Main Menu

Υεμένη: Οι Χούτι πρέπει να έχουν εντοπίσει κενό στη Σαουδαραβική άμυνα

 

Ο στρατός και οι λαϊκές επιτροπές της Υεμένης σημείωσαν πραγματική πρόοδο διεισδύοντας βαθιά στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, όπου χτύπησαν σταθμούς στην κεντρική περιοχή Najd της χώρας, ωθώντας το Ριάντ να σταματήσει να αντλεί αργό πετρέλαιο σε έναν μεγάλο αγωγό, δήλωσε δημοσιογράφος την Τρίτη.

“Οι δυνάμεις της Υεμένης που αγωνίζονται πίσω από έναν πόλεμο που έχει αρχίσει από τη Σαουδική Αραβία πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει μια πραγματική επανάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, διεισδύοντας βαθιά στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας και χτυπώντας την κρίσιμη υποδομή εκεί”, δήλωσε ο Tony Gosling στην Press TV.

Ο  δημοσιογράφος μίλησε για δύο δυνατότητες. “Είτε υπάρχει σκόπιμη ανατροπή της άμυνας από τη Δύση για να επιτραπεί κάτι τέτοιο να συμβεί στη Σαουδική Αραβία ή Χουτι έχουν βρει κάποιο κενό στην άμυνα της”.

Την Τρίτη μια στρατιωτική πηγή της Υεμένης ανέφερε στον Almasirah ότι ο στρατός και οι λαϊκές επιτροπές της Υεμένης ξεκίνησαν μια σημαντική επιχείρηση, από τους “Επτά Δρόμους”, εναντίον στρατηγικού οικονομικού στόχου στη Σαουδική Αραβία ως αντίποινα για την καταστροφική στρατιωτική επίθεση και την πολιορκία του καθεστώτος του Ριάντ.

Το περιστατικό αυτό ανακοινώθηκε αργότερα από τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid Al-Falih, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να εκχωρήσει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά τις αναφερθείσες επιθέσεις στα δύο αντλιοστάσια, τα οποία ανήκουν στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco. Επιπλέον, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Σαουδικής Αραβίας, ο Tadawul, υποχώρησε κατά 1,5%.

Η Σαουδική Αραβία και ο λεγόμενος συνασπισμός, υποστηριζόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά άλλα δυτικά έθνη, βομβάρδιζαν ασταμάτητα την Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015.

Ο τετραετής πόλεμος σκότωσε χιλιάδες πολίτες της Υεμένης, με δεκάδες χιλιάδες περισσότερους τραυματίες και εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον λιμό . Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επανειλημμένα αναφέρει ότι η επιθετικότητα των ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας είναι υπεύθυνη για την πλειοψηφία των αμάχων.

 

 

Επιμέλεια – Μετάφραση: OmegaNbc.com

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com