Main Menu

Συρία: Η καταστροφή της μεγαλύτερης συγκέντρωσης τρομοκρατών & του μεγαλύτερου προϋπολογισμού για τρομοκρατία στην Ιστορία

 

Σχόλιο του OmegaNbc.com:

Ξεκινήσαμε να γράφουμε ένα μακροσκελέστατο σχόλιο, όταν στην πορεία διαπιστώσαμε ότι το άρθρο τα έχει “πει” όλα, έτσι παρατηθήκαμε της προσπάθειας αυτής και σας αφήνουμε απλά να το διαβάσετε.

 


 

Η καταστροφή της μεγαλύτερης συγκέντρωσης τρομοκρατών στον κόσμο και του μεγαλύτερου προϋπολογισμού για τρομοκρατία στην Ιστορία είναι ο λόγος για τον οποίο οι πρεσβείες γονατίζουν στα πόδια του Όρους Κουασιούν

Naram Sargon* (Συρία)

Δεν θα αρκεστώ να πάω δύο μίλια περίπατο με ανθρώπους που πιστεύουν ότι αυτό που συνέβη στη Συρία ήταν μια αυθόρμητη επανάσταση, ότι ήταν ειρηνική και ότι αναγκάστηκε να φέρει όπλα. Θα περπατήσω μίλια μαζί τους και θα τους πιστέψω. Δεν θα διαφωνήσω με εκείνους που επιμένουν για τη χρήση βομβών βαρελιών από το συριακό κράτος, όπως επιμένουν να τις λένε με βαθιά πίστη, σαν οι βόμβες βαρέλια να επιβάλλονται από το Κοράνι και ότι να το αρνείται κανείς είναι βλάσφημο … Θα ακούσω εκείνους που είναι θυμωμένοι λέγοντας μας ότι εφευρέσαμε αυτή την ιστορία παγκόσμιας συνωμοσίας και εφευρέσαμε την ISIS. Θα ακούω ξανά και ξανά χωρίς να διακόψω κανέναν.

Ωστόσο, όταν θα έχουν τελειώσει να κλάψουν, να θρηνούν και να γκρινιάζουν για τα αθώα θύματα και την επανάσταση της αξιοπρέπειας, θα ζητήσω από όλους να με ακούσουν, όπως τους άκουσα. Δεν θα πρέπει να διαβάσουν παρά μόνο την έκθεση που πρόσφατα δημοσίευσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, η οποία παρέχει ακριβή στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των τρομοκρατικών στοιχείων που εκκαθαρίστηκαν το 2018 μόνο στη Συρία. Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε περισσότερους από 23.000 άνδρες από διαφορετικές ένοπλες παρατάξεις. 159 άρματα μάχης, 57 θωρακισμένα οχήματα, περισσότερα από 900 κανόνια και 3.000 οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα όπλα μεγάλου διαμετρήματος που ανήκουν στους τρομοκράτες, καταγράφηκαν επίσης.

Αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι το γεγονός ότι ο αριθμός ένοπλων μαχητών που σκοτώθηκαν από το 2015 έχει υπερβεί τους 87.000 και η ποσότητα του εξοπλισμού τους που καταστράφηκε ήταν πάνω από 650 άρματα μάχης, περισσότερα από 700 οχήματα μάχης, 1.000 στρατόπεδα εκπαίδευσης και 10.000 αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.

