Main Menu

40 μήνες σκουριάζουν στον Πειραιά 16 δεσμευμένα τεθωρακισμένα οχήματα(Βίντεο)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερο από 40 μήνες κάθονται στο λιμάνι του Πειραιά και σκουριάζουν εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης, τα 16 τεθωρακισμένα στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα που τα στελέχη του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά, σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, δέσμευσαν στα τέλη Ιουνίου του 2015.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Ιούλιο του 2015 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι Ελληνικές Αρχές προέβησαν σε συντηρητική δέσμευση των ακολούθων οχημάτων:

Οκτώ τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων MRAP Τyphoon GSS-300,
Πέντε τεθωρακισμένων πολιτικών οχημάτων Toyota Land Cruiser,
Δύο τεθωρακισμένων πολιτικών οχημάτων BMW και
Ενός τεθωρακισμένου πολίτικου οχήματος Mercedes.

Τα οχήματα αυτά είχαν εντοπιστεί στις 14 Μάιο του 2015 νότια της Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Μ/V “Tychy”. Το πλοίο” είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “La Spezia” της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα “Κhalid” της Λιβύης, μέσω του λιμένα “Deringe” της Τουρκίας.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του προς την Λιβύη το πλοίο βρέθηκε νότια της Κρήτης και με βάση πληροφορίες που υπήρχαν για το φορτίο του πλοίου, οι Ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτή την αιφνιδιαστική και επιτυχημένη επιχείρηση.

Επί των πλοίων βρέθηκε το προαναφερθέν φορτίο, το οποίο αργότερα δεσμεύτηκε στο Πειραιά σύμφωνα με τις απαγορεύσεις της παραγράφου 9 της απόφασης 1970/2011 του ΟΗΕ, ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός του οποίου απαγορεύεται η άμεση ή η έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη.

Έκτοτε τα 16 τεθωρακισμένα στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αποδεικνύει και η κύρια φωτογραφία του δημοσιεύματος που τραβήχτηκε αυτή την εβδομάδα από συνεργάτη του DP, χωρίς να είναι γνωστό το μέλλον τους.

Αν και έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από την ημέρα που δεσμεύτηκαν τα οκτώ MRAP Τyphoon GSS-300 και τα πέντε Toyota Land Cruiser που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Συνοριοφυλακή στον Έβρο και στην Ήπειρο για την πραγματοποίηση περιπολιών και τη μεταφορά δυνάμεων υπο προστασία, αυτά παραμένουν αναξιοποίητα στον Πειραιά αναμένοντας κάποια απόφαση για το μέλλον τους.

Πολύτιμα οχήματα που θα έλυναν μέρος των προβλημάτων της μετακίνησης της Συνοριοφυλακής δεν αξιοποιούνται για άγνωστους λόγους που κάποια μέρα θα έπρεπε να αναλυθούν δημοσίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα MRAP Τyphoon GSS-300 έχει μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 εξοπλισμένους στρατιώτες.

Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση του οχήματος είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3. Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του τα 1.000 χλμ

Γιώργος Τσιμπούκης

 

 

 

 

 

Πηγή: defence-point.gr

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com