Main Menu

Τούρκοι ειδικοί σε θέματα Ασφαλείας και Άμυνας: Η Idlib έχει φτάσει σε επικίνδυνο στάδιο, οι περιοχές υπό τον έλεγχο του Τουρκικού Στρατού βρίσκονται σε κίνδυνο.

 

Η Άγκυρα και η Μόσχα δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με σχέδιο ή χάρτη για την επαρχία Ιντλίμπ. Τα νέα από το πεδίο δείχνουν ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να χτυπάει στόχους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (ΤΕΔ).

Η ιστοσελίδα του τουρκικού think tank EDAM, αξιοποιώντας δεδομένα πληροφοριών από ανοικτές πηγές, έγραψε ότι «οι επιθέσεις του καθεστώτος με την υποστήριξη της Ρωσίας, δείχνουν ότι συνεχίζονται και ότι θα φέρουν την Τουρκία σε εξαιρετικά δύσκολη θέση από γεωστρατηγικής άποψης”.

Οι Ειδικοί σε θέματα Ασφαλείας και Άμυνας Can Kasapoğlu και Emre Kürsat Kaya, σε ανάλυσή τους που δημοσίευσαν αναφέρουν ότι ο συριακός στρατός είναι επικεντρωμένος στις πόλεις Atarib και Darat Izza στο δυτικό Χαλέπι. Συγκεκριμένα λένε:

“Η προέλαση του συριακού σε αυτά τα μέτωπα εκτελείται ως εξής: Από την κατεύθυνση του Χαλεπίου προελαύνει η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία υπό τη διοίκηση του στρατηγού Μαχίρ Άσαντ, υποστηριζόμενη από την πολιτοφυλακή των Σιιτών. Από την κατεύθυνση της κωμόπολης Σαρακίμπ προελαύνει η 25η Τεθωρακισμένη Μεραρχία, υπό τη διοίκηση του στρατηγού Σουέιλ Χασάν. Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και οι μάχιμες δυνάμεις του 5ου Σώματος Στρατού. Οι επιθετικές επιχειρήσεις των δυνάμεων του συριακού στρατού υποστηρίζονται με σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις των Αεροπορικών-Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας. Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές δείχνουν επίσης τις βαθιές διαφορές απόψεων μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας. “

Στην ανάλυση, υπογραμμίζεται ότι η Atarib και η Darat Izza είναι σημεία στρατηγικής σημασίας:

«Σε περίπτωση που το καθεστώς θέσει υπό τον έλεγχό του την κωμόπολη Αταρίμπ, θα αποκόψει την κύρια γραμμή ανεφοδιασμού μεταξύ Ιντλίμπ και Τουρκίας. Σε περίπτωση δε που θέσει υπό τον έλεγχό του την Darat İzza, τότε θα αποκόψει την επαφή της επαρχίας Ιντλίμπ με το κατεχόμενο Αφρίν. Έτσι θα κοπούν οι δρόμοι να μεταφερθούν στο Αφρίν οι πρόσφυγες από το Ιντλίμπ.  Άρα, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις και η προέλαση του συριακού στρατού, ο μοναδικός δρόμος που μένει ανοιχτός για τους κατοίκους του Ιντλίμπ, είναι το Χατάυ της Τουρκίας. Και είναι αδύνατον να σηκώσει άλλο βάρος προσφύγων η Τουρκία”.

Από την άλλη πλευρά, στην ανάλυση αναφέρεται το πόσο ρηξικέλευθο είναι και πόσες απώλειες μπορεί να επιφέρει μια αντεπίθεση από πλευράς των ΤΕΔ, χωρίς την ύπαρξη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Ο πιο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος της Συρίας ελέγχεται από τους Ρώσους. Ωστόσο, η προέλαση του στρατού του καθεστώτος πέραν του ότι μπορεί να προκαλέσει μια δημογραφική έκρηξη στην Τουρκία, θα σήμαινε επίσης την προετοιμασία για μια ίδια πρακτική που θα μπορούσε να επεκταθεί στις τρεις άλλες περιοχές που ελέγχουν οι ΤΕΔ. Τις περιοχές των επιχειρήσεων Κλάδος Ελαίας (Αφρίν), Ασπίδα του Ευφράτη (Τζαραμπλούς-Αλ Μπαμπ) και Πηγή Ειρήνης (Γκίρε Σπι-Τελ Αμπιάντ). Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει κάποια καλή επιλογή για την Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ. Στην φάση που είμαστε, η πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ των Συριακών Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων του Καθεστώτος και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ υψηλή”.

 

 

Πηγή: ahvalnews  – infognomonpolitics.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com , ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com