Main Menu

Οι ΗΠΑ δώρισαν ελικόπτερα UH-60M στην Κροατία

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) θα δωρίσουν δύο ελικόπτερα UH-60M στην Κροατία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας Ντάμιρ Κρεστίτσεβιτς. Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης δύο ελικοπτέρων UH-60H από την Γερμανία στην αεροπορική βάση Πλέσο κοντά στο Ζάγκρεμπ την 12η Οκτωβρίου.

Τα ελικόπτερα αναμένονται να παραδοθούν ως το 2020 και θα χρησιμοποιηθούν κυρίως απο τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Κροατικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το Κροατικό υπουργείο άμυνας δήλωσε τα ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν για αεροπορικές κρούσεις, εναέρια ιατρική βοήθεια και διακομιδή, έρευνα και διάσωση, έλεγχο, μεταφορά στρατευμάτων και φορτίων και, οπλισμένα, για την εκτόξευσή όπλων όπως οι ρουκέτες.

Ο Κρεστίτσεβιτς ενέταξε τη δωρεά στο πλαίσιο της ευρύτερης μετάβασης της Κροατίας στο δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό, δηλώνοντας ότι αντιπροσωπεύει “ένα ακόμα στοιχείο αληθινής συμμαχικής και στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.”

Igor Tabaak

 

 

Σχόλιο του OmegaNbc.com:

Το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχε συζητήσει την δωρεάν παραχώρηση από τις ΗΠΑ, ελικοπτέρων UH-60M, αλλά τότε απλά αντιπροτάθηκε η αγορά τους, αλλά κρίθηκε οικονομικά ασύμφορο από εμάς.
Προφανώς η Κροατία είναι σημαντικότερος στρατηγικός εταίρος από εμάς.

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το“janes.com” για την proelasi.org.

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com