Main Menu

Deutsche Welle: Εγκληματίες πολέμου ανάμεσα στους πρόσφυγες;

 

Σχόλιο από το OmegaNbc.com:

Προς τι το ερωτηματικό; εκπλήσσεστε; αναρωτιέστε; δεν το περιμένατε; ή απλά προετοιμάζετε τις μάζες; Γιατί τόσο αφελής δεν νομίζουμε να είσαστε.


Τι έγινε τώρα ξαφνικά; πότε είχατε δίκιο, πριν με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, η τώρα; 

Η γερμανική δικαιοσύνη φαίνεται να αγνόησε χιλιάδες πληροφορίες για ύπαρξη εγκληματιών πολέμου ανάμεσα στους πρόσφυγες. Ήταν τα χρόνια που το προσφυγικό βρισκόταν στο απόγειο της κρίσης του.

Στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης τις χρονιές 2015/2016 εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν στη Γερμανία. Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωνε ότι «θα τα καταφέρουμε», αν και οι αρχές της χώρας δεν ήταν προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τόσους πολλούς πρόσφυγες. Ακόμη και σήμερα, οι αιτήσεις αιτούμενων άσυλο είναι στοιβαγμένες και δεν επαρκούν οι υπάλληλοι για να τις επεξεργαστούν.

Πληροφορίες της Bild

Η υπερφόρτωση εργασίας αντικατοπτρίζεται σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν μόνο για τα δύο επίμαχα χρόνια 3.800 πληροφορίες για διάπραξη αδικημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο ανάμεσα σε πρόσφυγες που ήρθαν στη χώρα. Μόνο σε 28 περιπτώσεις έγιναν ανακρίσεις. Πηγή των περισσότερων πληροφοριών είναι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες BAMF, που είναι οι αρμόδιοι για την εξέταση των φακέλων για αίτηση ασύλου στη Γερμανία. 100 πληροφορίες ήρθαν από άλλες πηγές και διαβιβάστηκαν, όπως ορίζει η διαδικασία, στην Κεντρική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση Εγκλημάτων Πολέμου ZBKV. Και οι δύο υπηρεσίες υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Κεντρική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση Εγκλημάτων Πολέμου έχει συμπεριλάβει σειρά από αδικήματα με βάση το διεθνές δίκαιο. Η συμμετοχή σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως το Ισλαμικό Κράτος, αποτελεί ένα από αυτά. Μεταξύ άλλων στα εν λόγω αδικήματα συγκαταλέγονται η γενοκτονία, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Πληροφορίες για το πόσοι εργάζονται στην υπηρεσία  ZBKV και ελέγχουν αυτές τις περιπτώσεις δεν θέλησε να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών. Την ερώτηση κατέθεσε η Κ.Ο του εθνολαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία, τον Απρίλιο του 2018. Ήδη στην επιστολή απάντησης πριν ένα χρόνο το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε τον σχετικό αριθμό των πληροφοριών στη δημοσιότητα, αλλά τότε δεν τράβηξε την προσοχή.

Αντιδράσεις οργής

Ποιος ήταν όμως ο αριθμός; Το 2015 και το 2016 μόνο δύο άνθρωποι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για εγκληματικές πράξεις με βάση το διεθνές δίκαιο. Κανείς δεν ξέρει, εάν μετά οι καταδικασθέντες, απελάθηκαν. Το κόμμα των Φιλελευθέρων FDP επανήλθε, και σε απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει ότι ανάμεσα στο 2014 και τις αρχές του 2019 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες μεταβίβασε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος και την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία 5000 πληροφορίες για εγκλήματα παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Σε 129 περιπτώσεις οι πληροφορίες οδήγησαν μάλιστα και σε έναρξη των ερευνών.

Μετά από όλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι θα ζητήσει να ελεγχθούν όλες οι πληροφορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα και να γίνει ακριβής έκθεση των περιπτώσεων και των πιθανών παραλείψεων. Το 2015 και το 2016 ο ίδιος δεν ήταν υπουργός Εσωτερικών  Το FDP ζήτησε πλήρη διαλεύκανση και το AfD κατηγόρησε τον κρατικό μηχανισμό ότι απέτυχε παντελώς.

Κάι Αλεξλαντερ Σολτς DW/ afp

Επιμέλεια: Ειρήνη Αναστασοπούλου

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com