Main Menu

Τουρκική προπαγάνδα και Fake News στον Alpha (Βίντεο)

 

Τουρκική προπαγάνδα και Fake News στον Alpha – Απεγνωσμένη προσπάθεια να δείξουν ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας δεν κάνουν τη δουλειά τους

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Κομμάτια του παζλ από τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας που έχει στόχο να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινή γνώμη, απλοποιώντας τους πρόσφυγες, εντοπίσαμε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση.

Παίρνοντας πλάνα του 2015 από την Ειδομένη, όταν τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορά τους και έφραξαν το δρόμο στους πρόσφυγες, προσπαθούσε να πείσει ότι αυτά τα πλάνα είναι από τον Έβρο σήμερα και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν καλύπτουν την περιοχή του Έβρου.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης, που παρουσιάζει την εκπομπή υποστήριξε ότι πρόκειται για εικόνες που τις πήραν πριν από λίγο στον Έβρο και μάλιστα λέει ότι είναι από περιοχή κοντά στις Καστανιές.

Μάλιστα δείχνοντας τους Σκοπιανούς πάνοπλους να προσπαθούν να εμποδίσουν τους 4.000 περίπου πρόσφυγες που πέρασαν τον Αύγουστο του 2015 από την Ειδομένη στα Σκόπια, επιχείρησε να πείσει ότι επρόκειτο για Έλληνες στρατιωτικούς και για δυνάμεις της FRONTEX, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι δεν επαρκούν.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες που μπήκαν στα Σκόπια από την Ειδομένη, υποστηρίζει ότι πρόκειται γι αυτούς που έχουν συγκεντρωθεί στην Τουρκία και περνούν με μεγάλη ευκολία στα ελληνικά σύνορα.

«Εάν αυτό εσείς το θεωρείτε φύλαξη συνόρων, εγώ έχω κατέβει από άλλο πλανήτη», αναφέρει χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο προσθέτει:

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά«. «Δεν επαρκεί ο ελληνικός στρατός να φρουρήσει 200-300 χιλιόμετρα».

Το Βίντεο του Alpha

Ελπίζουμε η ΕΣΗΕΑ και κάθε αρμόδια αρχή να πάρουν θέση για να σταματήσουν τα fake news από την ελληνική τηλεόραση.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το αυθεντικό βίντεο με τα πλάνα από την Ειδομένη.

Ανάλογη είναι και η τουρκική προπαγάνδα, η οποία χρησιμοποιεί εικόνες από το 2015 και τους πρόσφυγες που έφθασαν στην Ουγγαρία η οποία επιτέθηκε σε γυναικόπαιδα. Επανακυκλοφόρησαν τις εικόνες από την Ουγγαρία, λέγοντας ότι πρόκειται για εικόνες από τον Έβρο.

 

armyvoice.gr

***

 

Σχόλιο από το OmegaNbc.com:

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να συμπληρώσουμε στην πολύ καλή έρευνα της Ιωάννα Ηλιάδη ότι, στην περίπτωση που ο κύριος  Νίκος Μάνεσης ισχυριστεί ότι το έδειχνε κάποιος Τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός, η κάποια Τουρκική ιστοσελίδα η ότι απλά έκανε λάθος,

πρώτον θα πρέπει να αναφέρει και κακώς δεν το έκανε την ώρα της εκπομπής του,  ποιο είναι αυτό το μέσο, 

δεύτερον θα έπρεπε να το είχαν ερευνήσει πολύ καλύτερα αναζητώντας τον δημιουργό του βίντεο στο youtube, πράγμα εξαιρετικά εύκολο και εκεί θα έβλεπαν πότε “ανέβηκε” αυτό στο youtube,

τρίτον κατά την διάρκεια που έπαιζε το βίντεο αυτό, θα έπρεπε ως έμπειρος δημοσιογράφος, να αντιληφθεί ότι δεν ήταν στον Έβρο από τα εξής απλά πράγματα.

