Main Menu

Αποκλειστικό

Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ χρηματοδοτούν αντί Ρωσική Προπαγάνδα – Εμπλέκονται και ονόματα Ελλήνων δημοσιογράφων.

 

Οι Ανώνυμοι δημοσίευσαν έγγραφα τα οποία ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτουν ένα τεράστιο κύκλωμα που χρηματοδοτείται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ για να δημιουργήσει μια “μυστική επιχείρηση ευρείας κλίμακας” στην Ευρώπη με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της “ρωσικής προπαγάνδας”.

Ο κύριος στόχος  ήταν όπως διατείνονται “να υπάρξει μια συντονισμένη δυτική απάντηση στη ρωσική παραπληροφόρηση και άλλα στοιχεία υβριδικού πολέμου”.

Η “Πρωτοβουλία Ακεραιότητας” όπως ονομάστηκε δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 από το The Institute for Statecraft  σε συνεργασία με το Free University of Brussels (VUB) για να προκαλέσει την προσοχή των πολιτικών, των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής, “ηγετών” της κοινής γνώμης και άλλων ενδιαφερομένων μερών στην “απειλή” που προκαλεί η Ρωσία, για τους δημοκρατικούς θεσμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική “.

Και θα απαιτούσε μια ομάδα «ενημερωμένων ανθρώπων από πολιτικούς, στρατιωτικούς, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους,  think-tank κλπ» οι οποίοι θα εντοπίζουν την υποτιθέμενη παραπληροφόρηση και θα ενημέρωναν τους υπεύθυνους, για τη λήψη αποφάσεων αλλά και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τις εν εξελίξει ενέργειες.

Οι αντικειμενικοί σκοποί του προγράμματος ήταν τρις:

1) Δημιουργία / Βελτίωση των διαρθρωτικών μηχανισμών, παρακολούθηση, ανάλυση, αντίδραση στη ρωσική κακοήθη επιρροή και παραπληροφόρηση.

2) Διεξαγωγή σε βάθος έρευνας και διεξαγωγή αναλύσεων σημαντικών γεγονότων.

3) Διάδοση της γνώσης.

Το “πρόγραμμα” “Πρωτοβουλία Ακεραιότητας” λειτουργούσε με ετήσιο προϋπολογισμό  1,9 εκατομμυρίων λιρών (2,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Το τεράστιο δίκτυο φέρεται να έχει ομάδες για στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία, Νορβηγία

Ενώ πρόσφατα σχηματίστηκαν ομάδες στην Εσθονία, τη Λετονία, την Πορτογαλία, την Σουηδία, την Μολδαβία, την Τσεχία και την Αρμενία

Υπάρχουν επίσης προσπάθειες παρακολούθησης της ρωσικής επιρροής και κινήσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι ισραηλινές ομάδες προβληματισμού εξετάστηκαν επίσης.

Ενώ η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ουγγαρία, η Κύπρος, η Αυστρία, η Ελβετία, η Τουρκία, η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Δανία βρίσκονται στα αρχικά στάδια της σύναψης επαφών

Οι χώρες με εδραιωμένες ομάδες έχουν καταλόγους μελών και συντονιστών. Όλοι οι συντονιστές και πολλά μέλη έχουν καταχωρίσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Πολλοί από αυτούς έχουν κυβερνητικές ή ΝΑΤΟικες διευθύνσεις.

Η εργασία των ομάδων προφανώς γίνεται υπό απόλυτη μυστικότητα μέσω κρυφών επαφών που είναι ενσωματωμένες σε όλες τις βρετανικές πρεσβείες.

Η “Πρωτοβουλία Ακεραιότητας” ισχυρίζεται ότι δεν είναι βέβαια κυβερνητικό όργανο, αλλά συνεργάζεται με ανώνυμες βρετανικές “κρατικές υπηρεσίες”. Η “Πρωτοβουλία Ακεραιότητας” έλαβε 168.000 λίρες από το (HQ NATO Public Diplomacy) και 250.000 λίρες στερλίνες από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών , σύμφωνα με τα έγγραφα.

Ορισμένα από τα υποτιθέμενα μέλη του περιλαμβάνουν βρετανούς βουλευτές και « ανεξάρτητους» δημοσιογράφους υψηλού προφίλ με αίσθημα αντιρωσικής αντίληψης.

Σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που δίνεται ως μελέτη περίπτωσης των δραστηριοτήτων της  “Πρωτοβουλίας Ακεραιότητας”, τα έγγραφα αποκαλύπτουν πόσο αποτελεσματική είναι η στρατηγική.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η εκστρατεία «Moncloa» πραγματοποιήθηκε από το ισπανικό παράρτημα της  “Πρωτοβουλίας Ακεραιότητας”, για να αποφευχθεί ο διορισμός του συνταγματάρχη Pedro Banos, ως διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ισπανίας.

Και το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια εκστρατεία επτάμισι ωρών, όλα ξεκίνησαν με μερικά Twitts  από διάφορους ισπανόφωνους δημοσιογράφους υψηλού προφίλ συνδεδεμένους με την μυστική ομάδα, ενώ στην συνέχεια ανέλαβαν επιφανείς ακαδημαϊκοί όπως ο Miguel Ángel Quintana Paz και στην συνέχεια φυσικά, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, όπως ο El Pais, αναφέρθηκαν σε αυτά τα “σχόλια” – κατηγορίες εναντίων του.

Στην Ελλάδα η ομάδα της “Πρωτοβουλίας Ακεραιότητας” είναι σύμφωνα με τους Ανώνυμους:

Greek ClusterStatus

Coordinator – Despina Afantouli afentouli.despina@hq.nato.int

ELIAMEP eliamep@eliamep.gr

Dr Thanos Dokos
 thanosdokos@eliamep.gr

Dr Ioannis Armakolas
 armakolas@eliamep.gr

George Tzogopoulos
 tzogopoulos@eliamep.gr

Dimitris Xenakis
 dxenakis@insidestory.gr

Katerina Oikonomakou
 k.oikonomakou@insidestory.gr

Ioannis Goranitis
 goranitis@outlook.com

Tasos Telloglou
 ttellog@yahoo.com

Katerina Chryssanthopoulou
 katchr@gmail.com

Sissy Alonistiotou
 salonistiotou@gmail.com

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες τα ονόματα των μελών των ομάδων που εργάζονται για αυτή την “Πρωτοβουλία Ακεραιότητας” αλλά θα ήταν κουραστικό, επιφυλασόμαστε όμως.

Σίγουρα τίθεται ένα τεράστιο θέμα αξιοπιστίας όλους για όσους εμπλέκονται, ασχέτως εάν η λειτουργία αυτής της ομάδας αποσκοπούσε σε κάτι “καλό” η αδιαφανείς λειτουργία της και η ροή χρήματος την καθιστά ύποπτη εξ αρχής.

Δεν μπορεί κανείς μα κανείς, να διασπείρει ειδήσεις, έστω και πραγματικές επί πληρωμή για συγκεκριμένο σκοπό, γιατί αυτή η λειτουργία από μόνη της είναι στοχευμένη και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, έτσι ώστε όταν κάποιοι έχουν κάποια στοιχεία αληθινά η όχι για κάποιον να τα χρησημοποιούν όπως θέλουν, όποτε θέλουν, για όποιον σκοπό θέλουν, με ότι μπορεί να συμπεριλαμβάνει αυτό. 

Αυτή είναι μια “φασιστική” λειτουργία στην νοοτροπία τόσο επικίνδυνη όσο και αυτό που υποτίθεται ότι πολεμάει.

Κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα για το τι συμβαίνει, κάποιοι πρέπει να μιλήσουν και να μην κουκουλουσουν άλλη μια φορά την διαφθορά στον τύπο, η να σταματήσουν τις “ψευδής” διαρροές για αυτούς, αλλά με στοιχεία παρακαλούμε και όχι αφορισμούς, το οφείλουν, το απαιτούμε.

Όσον αφορά τα στοιχεία αυτά, είναι ήδη δημοσιοποιημένα στο διαδίκτυο, δεν αναφέρουμε σκοπίμως τις πηγές προέλευσης, γιατί κάποιοι “έξυπνοι” δημοσιογραφίσκοι του copy paste, απλά θα οικειοποιηθούν την δικιά μας έρευνα, χωρίς να καταβάλουν καμία προσπάθεια, βέβαια όταν χρειαστεί αυτό, θα επανέλθουμε δίνοντας τις πηγές μας.

Προς το παρόν περιμένουμε απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους στην χώρα μας………………..

 

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com