Main Menu

Το 2030, ο Στρατός της Νιγηρίας θα μπορεί εξάγει οχήματα μάχης στις αφρικανικές χώρες – Η ανάπτυξη πάει αλλού όχι Ελλάδα…….

 

Ο Αρχηγός του Νιγηριανού Επιτελείου Στρατού (ANEΣ) Αντιστράτηγος Τουκούρ Γιουσούφ Μπουρατάϊ, ανακοινωσε ότι το 2030 ο Στρατός της Νιγηρίας θα αρχίσει να εξαγάγει οχήματα μάχης στις άλλες αφρικανικές χώρες. Η πληροφορία αυτή ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Εργοστασίου Κατασκευής Οχημάτων του Νιγηριανού Στρατού (NAVMC) στην Καντούνα.

Ο Στρατηγός Μπουρατάϊ τόνισε ότι ο νιγηριανός Στρατός έχει υποστεί κάποιες μικρές καθυστερήσεις στις υπό εξέλιξη αντι-εξεργετικές επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της χώρας, εν μέρει λόγω της αναποτελεσματικότητας κάποιων εκ των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και άλλων ελαφριών οχημάτων που εισήχθησαν από το εξωτερικό.

Δήλωσε ότι οι ικανότητες των νιγηριανών Ένοπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίζουν τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές υποδεικνύουν ποσά πρέπει να γίνουν ακόμα ώστε ο Στρατός και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νιγηρίας να μετακινηθούν, στο σύνολο τους, προς την αυτάρκεια στην παραγωγή των εγχώριων στρατιωτικών εξοπλισμών και άλλων όπλων.

Σύμφωνα μ’ αυτόν, οι γενικοί στόχοι ειναι να διασφαλιστεί οτι το NAVMC θα καλύψει τις απαιτήσεις των οχημάτων του νιγηριανού Στρατού μέχρι το 2025 και να αρχίσει τις εξαγωγές των προϊόντων του στις άλλες αφρικάνικες χώρες μέχρι το 2030, προσθέτοντας “Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλα τακτικά και γενικής χρήσης οχήματα που ειναι σε υπηρεσία σήμερα θα αναπτυχθούν για να υποστηρίξουν τις υπο εξέλιξη επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά και άλλα μέρη της Νιγηρίας.”

Δήλωσε οτι το NAVMC ειναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Στρατού για την κατασκευή ΤΟΜΑ και επίσης στο άμεσο μέλλον να προβάλει τις επιχειρηματικές ικανότητες του στις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες.

“Με στόχο την προώθηση των τοπικών εργολάβων και την ισχύουσα πολιτική της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, η εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων θα συνεργαστεί με κάποιες εταιρείες όπως οι ASD Motors Nig Ltd, Venture Force Limited, Innoson Motors, Machine Tool Company Osogbo και Peugeot Automobile Kaduna,” πρόσθεσε ο Στρατηγός Μπουρατάϊ.

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com