Main Menu

Τον Μάρτιο η αποδέσμευση των M-1117 Guardian από το Κογκρέσο, 800 οχήματα σε πρώτη φάση (Βίντεο)

 

Την τελική απόφαση έγκρισης για τα συνολικά 1200 M1117 Guardian αναμένεται να δώσει το Αμερικανικό Κογκρέσο για τον ΕΣ το επόμενο μήνα. Ασφαλείς πληροφορίες του γράφοντος αναφέρονται σε 800 οχήματα M1117 Guardian που ενδιαφέρουν τον ΕΣ και θα αποκτηθούν επιβαρύνοντας την ελληνική πλευρά μόνον με κόστη μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την μεταφορά των προηγούμενων ΤΟΜΠ Μ113 τα οποία ανέρχονταν σε 400 κομμάτια ήταν της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Τα M1117 Guardian θα διατεθούν σε διμοιρίες και ουλαμούς ανιχνευτών των Μηχανοκίνητων και Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών στη θέση των γερασμένων M/S 240 GD ενώ ικανό μέρος θα προωθηθεί προς αξιοποίηση στην 29η Ταξιαρχία Εσωτερικής Ασφάλειας με έδρα τη Κομοτηνή και τομέα ευθύνης την ασφάλεια των μετόπισθεν της Θράκης.

Μόλις δωθεί το πράσινο φως το πρόγραμμα θα λάβει τις απαραίτητες θεσμικές διαδικασίες ώστε να περάσει από την αρμόδια επιτροπής της Βουλής και το ΚΥΣΕΑ και ακολούθως να υλοποιηθεί με πιθανή χρονική περίοδο το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

 Συνολικά, ο ΕΣ ενδιαφέρεται για 1200 οχήματα M1117 Guardian. Τα οχήματα είναι των τριών θέσεων.

Από τη μεριά του γράφοντος ρωτήθηκαν οι επιτελείς του ΓΕΣ κατά πόσο θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα που θα λάβει χαρακτήρα υλοποίησης από τη πλευρά των ΗΠΑ στα πλαίσια πλεανάζοντος αμυντικού υλικού χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο νεότερο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα μεταχειρισμένα MLRS, Bradley ή φορείς TOW από τον Στρατό των ΗΠΑ. Για το μοναδικό που υπάρχει σαφής αναφορά των Αμερικανών είναι πως θα υπάρξουν μεταχειρισμένα Blackhawk από το 2022 και μετά.

 

 

 

 

 

Πηγή: defencereview.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com , ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)