Main Menu

Εκρήξεις & τεράστια πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνιας(Βίντεο)

 

Πυρκαγιά εκτός ελέγχου έχει ξεσπάσει σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνιας, προκαλώντας σειρά από εκρήξεις, οι οποίες σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ταρακούνησαν κατοικίες σε μεγάλη απόσταση.

Η  «εκτεταμένη» πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο διυλιστήριο Philadelphia Energy Solutions, το οποίο παράγει 335.000 βαρέλια ημερησίως, είναι ορατή από χιλιόμετρα μακριά και έχει προκαλέσει εκρήξεις οι οποίες έγιναν αισθητές έως και το Σάουθ Τζέρσεϊ.

Τμήμα του διυλιστηρίου έχει κλείσει λόγω της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε παράλληλα η εταιρεία παροχής στοιχείων και πληροφοριών για τις ενεργειακές αγορές Genscape.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς στο συγκρότημα, το οποίο απασχολεί περίπου 1.500 ανθρώπους.

Πυροσβέστες τριών πυροσβεστικών σταθμών και μια ομάδα αντιμετώπισης επικίνδυνων υλικών έχουν κινητοποιηθεί μέχρι στιγμής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, διευκρίνισε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής της Φιλαδέλφειας.

Το χρονικό πυρκαγιάς στο διυλιστήριο πετρελαίου έχει ως εξής:

5:22 π.μ.

Αξιωματούχοι στη Φιλαδέλφεια επιβεβαίωσαν πυρκαγιά νωρίς το πρωί σε συγκρότημα διυλιστηρίων 150 ετών.

Ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φιλαδέλφειας επιβεβαίωσε αναφορές πυρκαγιάς σε συγκρότημα Διύλισης της  Νότιας Φιλαδέλφειας. Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να βλέπουν αναφορές πυρκαγιάς και εκρήξεων λίγο μετά τις 4 π.μ. την Παρασκευή.

Η KYW-TV αναφέρει ότι το διυλιστήριο έχει τη δική του πυροσβεστική. Δεν έχουν παρουσιαστεί τραυματισμοί αυτή τη στιγμή.

Η αιτία της φωτιάς είναι ακόμα ασαφής. Είναι η δεύτερη πυρκαγιά στο διυλιστήριο σε ένα μήνα, μετά από πυρκαγιά στις 10 Ιουνίου, στην οποία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πολλές διαδρομές λεωφορείων έχουν εκτραπεί λόγω της φωτιάς.

Το συγκρότημα παρήγαγε 335.000 βαρέλια αργού πετρελαίου καθημερινά. Η Φιλαδέλφεια Energy Solutions λέει ότι το συγκρότημα διύλισης πετρελαίου είναι το μεγαλύτερο στην αμερικανική ανατολική ακτή.

6:04 π.μ.

Δεν υπάρχουν αναφορές τραυματισμών ή εκκενώσεων μετά από μια πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το πρωί σε ένα συγκρότημα διυλιστηρίων 150 ετών στη Φιλαδέλφεια.

Οι πυροσβεστική έχει περιορίσει την πυρκαγιά στο Συγκρότημα Διυλιστηρίων Φιλαδέλφειας Ενεργειακών Λύσεων, η οποία ξέσπασε πριν από τις 4 π.μ. την Παρασκευή.

Οι κάτοικοι άκουσαν και ένιωσαν εκρήξεις και φλόγες που εκτοξεύτηκαν  στον ουρανό, μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα.

Η αιτία της φωτιάς είναι ακόμα ασαφής. Είναι η δεύτερη πυρκαγιά στο διυλιστήριο σε ένα μήνα, μετά από πυρκαγιά στις 10 Ιουνίου, στην οποία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, το συγκρότημα παράγει καθημερινά 335.000 βαρέλια αργού πετρελαίου. Φιλαδέλφεια Energy Solutions λέει ότι το συγκρότημα διύλισης πετρελαίου είναι το μεγαλύτερο στην αμερικανική ανατολική ακτή.

Πολλές διαδρομές λεωφορείων έχουν εκτραπεί λόγω της φωτιάς.

7:30 π.μ.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της πυροσβεστικής  της Φιλαδέλφειας Craig Murphy λέει ότι η πυρκαγιά στο Συγκρότημα Διύλισης της Φιλαδέλφειας είναι περιορισμένη αλλά όχι υπό έλεγχο.

Ο Murphy λέει ότι η πυροσβεστική απάντησε σε κλίση για έκρηξης στο διυλιστήριο λίγο μετά τις 4 π.μ. την Παρασκευή. Παρέχουν βοήθεια στην πυροσβεστική υπηρεσία του διυλιστηρίου.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, αν και ένας υπάλληλος παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος. Ο Μέρφι λέει ότι οι υπάλληλοι ήταν αρκετά μακριά από την αρχική έκρηξη στη δεξαμενή βουτανίου.

Οι πυροσβέστες ψύχουν τις δεξαμενές  που υπάρχουν στο σημείο.

Οι κάτοικοι ξύπνησαν από τις φλόγες που εκτοξεύτηκαν  στον ουρανό και από μια σειρά από εκρήξεις που έκαναν να κουνιούνται τα σπίτια τους.

10 π.μ.

Μια πυρκαγιά σε ένα συγκρότημα διυλιστηρίων στη Φιλαδέλφεια εξακολουθεί να μαίνεται περισσότερο από έξι ώρες από τότε που άρχισε.

Η Φιλαδέλφεια Energy Solutions λέει ότι δεν έχει καθορίσει από τι ξεκίνησε η φωτιά, αλλά πιστεύει ότι ήταν κυρίως σε δεξαμενές προπανίου. Νωρίτερα την Παρασκευή, ένας υπάλληλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φιλαδέλφειας είπε ότι μια δεξαμενή βουτανίου είχε πάρει φωτιά.

Η εταιρεία λέει ότι υπήρχαν τρεις ξεχωριστές εκρήξεις, οι οποίες έγιναν αισθητές μίλια μακριά.

Τέσσερις εργαζόμενοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Η εντολή προς  τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους ακυρώθηκε μετά τις 7 το πρωί

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά στο διυλιστήριο τον περασμένο μήνα, μετά από πυρκαγιά στις 10 Ιουνίου, στην οποία δεν αναφέρθηκαν κακώσεις.

 Πηγή: Με πληροφορίες από  Reuters & Abc news – Επιμέλεια – Μετάφραση: OmegaNbc.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com