Main Menu

Τα Προβλήματα της Tesla Παγώνουν τα Σχέδια Κατασκευής του Gigafactory 1

 

Παρά πόδα έθεσαν, οι Tesla και Panasonic, το φιλόδοξο σχέδιό τους να επεκτείνουν την παραγωγική ικανότητα του Gigafactory 1, του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, υπό το βάρος των εντεινόμενων ανησυχιών στην Wall Street, αναφορικά με την υποτονική

ζήτηση για τα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Έλον Μασκ. Οι δύο εταίροι είχαν προγραμματίσει να αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου-γίγας κατά 50% έως το επόμενο έτος, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν τους υποχρέωσαν να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους.

Η Tesla είναι κορυφαία βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και η Panasonic μία από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μπαταριών που τα εφοδιάζουν. Το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες μεταστρέφουν τη στρατηγική τους, αντικατοπτρίζει την ισχνή κερδοφορία της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Αναδεικνύει επίσης ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να επιλυθεί μόνο με την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού αγοραστών, κάτι που με τη σειρά του, απαιτεί την υιοθέτηση περισσότερων καινοτομιών προκειμένου να επιτευχθεί μια σοβαρή μείωση του κόστους παραγωγής.

Με την Panasonic να αναστέλλει, με τη σειρά της, την επένδυσή της στο νέο εργοστάσιο της Tesla, στην Σαγκάη, είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Gigafactory.

Ίσως αρκετοί από εμάς να θυμόμαστε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Tesla, και μοιάζει να έχει επεξεργαστεί σε υπολογιστή, όπου αποτυπώνεται ένα φουτουριστικό εργοστάσιο που τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά πάνελ και από ένα εγγύς αιολικό πάρκο.

Δεν μοιάζει υπέροχο το όλο τοπογραφικό σκηνικό;

Εν τούτοις, φαίνεται ότι αυτό το όραμα θα παραμείνει, επί του παρόντος, σε επίπεδο εικονικής πραγματικότητας. Πράγματι, το εργοστάσιο είναι ολοκληρωμένο μόλις κατά το 30%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla. Η παραπάνω εικόνα αναφέρεται στο πώς θα φαίνεται όταν θα έχει τελειώσει η κατασκευή του, οπότε και θα είναι το «μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο, που θα τροφοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»

Ιδού όμως, η πραγματικότητα, όπως αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες που ελήφθησαν από drone του αμερικανικού ειδησεογραφικού ομίλου τεχνολογίας, The Verge, τον περασμένο Νοέμβριο, που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα ανέγερσης της μονάδας.

Υπό το πρίσμα αυτών των δυσκολιών, δεν είναι τυχαίο που η Τesla αποφάσισε να αποδυθεί σε μια νέα προσπάθεια διεύρυνσης της πελατείας της, αρχής γενομένης με την εκμίσθωση του προσιτού Model 3.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της στην αγορά των ΗΠΑ θα μπορούν να εκμισθώσουν οποιαδήποτε έκδοση του Model 3, με μικρή προκαταβολή και πολλές μηνιαίες δόσεις. Δεν θα έχουν, όμως, τη δυνατότητα να αποκτήσουν το αυτοκίνητο, στη λήξη της εκμίσθωσης. Τέλος αποκάλυψε ότι όλα τα οχήματά της θα φέρουν, πλέον, σύστημα αυτόματου πιλότου, κάτι που έως τώρα, ήταν προαιρετικό.

 

 

Πηγή: energia.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com