Main Menu

Τεράστιες προοπτικές για την ελληνική εταιρεία κατασκευής θωρακίσεων EODH SA

 

Ομοίωμα του ολιστικού συστήματος προστασίας οχημάτων Advanced Shielding Platform Integrated System (ASPIS) παρουσίασε στην έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEX 2019 στα ΗΑΕ η ελληνική εταιρεία EODH SA. Το ελληνικό σύστημα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Αράβων και ξένων επισκεπτών, κυρίως από την Κίνα όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας Ανδρέας Μητσής.

Του Γιώργου Τσιμπούκη

Το σύστημα προστασίας ASPIS αναπτύχθηκε σε συνεργασίας με τη γερμανική εταιρεία Novel Engineering Materials and Solutions (NEMS) η οποία μέλος του ελληνικού ομίλου και περιλαμβάνει συνδυασμό πολλαπλών επιπέδων ενεργούς και παθητικής θωράκισης, που μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε μικρά οχήματα μικρού βάρους, όσο και σε άρματα μάχης.

Το ολιστικό σύστημα προστασίας ASPIS περιλαμβάνει αντιβαλλιστική προστασία από κάθε γνωστή ή υπο ανάπτυξη απειλή με τη χρήση υλικών ΝΑΝΟ-τεχνολογίας, αποσυζευγμένο δάπεδο και σπονδυλωτή δομή με ενισχυμένη δομική αντοχή του οχήματος σε πλήγματα από νάρκες.

Τα βασικά τμήματα του συστήματος προστασίας ASPIS είναι ειδικά σχεδιασμένα και μια νέα γενιά αντικραδασμικών αντιναρκικών καθισμάτων με καινοτόμους μηχανισμούς που μπορούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς από την έκρηξη ναρκών και αυτοσχεδίων εκρηκτικών μηχανισμών έχει αναπτυχτεί.

Για την κατασκευή των συστημάτων της η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται με εξειδικευμένους προμηθευτές υλικών υψηλής τεχνολογίας από την Γερμανία την Γαλλία την Ιταλία και την Ελλάδα. Η στενή και αξιόπιστη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με τους προμηθευτές της είναι σημαντική, αφού όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της EODH SA «για την κατασκευή ορισμένων εξειδικευμένων υλικών χρειάζεται τουλάχιστον μέχρι και ένα έτος».

Η ελληνική εταιρεία EODH SA. αυτή την περίοδο ασχολείται μεταξύ άλλων με την κατασκευή τμημάτων θωράκισης των υπο αναβάθμιση και νέας κατασκευής γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2A7V (αναβάθμιση 68 Leopard 2A4 & 16 Leopard 2A6 και 20 νέας κατασκευής Leopard 2A7V), καθώς και τη βιομηχανική υλοποίηση των υπογεγραμμένων επιστολών πρόθεσης (LOI) από αρκετούς πελάτες της εταιρείας.

Επιπλέον η ελληνική εταιρεία προσεκλήθη από τον Αμερικανό στρατιωτικό αντιπρόσωπο να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον για την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων αναφορικά με το ολιστικό σύστημα προστασίας ASPIS και την αξιοποίηση του στα μελλοντικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Εκτός από το παραπάνω στην ελληνική εταιρεία ανατέθηκε από φιλική προς την Ελλάδα ΝΑΤΟϊκή χώρα η σχεδίαση από την αρχή ενός νέου θωρακισμένου οχήματος 4×4. Επιπρόσθετα τόσο τα ΗΑΕ όσο και ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τα προϊόντα της EODH SA και πιο συγκεκριμένα για την αξιοποίηση τους στο μελλοντικό ευρωπαϊκό άρμα μάχης.

Τέλος η ελληνική εταιρεία έλαβε πρόσκληση από την Αυστραλία για την ίδρυση εγκαταστάσεων στην εν λόγω χώρα για την κατασκευή συστημάτων προστασίας τεθωρακισμένων οχημάτων του Στρατού της Αυστραλίας και πιο ειδικά του τροχοφόρου ΤΟΜΑ Boxer.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρατός της Αυστραλίας πρόσφατα παρήγγειλε 211 οχήματα Boxer στο πλαίσιο του σχεδίου εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Το σύνολο των παραγγελιών καθώς και η υλοποίηση των υπο εξέλιξη προγραμμάτων επιτρέπει στην EODH SA την απασχόληση της μέχρι το 2025.

 

 

Πηγή: defence-point.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com