Α) Η διαφορετικές στολές, οι Ελληνική αστυνομία και οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποιούν φαιοπράσινες φόρμες και όχι παραλλαγής, οι ασπίδες των Ελληνικών ΜΑΤ αναγράφουν εκτός την αγγλική λέξη police και την φράση Ελληνική Αστυνομία, εδώ δεν το βλέπουμε αυτό, επίσης οι δυνάμεις των ΜΑΤ στην Ελλάδα έχουν μόνο λευκά κράνη, τα οποία φορούν πάντα όταν επιχειρούν και δεν κυκλοφορούν σαν καουμπόηδες με περίεργα καπελάκια της παραλίας.

 

Επίσης οι ασπίδες των Ελληνικών ΜΑΤ δεν αναγράφουν την λέξη police στα σλαβικά, ούτε την 1η Μαρτίου φορούν τις καλοκαιρινές τους στολές και ειδικά στον Έβρο.

Β) Η κοντινή περιοχή γύρω από ότι βλέπουμε φαίνεται αρκετά ορεινή πράγμα που δεν συμβαίνει στα σύνορα κοντά.

Γ) Ολόκληρο το βίντεο φαίνεται ότι έχει γυριστεί πίσω από τα συρματοπλέγματα, δηλαδή υποθετικά από την πλευρά της Τουρκίας, θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί κάποιος που στο τέλος του βίντεο μιλάει πολύ καλά ελληνικά, δηλαδή είναι Έλληνας, να βρίσκεται εντός των τουρκικών συνόρων και εάν υποθέσουμε ότι δεν άκουσε το τέλος του βίντεο, θα έπρεπε να δει το σήμα του παραγωγού του youtube, που έβγαζε μάτι το .gr  που είχε σε εμφανές σημείο επάνω δεξιά στην οθόνη, ώστε να καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δεν μπορεί κάποιος  Έλληνας, να βρίσκεται εντός των τουρκικών συνόρων σε αυτό το σημείο που δεν έχει καμία σχέση με επίσημη πρόσβαση στο έδαφος μιας χώρας.

Συμπέρασμα, λογικά ένας έμπειρος δημοσιογράφος, θα έπρεπε να αντιληφθεί τουλάχιστον ένα από όσα αναφέραμε, η τουλάχιστον να τον έβαζε σε υποψίες, ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό το βίντεο.

Κατά την άποψη μας λοιπόν στην καλύτερη περίπτωση, ο κύριος  Νίκος Μάνεσης ίσως λόγω πίεσης χρόνου, επειδή ήταν ζωντανή εκπομπή και στηρίχθηκε (κακώς βέβαια) στα λόγια της συναδέλφου του, έκανε λάθος.

Ένα λάθος τραγικό καθώς ήταν εύκολο όπως σας αποδείξαμε για έναν έμπειρο δημοσιογράφο να το διαπιστώσει, τραγικό λάθος λόγω του θέματος.

Στην χειρότερη περίπτωση, απλά χρειαζόταν κάποιες εικόνες για να δείξει και να κατηγορήσει την ελληνική αστυνομία, αλλά και την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα όμως  να προπαγανδίζει υπέρ των Τούρκων, υποθέτοντας ότι όλοι τρώμε σανό και σιγά μην το καταλαβαίναμε.

Εάν είναι έτσι μήπως έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο από εσάς;;; Το ερώτημα αυτό βέβαια τίθεται πλέον για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Κύριε Μάνεση τι λέτε εσείς για όλα αυτά ;;;;;

Επίσης Κύριε Μάνεση από την Κυριακή έως σήμερα Τρίτη που γράφετε αυτό το άρθρο, θα έπρεπε να το είχατε δει το λάθος σας, η τουλάχιστον να το είχατε ακούσει μιας και από την ίδια κιόλας μέρα, το διαδίκτυο βουίζει για αυτό, γιατί λοιπόν δεν έχουμε ακούσει μια δημόσια συγνώμη από εσάς και τον τηλεοπτικό σταθμό  Alpha;;;

Περιμένουμε την απάντηση σας και σας ευχαριστούμε πολύ προκαταβολικά.

 

 

 

Πηγή: OmegaNbc.com Με πληροφορίες από:  armyvoice.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com , ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)