς βορρά (μιας και μιλάμε για τη διαμάχη με τα Σκόπια) κατέλαβε την περιοχή της Πελαγονίας. Μέρος της αρχαίας Πελαγονίας σήμερα βρίσκεται στις βόρειες περιοχές της Ελλάδος αλλά και στο νότιο τμήμα των Σκοπίων. Βορειότερα από τις περιοχές αυτές είναι εδάφη της αρχαίας Παιονίας και ακόμη βορειότερα εδάφη της αρχαίας Δαρδανίας. Επομένως τα Σκόπια κατέχουν περιοχές της αρχαίας Δαρδανίας, Παιονίας και Πελαγονίας. Επίσης η περιοχή των σημερινών Σκοπίων, σε χάρτες του μεσαίωνα δεν αναφέρεται ως “Μακεδονία”. Αλλά και επί τουρκοκρατίας η περιοχή αυτή δεν ονομαζόταν “Μακεδονία”. Εάν όμως κάποιοι εννοούν ως “Μακεδονία” την χώρα που προέκυψε στα αρχαία χρόνια με τις κατακτήσεις του Φιλίππου του Β, ή πολύ περισσότερο με αυτές του γιού του, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τότε θα πρέπει η Μακεδονία να εκτείνεται μέχρι τις ΙΝΔΙΕΣ!!!

β) “Οι Σλάβοι των Σκοπίων ΔΕΝ είναι Μακεδόνες αλλά Σλάβοι”:
Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες που αναφέρεστε ανήκουν στο ελληνικό έθνος (βλέπε πιό πάνω) επομένως έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας επί ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας. Οι Σκοπιανοί είναι μαϊμού Μακεδόνες, Μακεδόνες γιαλαντζί. Σχετικά με το ερώτημά σας “ποιά αρχαιοελληνική γνησιότητα μπορούμε να επικαλεστούμε εμείς;”, απαντώ: την ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ την έχουν αποδείξει οι Επιστήμες (Ιστορία, Φιλολογία, Λαογραφία, Γλωσσολογία, Φυσική Ανθρωπολογία, Γενετική κλπ, αλλά και διάφορες Τέχνες όπως Μουσική, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.). Ψάξτε λίγο και θα το διαπιστώσετε και εσείς ο ίδιος. Αν και νομίζω ότι αυτά που θα ανακαλύψετε θα επιδεινώσουν την κατάστασή σας η οποία είναι ήδη αρκετά διαταραγμένη… από ψυχιατρικής απόψεως εννοώ.