Αν προσθέσουμε εκείνους που είχαν εξαλειφθεί σε συγκρούσεις με τον συριακό στρατό από τα τέλη του 2011 έως τα τέλη του 2015, διαπιστώνουμε ότι ο στρατός τρομοκρατών που καταστράφηκε έχει χάσει σχεδόν 200.000 άνδρες και μια σειρά από τραυματίες γενικά δύο ή τρεις φορές υψηλότερο για το λιγότερο. Και αν προσθέσουμε τον αριθμό των μαχητών που εκκενώθηκαν με πράσινα λεωφορεία προς την Ιντλίμπ, τη μεγαλύτερη δεξαμενή για ό, τι απομένει από τους τρομοκράτες, που υπολογίζονται σε 70.000, ενώ κάποιοι λένε 100.000, διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός των στοιχείων που σχημάτισε τη μάζα της τρομοκρατίας και της στρατιωτικής συνωμοσίας ανήλθε σε σχεδόν μισό εκατομμύριο μαχητές από Σύρους και αλλοδαπούς πολίτες διαφορετικής εθνικότητας. Είμαι πάντα έκπληκτος από τις εικόνες των τεράστιων ποσοτήτων κατασχεθέντων όπλων που μεταδίδει η συριακή τηλεόραση, τις στήλες αρμάτων, κανονιών, πολυβόλων και πυρομαχικών που φαίνονται να είναι άπειρες. Ο στρατός έχει κατασχέσει ακόμη και τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών που δεν μπορεί να αποθηκεύσει και αναγκάζεται να τα καταστρέφει σχεδόν καθημερινά σε εκρήξεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες πληροφορούνται στο κοινό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο στρατός πράγματι αντιμετώπισε ένα άλλο δύσκολο έργο για την απαλλαγή μεγάλων ποσοτήτων, χιλιάδων τόνων και βουνών εκρηκτικών που διέθεταν οι τρομοκράτες και που ισοφάρισαν ό, τι οι Αμερικανοί είχαν κατασχεθεί από τον Ιρακινό στρατό κατά την πτώση της Βαγδάτης.

Το άλλο ανησυχητικό ψηφίο είναι ο αριθμός των αρμάτων μάχης που καταστράφηκαν από το 2015 και ο οποίος υπερβαίνει τα 650 άρματα, καθώς και εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα και 10.000 αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, γνωρίζοντας ότι οι τρομοκράτες διαθέτουν ακόμα πολλά στην Ιντλίμπ. Αυτό σημαίνει ότι ο τρομοκρατικός στρατός έχει φτάσει σε μισό εκατομμύριο στοιχεία, με τουλάχιστον 1.200 άρματα μάχης και χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα. Είναι το διπλάσιο από το διάσημο 6ο γερμανικό στρατό (Wehrmacht), ο οποίος αποτελούταν από 285.000 μέλη και είχε κατακτήσει την Ευρώπη με τη συμμετοχή στις μάχες του Βελγίου, της Γαλλίας, της Φινλανδίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας μέχρι που έφτασε στο Στάλινγκραντ. Αλλά συνετρίβη στο Στάλινγκραντ, όπου 106.000 άνθρωποι είχαν παραδοθεί, και μόνο 60.000 μπόρεσαν να επιστρέψουν στο τέλος του πολέμου …

Κάποιοι μπορεί να λένε ότι οι ρωσικοί αριθμοί είναι υπερβολικοί. Εάν δεχόμαστε να ακούσουμε αυτούς τους αμφισβητίες και τους ισχυρισμούς τους, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν 90.000 έως 100.000 επιδρομές για να σταματήσουν την επέκταση των τρομοκρατών. Αυτός ο τεράστιος αριθμός σημαίνει ότι είχαν να κάνουν με έναν μεγάλο στρατό, επιβλητικό, καλά εκπαιδευμένο, πολύ βαριά οπλισμένο και που αναπτυχθεί μαζικά σε σημείο που άπλωνε τις αποθήκες πυρομαχικών του σε 10 000 σημεία. Επομένως, οι ρωσικοί αριθμοί αντιστοιχούν λογικά στον αριθμό των επιδρομών που ήταν απαραίτητες για να σταματήσουν την επέκταση της τρομοκρατίας. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ για την οργάνωση ISIS, η τελευταία ήταν βαριά οπλισμένη και ότι ο μηχανισμός για να την ξεριζώσουν θα διαρκούσε μεταξύ 20 και 30 ετών και άνω. Ο λόγος αυτής της εκτίμησης είναι σαφής: οι Αμερικανοί γνώριζαν το οπλοστάσιο αυτού του στρατού και γνώριζαν την δυνατότητα αντίστασης του.

Όλα αυτά μας οδηγούν αυτόματα να αναρωτηθούμε για αυτή τη τεράστια ποσότητα των όπλων, και το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι είναι λάφυρο του πολέμου δεν αρκεί. Ο συριακός στρατός δεν έχασε 1.200 άρματα μάχης από τις αποθήκες του, αλλά λίγες δεκάδες που αναπτύχθηκαν σε διασκορπισμένα σημεία σε περιοχές με ανεπαρκή προστασία. Η ISIS, η οποία κατάσχεσε μέρος του ιρακινού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Μοσούλη και αλλού, δεν έβαλε χέρια σε 1.200 άρματα και χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά τα περισσότερα στρατιωτικά του τρόπαια ήταν οχήματα Hummer και τεθωρακισμένα οχήματα που δεν ξεπέρασαν τα 500 οχήματα.

