Main Menu

Trump τίτλοι τέλους σε Συρία & Μ. Ανατολή – Τρελός η απλά ιδιοφυΐα

 

Ένα νέο μήνυμα στο αγαπημένο του twitter με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald J. Trump.

Από την αρχή της διεκδικήσεις της προεδρίας των ΗΠΑ ο  Donald J. Trump, έλεγε σε όλους τους τόνους, ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά δουλειά στην Συρία αλλά και αλλού.

Ως καλός επιχειρηματίας, τόνιζε ότι σπαταλούνται δισεκατομμύρια δολάρια, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, που στην ουσία τους εξυπηρετούσαν άλλες χώρες, περισσότερο από τις ΗΠΑ.

Πολλοί χαρακτηρίζουν αλλοπρόσαλλη την πολιτική που ασκεί και έως ένα βαθμό μπορεί να έχουν δίκιο, αναλόγως βέβαια και από πια σκοπιά βλέπεις τα πράγματα,  αλλά τον  Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald J. Trump, για να τον κατανόηση κανείς, απλά πρέπει να σκεφτεί σαν αυτόν, δηλαδή σαν επιχειρηματίας, στυγνός, αδυσώπητος, επιχειρηματίας.

Σκοπός του Donald J. Trump από την αρχή ήταν να φτιάξει την οικονομία των ΗΠΑ, να σταματήσει τα τεράστια ελλείμματα και να αρχίσει να παράγει και να πουλάει προϊόντα και αυτό έκανε και κάνει, θυμάστε όλοι τις εμπορικές διαφωνίες – διαμάχες με την Ευρώπη την Κίνα το Μεξικό ακόμα και με τον Καναδά που άλλες κατέληξαν ομαλά άλλες συνεχίζουν να υπάρχουν και να εντείνονται, όπου προσπαθούσε να βελτιώσει το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, με λίγα λόγια να σταματήσει το εμπορικό έλλειμμα ώστε οι εξαγωγές να γίνουν περισσότερες από τις εισαγωγές, απλή οικονομία, δεν σας θυμίζει κάτι αυτό;;

Το ίδιο δεν προσπαθούμε εδώ και δεκαετίες να πετύχουμε και στην χωρά μας, ειδικά μετά την χρεοκοπία, έτσι δεν είναι;

Σε γενικές γραμμές μέχρι τώρα έχει κλείσει καλύτερες εμπορικές συμφωνίες, σε σχέση με τις προηγούμενες, ενώ όπου ακόμα αυτό δεν είναι εφικτό, βλέπουμε έναν εμπορικό πόλεμο σε εξέλιξη, όπως με την Κίνα, που όμως διαφαίνεται ότι τον κερδίζει.

Από την άλλη πλευρά τώρα, σκοπός του ήταν εξαρχής όπως προείπαμε, να σταματήσει η έστω να μειώσει κατά πολύ τα τεράστια ελλείμματα, τα οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Ακριβώς αυτό κάνει λοιπών, αρχικά προσπάθησε και προσπαθεί να κλείσει όλες τις ανοιχτές “πληγές” των ΗΠΑ , Β. Κορέα, Αφγανιστάν, τώρα στην Συρία και θα συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια τακτική παντού, δηλαδή  να μειώσει κατά πολύ τα τεράστια ελλείμματα.

Ορισμένοι θα πουν βέβαια ότι αποσύρει 1000 στρατιώτες από την Συρία, αλλά έστειλε 3000 στην Σαουδική Αραβία, ναι έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά, επειδή πάντα υπάρχει ένα αλλά, η Σαουδική Αραβία ανέλαβε να πληρώσει όλα τα έξοδα της αποστολής και της διαμονής τους εκεί, συν την μισθοδοσία τους, νομίζουμε ότι τώρα μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τον τρόπο σκέψης του, τίποτα τσάμπα πλέον, ο τσαμπας πέθανε.

Έτσι σε εμάς δεν φάνηκε καθόλου παράξενη η συμπεριφορά του Donald J. Trump, κάνει ακριβώς αυτό που υποσχέθηκε στους πολίτες των ΗΠΑ, διορθώνει την οικονομία τους και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο και κανείς άλλος, απορούμε γιατί παραξενεύονται ορισμένοι, ο  Donald J. Trump είναι ένας καλός επιχειρηματίας και κάνει ακριβώς αυτό που ξέρει καλά……. business .

Μπορεί να κακοφαίνεται  στους Ευρωπαίους, αλλά τόσα χρόνια, οι ΗΠΑ έμπαιναν μπροστά με την πολεμική τους μηχανή σε όλα και σε πολλές περιπτώσεις  “καθαρίζοντας” για λογαριασμό άλλων.

Τώρα γιατί σας τα λέμε όλα αυτά, για το νέο μήνυμα του Donald J. Trump στο αγαπημένο του twitter με πολλούς αποδέκτες, που έχει ως εξής:

 “Μετά την 100% ήτα του Χαλιφάτου ISIS, μετέφερα σε μεγάλο βαθμό τα στρατεύματά μας από τη Συρία. Αφήστε την Συρία και τον Assad να προστατεύσουν τους Κούρδους και να πολεμήσουν την Τουρκία για τη δική τους γη. Είπα στους στρατηγούς μου, γιατί πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη Συρία και τον Assad για την προστασία της γης του εχθρού μας; 


Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Συρία στην προστασία των Κούρδων είναι εντάξει μαζί μου, είτε πρόκειται για τη Ρωσία, την Κίνα είτε για τον Napoleon Bonaparte. Ελπίζω ότι όλοι κάνουν καλά, εμείς είμαστε 7.000 μίλια μακριά!”

 

Ύστερα από αυτό το μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ Donald J. Trump, είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται οριστικά και αμετάκλητα από την Συρία και την ευρύτερη περιοχή, εμείς θα τολμούσαμε να πούμε και όχι μόνο, οι ΗΠΑ αποσύρονται σταδιακά από παντού, ο Donald J. Trump εγκαινίασε μια νέα εποχή για τις ΗΠΑ, μια εποχή εσωστρέφειας, πράγμα που οι ΗΠΑ έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, μετά το οικονομικό κραχ 1929, έως την είσοδο τους στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τώρα μπορεί κραχ να μην υπήρξε στις ΗΠΑ, αλλά η οικονομική  κρίση του 2008 θα καθοδηγεί τα βήματα της για πολλά χρόνια ακόμα. 

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com