γ) “Η γλώσσα των σκοπιανών είναι Βουλγάρικη διάλεκτος, συγκεκριμένα 80% Βουλγαρικά και 20% Σέρβικα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι η γλώσσα που μιλούσαν οι Μακεδόνες”:
Τα Ποντιακά και τα Καραμανλήδικα είναι διάλεκτοι, με την δεύτερη να είναι μίξη ελληνικών και τουρκικών. Είπε κανείς ότι οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν Καραμανλήδικα; Τα ελληνικά που διδάσκουμε στα ελληνικά σχολεία είναι η νεοελληνική γλώσσα η οποία προέρχεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα. Υπάρχει συνέχεια της ελληνικής γλώσσας, όσο και αν αυτό σας στενοχωρεί και δυσχεραίνει την δουλειά του ψυχιάτρου που σας κουράρει ή τέλος πάντων που θα σας κουράρει στο μέλλον εάν δεν έχετε ήδη ξεκινήσει. Πάντως αν θέλετε την συμβουλή μου μην το καθυστερείτε πολύ… αυτό ντε… με τον ψυχίατρο. Η γλώσσα που διδάσκουν οι Σκοπιανοί είναι Σλαβική διάλεκτος. Τελεία και παύλα._ Όσα ηρεμιστικά και να χρειαστείτε προκειμένου να το αποδεχθείτε, έτσι είναι και δεν αλλάζει. Δυστυχώς για εσάς και τους ομοίους σας αυτή είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Εδώ η αντίστοιχη επιστήμη λέγεται Γλωσσολογία και υποστηρίζει ακριβώς αυτά που σας λέω (βλέπε Μπαμπινιώτη κλπ). Επίσης για αυτό που λέτε ότι “δεν ξέρουμε ποιά ήταν τα αρχαία Μακεδονικά”, εσείς μπορεί να μην ξέρετε, ξέρουν όμως οι ειδικοί επιστήμονες (φιλόλογοι, ιστορικοί, γλωσσολόγοι κλπ) και αυτά ήταν τα Ελληνικά. Τώρα, αυτά που λέτε για τα “Γαλατικά” και τα “Αιγυπτιακά”. Τα “Γαλατικά” δεν υπάρχουν ως γλώσσα ούτε έχει διασωθεί κείμενο σε αυτή την γλώσσα. Αυτό που λέμε “Γαλατικά” στηρίζεται σε ονοματολογικά στοιχεία π.χ. “Αστερίξ”, “Οβελίξ” κλπ. Διαβάστε κύριε κανένα επιστημονικό βιβλίο, διαβάζετε κόμιξ μέχρι αυτή την ηλικία; Αυτό να το αναφέρετε στον ψυχίατρο, είναι σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητός σας και θα τον βοηθήσει. Τώρα τα αρχαία Αιγυπτιακά. Να σας θυμίσω απλά ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι έχουν εκλείψει. Οι σημερινοί κάτοικοι της Αιγύπτου είναι Άραβες και μιλούν την αραβική. Διαβάστε λίγο ιστορία για την εξάπλωση των Αράβων. Δυστυχώς για εσάς, σε αντίθεση με τις γλώσσες που αναφέρατε, τα ελληνικά υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Ο Νόμος σε περίπτωση “εσχάτης προδοσίας” και “παράδοσης εδαφών” προβλέπει την “ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ”. Αυτό το λένε οι ΝΟΜΙΚΟΙ. Και εδώ υπάρχει η αντίστοιχη επιστήμη. Τώρα στο ερώτημα σας, πώς είναι δυνατόν όταν παραδίδεις όνομα να παραδίδεις και έδαφος, αυτό είναι γνωστό στην ιστορία. Παραδίδοντας όνομα παραδίδεις και την ιστορία που κουβαλάει αυτό το όνομα μαζί του, επομένως το επόμενο βήμα θα είναι να χάσεις και το έδαφος. Το έχει πει πολύ ωραία και ο Ζουράρις “παραδίδω όνομα, σημαίνει παραδίδω ΕΔΑΦΟΣ”.

Για τις βρισιές σας (“γ.μ. τα διδακτοριλίκια σου”), πάλι θα σας επαναλάβω ότι αυτό είναι το επίπεδό σας. Όσον αφορά για τον Ψυχίατρο, σας τα γράφω πιό πάνω.

Οι Σκοπιανοί έχουν πάθει “εθνική παράκρουση” και φαντασιώνονται ότι είναι καβάλα στον Βουκεφάλα. Αλλά η ασθένειά τους αυτή είναι εξαπλωμένη και σε όλους εσάς τους “Γραικύλους” που εκτός από γραικύλοι είστε και ΣΚΟΠΙΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, αφού υποστηρίζετε την παράκρουση των Σκοπιανών.

Α… και κάτι τελευταίο. Εγώ γράφω και μιλώ επώνυμα. Δεν συστήθηκα ούτε “Εξαποδώ” ούτε “Εξαποκεί” σαν εσάς. Εσείς κρύβεστε πίσω από ένα ψευδώνυμο “κύριε”… και πουλάτε τις εξυπνάδες και τα ψευτοτσαμπουκαλίκια σας. Τζάμπα μάγκας… Τζάμπα τσαμπουκάς. Τελικό συμπέρασμα: Γραικύλος, Σκοπιανοτσολιάς, τζάμπα μάγκας και μπαγλαμάς.»

Όπως ανέφερα στην εισαγωγή, μετά την απάντησή μου αυτό το τρολ «εξαφανίστηκε» και δεν ξαναέδωσε σημεία γραφής. Όπως φαίνεται, τα Συριζο-τρολ βγαίνουν νοκ-άουτ με το πρώτο χτύπημα. Τους εύχομαι περαστικά!

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

E-mail: abadzoglou@yahoo.gr

 

 

Πηγή: antibaro.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com