Main Menu

Το Μαρόκο θέλει να αγοράσει 162 άρματα μάχης M1A1/A2 Abrams

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκρινε την προτεινόμενη στρατιωτική πώληση εξωτερικού (FMS) 162 αρμάτων μάχης Abrams προς το Μαρόκο στην εκτιμώμενη άξια $1,256 δισεκατομμυρίων.

Η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) παρέδωσε τo απαιτούμενο έγγραφο κοινοποίησης της ενδεχόμενης πώλησης στο Κογκρέσο την Τετάρτη 28 Νοέμβριου 2018.

Η κυβέρνηση του Μαρόκου αιτήθηκε την αγορά 162 αρμάτων μάχης Abrams που αποκτήθηκαν μέσω του προγράμματος πλεονασματικού αμυντικού υλικού Excess Defense Articles – EDA σε μια από τις ακόλουθες εκδόσεις: M1A1 Επίγνωση Κατάστασης (βασική έκδοση), M1A2M (περιλαμβάνει ανεξάρτητο θερμικό σκοπευτικό Αρχηγού) ή την εκδοσή των πεζοναυτών ΗΠΑ M1A1 (περιλαμβάνει τη δυνατότητα Slew to Cue – κατάδειξη με την μέθοδο της ταύτισης των σκοπευτικών).

Στην ενδεχόμενη πώληση περιλαμβάνονται εκατόν εξήντα δύο βάσεις πυροβόλων M2 Chrysler, τριακόσια είκοσι τέσσερα πολυβόλα M240, χίλια τριάντα πέντε εκπαιδευτικά βλήματα SABOT M865 και χίλια εξακόσια δέκα βλήματα HEAT M831A1. Επίσης περιλαμβάνονται εκατόν εξήντα δύο συστήματα απλού διαύλου χερσαίων & αεροµεταφερόµενων δυνάμεων (SINCGARS), εκατόν εξήντα δύο πομποδέκτες RT-1702, εκατόν εξήντα δύο εκτοξευτές καπνογόνων M250, βλήματα M962 διαμετρήματος .50, ειδική θωράκιση, τεχνολογία hunter-killer, η οποία θα περιλαμβάνεται στο ανεξάρτητο θερμικό σκοπευτικό αρχηγού (CITV) ή στη λύση Slew to Cue.

Το αίτημα περιέχει τύπο σταθμού οπλισμού αρχηγού ο οποίος ίσως περιλαμβάνει τους σταθμό οπλισμού αρχηγού (CWS), σταθεροποιημένο σταθμό οπλισμού αρχηγού (SCWS) ή τον κοινό τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλου – χαμηλής κατατομής (CROW-LP), ανταλλακτικά, υποστηρικτικό εξοπλισμό, αναβάθμιση/συντήρηση των κινητήρων και κιβωτίων μετάδοσης, υποστήριξη επιπέδου εργοστασίου συντήρησης, εξοπλισμό παρεχόμενο από την κυβέρνηση (GFE Government-Furnished Equipment), εξαρτήματα, υποστηρικτικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, εργαλεία και δοκιμαστικό εξοπλισμό, εκπαίδευση, υπηρεσίες υποστήριξης και μηχανικής απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο και άλλα συναφή στοιχεία υποστήριξης και υλικοτεχνικής βοήθειας του προγράμματος. Η εκτιμώμενη αξία της αγοράς ειναι $1,259 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την DSCA, η προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει τους σκοπούς της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ με την επαύξηση της ασφάλειας ενός μεγάλου μη-νατοϊκού εταίρου.

Η προτεινόμενη πώληση των αρμάτων μάχης M1 θα συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό του αρματικού στόλου του Μαρόκου, ενισχύοντας την ικανότητα του να αντιμετωπίσει τις υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές. Η DSCA αναφέρει οτι αυτά τα άρματα θα συνεισφέρουν στον σκοπό του Μαρόκου για τον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής ικανότητας τους ενω ενισχύει περαιτέρω τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους συμμάχους. Το Μαρόκο δεν θα δυσκολευτεί να εντάξει αυτόν τον οπλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις του.

 

 

 

Πηγή: proelasi.org

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com