Main Menu

Ο Στρατός του Λιβάνου παρέλαβε Α/Τ συστήματα και VAB Mephisto από την Γαλλία

 

Ο Στρατός του Λιβάνου παρέλαβε την νέα παρτίδα όπλων που παραδόθηκαν από την Γαλλία στο λιμάνι της Βηρυτού.

Τα δέκα τεθωρακισμένα οχήματα VAB HOT Mephisto εξοπλισμένα με πύργο αντιαρματικού εκτοξευτή, οι 95 αντιαρματικού πύραυλοι HOT και τα δυο συστήματα εξομοίωσης – παραδόθηκαν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του γαλλικού προγράμματος βοήθειας.

Η νέα παρτίδα όπλων και τεθωρακισμένων οχημάτων, που παραλήφθηκε από τον Στρατό του Λιβάνου, ειναι συνέχεια του σχεδίου ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ Λιβάνου και Γαλλίας.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ είχε δεσμευτεί για τη δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού, ο οποίος κοστολογείται περίπου στα €40 εκατομμύρια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Λίβανο τον Απρίλιο 2016.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Army-Technology.Com, τα τετράτροχα τεθωρακισμένα οχήματα VAB που δωρίστηκαν στον Λίβανο στην υπηρεσία του γαλλικού Στρατού ονομάζονταν ως Mephisto, τα οποία αποσύρθηκαν πρόσφατα.

 

Το όχημα παρέχει ικανότητα άμεσων πυρών υποστήριξης εναντίον αρμάτων μάχης ή οχυρώσεων μέχρι 4000 μέτρα. Τέσσερις πύραυλοι είναι έτοιμοι προς εκτόξευσης και οχτώ πύραυλοι HOT μεταφέρονται αποθηκευμένοι μέσα σε δυο βληματοδόχους τεσσάρων πυραύλων εντός του οχήματος.

Ο πύραυλος HOT ειναι εκτοξευόμενος από σωλήνα και οπτικής παρακολούθησης κάνοντας χρησιμοποιώντας το σύστημα ημιαυτόματης εντολής καθοδήγησης βλήματος σε οπτική επαφή με το στόχο (SACLOS). Στο SACLOS, ο χειριστής πρέπει να στοχεύει συνεχώς τον στόχο με την συσκευή σκόπευσης ενώ ο πύραυλος είναι εν πτήσει.

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com