Main Menu

Την απόφαση γνωστοποίησε ο πρεσβευτής του Ιράκ στη Μόσχα, Χαϊντάρ Μανσούρ Χαντί

Το Ιράκ αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά S-400 από τη Ρωσία

 

Η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει από τη Ρωσία πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής του Ιράκ στη Μόσχα, Χαϊντάρ Μανσούρ Χαντί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της 8ης διϋπουργικής ρώσο-ιρακινής επιτροπής που συνεδρίασε στη Βαγδάτη στο διάστημα 23-25 Απριλίου.

«Όσον αφορά τα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα, η ιρακινή κυβέρνηση έλαβε την απόφαση. Επιθυμεί να αγοράσει τους S-400», δήλωσε ο ιρακινός πρεσβευτής.

Τον Νοέμβριο του 2018 το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας, είχε μεταδώσει ότι η Αλγερία, το Βιετνάμ, το Κατάρ, η Αίγυπτος, το Ιράκ, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία έχουν διεξάγει συνομιλίες με θέμα την αγορά των S-400.

Τον Φεβρουάριο η εκπρόσωπος Τύπου Χέδερ Νάουερτ με δηλώσεις της είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αντίδραση εκ μέρους της Ουάσιγκτον σε περίπτωση που το Ιράκ και άλλες γειτονικές χώρες προβούν σε αγορές ρωσικών οπλικών συστημάτων.

 

 

 

Πηγή: kathimerini.com.cy/gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)