Main Menu

Τα ρωσικά άρματα T-80 θα δεχθούν “εύκαμπτα πακέτα” με θωράκιση ERA

 

Η τελευταία τροποποίηση του άρματος μάχης T-80 θα περιλαμβάνει τα επονομαζόμενα “μαλακά πακέτα” με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA), σύμφωνα με το Κέντρο για την Ανάλυση των στρατηγικών και τεχνολογιών.

Η βελτιωμένη έκδοση του σοβιετικής σχεδίασης άρματος, γνωστή ως T-80BVM, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξοπλιστεί με την τρίτης γενιάς εκρηκτική θωράκιση ERA Relikt σε τυποποιημένες συλλογές αλλά επίσης και σε μαλακά ή εύκαμπτα πακέτα.

Τα νέα “μαλακά πακέτα” προσφέρουν μεγάλες βελτιώσεις στις δυνατότητες σε σχέση με τις βασικές πλάκες (τούβλα). Η μαλακή συλλογή του άρματος είναι ένα πακέτο ανθεκτικού υφάσματος, προσδεδεμένο με ιμάντες πάνω στην κύρια πλευρική θωράκιση με απόσταση 10-15 εκατοστών. Μέσα σε αυτά τα “πακέτα” ειναι ακριβώς τα ίδια στοιχεία εκρηκτικής θωράκισης όπως συνήθως. Επιπλέον, η εύκαμπτη ERA (όπως ακριβώς καλείται στην Ρωσία) αναρτάται μόνο στις πλευρές του τεθωρακισμένου οχήματος, ενώ όλα τα ίδια “τούβλα” χρησιμοποιούνται πάνω στον πύργο και την μετωπική θωράκιση.

Ο κύριος λόγος για την χρήση της μαλακής ERA ειναι τα αστικά περιβάλλοντα, είναι απαραίτητη για ένα άρμα που έρχεται σε επαφή με οποιαδήποτε στερεές επιφάνειες (μια γωνιά κτιρίου, τοίχους) τα στοιχεία της κλασικής ERA ξηλώνονται στις πλευρές, αφήνοντας απροστάτευτες τις περιοχές.

Απο αυτήν την άποψη, η μαλακή ERA ειναι καλύτερη, παρότι μικρότερη, και μπορεί να επιβιώσει μιας παρόμοιας σύγκρουσης. Εαν όχι, δεν πειράζει. Εντός δευτερολέπτων μπορούν να αναρτηθούν νέα “πακέτα”, ενώ τα “τούβλα” συγκρατούνται με βίδες και για να αντικατασταθούν πρέπει να αφαιρέσεις το κατεστραμμένο στοιχείο ώστε να επανατοποθετήσεις το νέο.

Ανοιχτές πήγες καταδεικνύουν οτι το T-80BVM πρόκειται να δεχθεί επίσης νέο σύστημα αυτόματης γέμισης, επιτρέποντας το να χρησιμοποιεί τα νεα αντιαρματικά βλήματα: Svinets-1 και Svinets-2 μήκους 740 χιλιοστών. Αν και ελάχιστα είναι γνωστά σχετικά με αυτά τα βλήματα, δημοσιεύματα αναφέρουν οτι ένα από αυτά είναι κατασκευασμένο από κράμα που βασίζεται στο απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Το T-80BVM είναι η τελευταία τροποποίηση του άρματος μάχης T-80, το οποίο αρχικά είχε κατασκευαστεί το 1976. Αυτή η έκδοση του ρωσικού άρματος μάχης δέχθηκε το βελτιωμένο σκοπευτικό πυροβολητή Sosna-U (το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στα ρωσικά T-90) και αναβαθμίσεις σε διάφορα συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα.

Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες, τα άρματα T-80BVM θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται φέτος από τον ρωσικό Στρατό.

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com