Main Menu

Ζάεφ: Δεν θα είμαστε Βορειο-Μακεδόνες

 

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Σήμερα ο βουλευτής του VMRO-DPMNE και πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελανιόσκι, έκανε την ερώτηση στον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, εάν τώρα «θα αποκαλούμαστε Βορειο-μακεδόνες», επικρίνοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Ζάεφ είπε: «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες, αλλά δεν μπορείτε να λέτε ότι θα είμαστε Βορειο-μακεδόνες. Η ταυτότητα δεν περιορίζεται από καμία διεθνή συμφωνία. Γεωγραφικά μόνο, θα υπάρχει ένα πρόσθετο και αυτό είναι όλο το τίμημα».

Πρόσθεσε: «η απόφασή μας είναι όταν θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Ελλάδα, με νόμιμο και δίκαιο τρόπο να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και αυτό είναι το αίτημα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας».

Ο Ζάεφ τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή των τροπολογιών για την επικύρωση της, ώστε να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ από την ελληνική πλευρά.

 

 

 

Πηγή: echedoros-a.gr

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com