Main Menu

Η Ιαπωνία έχασε ένα νησί – Προσπάθειες της Ιαπωνικής ακτοφυλακής για να εντοπιστεί. (Χάρτης)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί να χάσετε το πορτοφόλι σας ή τα κλειδιά σας, αλλά είναι πολύ δύσκολο να χάσετε ολόκληρο νησί.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας σχεδιάζει μια αποστολή αναζήτησης για μια ακατοίκητη νησίδα που ονομάζεται Esanbehanakitakojima που εξαφανίστηκε από στη βόρεια ακτή της χώρας.

Η μικρή νησίδα βρισκόταν προηγουμένως περίπου 500 μέτρα μακριά από ένα χωριό που ονομάζεται Sarufutsu στο βόρειο άκρο του νησιού Hokkaido, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun .
Η απουσία του παρατηρήθηκε από τον συγγραφέα Hiroshi Shimizu, ο οποίος είχε δημιούργησει ένα βιβλίο με εικόνες για τα κρυμμένα νησιά και είχε ταξιδέψει στην περιοχή.

 

google map

 

Αναρωτημένος, ο Shimizu ρώτησε τους ντόπιους ψαράδες τι είχε συμβεί. Ένας ηλικιωμένος ντόπιος επιβεβαίωσε ότι υπήρχε ένα νησί κοντά, σύμφωνα με τον Asahi Shimbun, αλλά δεν μπορούν πλέον να το δουν.

Ωστόσο, άλλοι ψαράδες δήλωσαν ότι το Esanbehanakitakojima εμφανίζεται ως νησίδα στα συστήματα πλοήγησης.

Οι αρχές ανησυχούν για την τύχη του, καθώς το νησάκι χρησιμοποιείται για να επισημάνει τα ιαπωνικά χωρικά ύδατα στα βόρεια εδάφη, μια περιοχή που αξιώνει και η Ρωσία.

Γνωστή στους Ρώσους ως Kurils, τα νησιά είχαν αναληφθεί από τις σοβιετικές δυνάμεις λίγο μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 2014, η ιαπωνική κυβέρνηση ονόμασε επισήμως 158 ακατοίκητα νησιά για να οριοθετήσει τα νερά της.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα έθνη μπορούν να διεκδικήσουν μόνο τα νερά γύρω από τα νησιά που είναι ορατά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κατά την άμπωτη.

Μια έρευνα του 1987 έδειξε ότι το Esanbehanakitakojima προεξέχει 1,4 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και ένα θαλάσσιο διάγραμμα 1988 από την Αρχή Γεωγραφικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας το περιγράφει ως νησίδα.

“Υπάρχει πιθανότητα η νησίδα να διαβρώθηκε από τον άνεμο και το χιόνι και ως εκ τούτου να εξαφανίστηκε”, δήλωσε στον Asahi Shimbun ο ανώτερος αξιωματικός της ακτοφυλακής Tomoo Fujii.

Εάν η Esanbehanakitakojima έχει βυθιστεί κάτω από τα κύματα, η Ιαπωνία θα χάσει 500 μέτρα από τα χωρικά της ύδατα.

Η Ιαπωνία έχει επίσης μια μακρόχρονη εδαφική διαμάχη με την Κίνα για τα νησιά Senkaku / Diaoyu στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

 

Με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία.

 

 

Επιμέλεια – Μετάφραση: OmegaNbc.com

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com