Main Menu

Υπονομεύοντας το δολάριο: Η Κίνα σφραγίζει την ανταλλαγή νομισμάτων με την Ινδονησία

 

Μια διμερής συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων ύψους 28,81 δισ. Δολαρίων ολοκληρώθηκε μεταξύ Κίνας και Ινδονησίας, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Κίνας τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), η τριετής συμφωνία έχει ως στόχο τη διευκόλυνση του διμερούς εμπορίου, την τόνωση των αμοιβαίων επενδύσεων και τη διατήρηση της σταθερότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταίροι θα μπορούν να ανταλλάξουν συνολικά 200 δισ. Γιουάν με 440 τρισεκατομμύρια ινδονησιακές ρουπίες και αντίστροφα.

Η συμφωνία, που υπογράφηκε στην ετήσια συνάντηση των ηγετών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC), αποτελεί επέκταση προηγούμενης συμφωνίας και διπλασιάζει το ποσό του τοπικού συναλλάγματος που ανταλλάσσεται μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών.

Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ινδονησίας, Perry Warjiyo, ανέφερε σε δήλωσή του:
“Η συμφωνία αντανακλά την ενίσχυση της νομισματικής συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας της Ινδονησίας και της PBOC, ενώ παράλληλα δείχνει τη δέσμευση των δύο κεντρικών τραπεζών να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα εν μέσω της τρέχουσας αβεβαιότητας στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά”.

Μια ανταλλαγή νομισμάτων είναι ένα οικονομικό εργαλείο που επιτρέπει σε δύο ιδρύματα, να ανταλλάσσουν πληρωμές ή δάνεια με τους εταίρους, να δανείζουν το ίδιο ποσό στα νομίσματα του άλλου και να διεξάγουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας αυτά τα νομίσματα.

Το μέτρο μπορεί να βοηθήσει τα μέρη να περιορίσουν την πίεση της ινδονησιακής ισοτιμίας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και ενδεχομένως να απαλλαγούν από αυτό.

Τον προηγούμενο μήνα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας υπέγραψε παρόμοια συμφωνία με την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Οι δασμοί που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στο μεταξύ τους εμπόριο, αναγκάζει το Πεκίνο να γυρίσει την πλάτη του στο δολάριο.

Η εξάλειψη του ρόλου του δολαρίου στο εμπόριο, έχει γίνει μια κοινή τάση σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Τον Αύγουστο, το Κατάρ και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων, για την τόνωση της ρευστότητας και την παροχή χρηματοοικονομικής σταθερότητας, λόγω της εχθρικής αμερικανικής ρητορικής προς την Άγκυρα και του οικονομικού αποκλεισμού της Ντόχα, που αντιμετώπισε από τους γείτονες της στον περσικό Κόλπο με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Συναλλαγές όπως αυτή προσδίδουν μια παγκόσμια νομισματική επαναφορά και αποκλεισμό του δολαρίου.

 

Με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com