Main Menu

8 χρόνια… και όμως……

 

8 χρόνια… και όμως πέρασαν 8 χρόνια σχεδόν 9, που κανένα κόμμα κανείς πολιτικός αρχηγός, δεν κατάφερε όχι να “μαγέψει” τον λαό, όχι να τον πείσει, όχι να δώσει λύσεις, αλλά ούτε καν να προσπαθήσει να τον καταλάβει.

Ένας λαός με τα καλά του και τα άσχημα του, όπως πολλοί άλλοι λαοί, ένας λαός όμως που θέλουνε δεν θέλουνε κάποιοι ξεχωρίζει, ένας λαός που όπως έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης “Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον”.

Αλλά και οι Αιγύπτιοι ιεροίς είχαν πει στον Σόλων “Σόλων, Σόλων, σεις οι Έλληνες είσθε αιωνίως παιδιά”.
Ο Διονύσιος Σολωμός έλεγε “Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.”

Γιατί τα αράδιασα τώρα όλα αυτά, απλά γιατί μετά την αποδόμηση – παραμύθι της ισχυρής αστικής τάξης ήρθε και η αποδόμηση – παραμύθι της λαϊκής εργατικής τάξης.

Τι εννοώ;; Όλα τα κόμματα όπου και να κατέτασσαν τον εαυτό τους, δεξιά η αριστερά, λίγο πιο δω, λίγο πιο κει, η λίγο παραπέρα, επιζητούσαν και διεκδικούσαν κάποια κοινωνική τάξη η μέρος της και ομιλούσαν υπέρ αυτής, αλλά και εξ ονόματι αυτής.

Τι ωραία κοινωνία, τι ωραία κοινωνία τεχνικά διαχωρισμένη σε “τάξης”, ωωωω τι “δημοκρατικό”, ωωωω τι ρατσιστικό.
Με ένα καταπληκτικό πυρήνα ιδεολογικό “εμείς άμα περνάμε καλά δεν παν να πνιγούν οι άλλοι”…………….

Και πήγαν………….. μόνο που ξεχάσαμε όλοι μας, ότι είμαστε δεμένοι ο ένας με τον άλλον θέλουμε δεν θέλουμε και έτσι επήγαμε όλοι για “μπάνιο”…………..

Πότε αυτός ο λαός θα καταλάβει ένα απλό βασικό πράγμα, εάν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα, πρέπει να πας πρώτος να το σβήσεις, έστω και εάν ο γείτονας δεν κάνει κάτι για αυτό, αλλιώς θα καεί και το δικό σου.

Πότε θα καταλάβει ότι εάν εσύ που ευημερείς, δεν τραβήξεις επάνω αυτόν που δεν ευημερεί, θα γίνει βαρίδι στα πόδια σου και θα σε τραβήξει κάτω μαζί του

Πότε θα καταλάβει ότι εάν εσύ που δεν ευημερείς, πριονίζεις τα πόδια αυτού που ευημερεί, θα πέσει να σε πλακώσει.

Πότε θα καταλάβουμε ότι με τα ωραία λόγια τα μεγάλα, δεν χτίζονται παλάτια, θέλει έργο, θέλει κούραση, θέλει πίστη, θέλει σχέδιο, θέλει όραμα, θέλει ομόνοια, θέλει ηγέτη και δεν θέλει δημαγωγούς, δεν θέλει αμπελοσοφίες, δεν θέλει το εγώ αλλά το εμείς, δεν θέλει φαντασιώσεις, δεν θέλει διχόνοια, δεν θέλει μέτριους ηγετίσκους…………..

Θέλει ΑΝτικειμενικούς ΣΚοπούς πρωτεύοντες και δευτερεύοντες, θέλει το εμείς και όχι το εγώ, το εσύ, το αυτός, το εσείς και το αυτοί, θέλει το έθνος ενωμένο.

Όλα τα άλλα είναι από προδοτικά έως προδοτικά

Και μετά από αυτά τα θέλει και πρέπει……. ξύπνησα από κάτι αλαλαγμούς εκατέρωθεν…….. κάτι σαν το “Αλλάχ Ακμπάρ” των Βαρβάρων…………..

Αχ πατρίδα μου καλή και αγαπημένη…….. πάντα ευκολόπιστη και πάντα προδομένη……… συγχώρεσε μας……… είμαστε ακόμα “τρελά” και “παιδιά”….. που αντί για “όνειρα” βλέπουμε “εφιάλτες”.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com