Αυτό μας φέρνει πίσω σε μια άλλη αλήθεια: ότι αυτός ο τεράστιος και γιγάντιας στρατός ένοπλων οργανώσεων, που πήγαινε από το Χαλέπι στα ανατολικά μέχρι τη Μοσούλη, στα νότια της Συρίας, διέθετε εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης, εξοπλισμού και τροφοδοσίας. Υπάρχουν σήμερα φάκελοι με συναλλαγές για όπλα και άρματα μάχης από την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη που αγοράστηκαν από χώρες του Κόλπου και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και την Ιορδανία, στη συνέχεια στα συριακά σύνορα για να συμμετέχουν στις μάχες. Μερικές φορές, άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα έφθαναν όλο καινούργια. Σε μια από τις μάχες, διαδοχικές πτήσεις έγιναν για να σχηματίσουν μια αερογέφυρα που ανταγωνιζόταν μόνο με την αμερικανική αερογέφυρα προς το Ισραήλ κατά το πόλεμο του Οκτωβρίου 1973.

Και εδώ ερχόμαστε για το ποσό των 137 δις δολάρια, πάντα τον μόνο αριθμό που αποκάλυψαν οι ομολογίες του Ομήρου του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ αλ-Θάνι, κατά την περίφημη συνέντευξη σχετικά με τη «Λεία». Παραδέχθηκε ότι το Κατάρ και η συμμαχία των Φίλων της Συρίας είχαν εισφέρει 137 δισεκατομμύρια δολάρια στη μάζα της ένοπλης τρομοκρατίας (μέχρι το 2015 περίπου). Το ποσό αυτό δεν προοριζόταν για την αγορά πινακίδων για διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης, ούτε για την σχεδίαση των σημαιών της επανάστασης και ούτε για να ζωγραφιστεί το κεφάλι του Faisal al-Qassem στους τοίχους. Αυτό το κολοσσιαίο ποσό αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο του ποσού που η Σαουδική Αραβία θα πληρώσει στα αμερικανικά εργοστάσια όπλων για να αγοράσει όπλα όλων των ειδών, στη μεγαλύτερη στρατιωτική συναλλαγή στην Ιστορία …

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι:

– Η μεγαλύτερη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο ονομαζόταν Συριακή Επανάσταση.
· – Ο οπλισμός που της έχει παρασχεθεί την κατέστησε τον πρώτο στρατό τρομοκρατών στον κόσμο να πάρει αυτή την εντυπωσιακή ποσότητα αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων, αποθηκών και πυρομαχικών … Για να μην αναφέρουμε το χημικό όπλο …
· – Η πιο δαπανηρή επιχείρηση χρηματοδότησης των μεγαλύτερων συμμοριών του κόσμου ήταν αυτή των επικίνδυνων συμμοριών που λειτουργούσαν στο συριακό έδαφος.
· – Η μεγαλύτερη αντιπαράθεση της ιστορίας μεταξύ ενός τακτικού στρατού και ενός στρατού τρομοκρατών είναι αυτή που έλαβε χώρα στο έδαφος της Συρίας.
· – Η μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία κερδήθηκε από τον συριακό στρατό και τους σύμμαχους του.
· – Φυσικά, το βιβλίο Guinness μπορεί πλέον να προσθέσει στον κατάλογο του ότι ο μεγαλύτερος στρατός τρομοκρατών στον κόσμο είναι αυτός της ψευδο-επανάστασης στη Συρία, με απόδειξη την ύπαρξη μισού εκατομμυρίου τρομοκρατών απ΄ όλο τον κόσμο με χιλιάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.
· – Η μεγαλύτερη παγκόσμια συνωμοσία στην Ιστορία της ανθρωπότητας έχει συμβεί στη Συρία.
· – Ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός στην Ιστορία που κατανεμήθηκε σε συμμορία είναι αυτός της δήθεν συριακής επανάστασης.

Τα στοιχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίον ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρεται. Με την εξόντωση του μεγαλύτερου στρατού τρομοκρατών στην Ιστορία, μετά τους στρατούς του Ισραήλ και των ΗΠΑ, δεν υπάρχει τίποτα πλέον να προστατεύσει … Όπως δήλωσε ο Τραμπ, δεν παραμένει τίποτα παρά μόνο άμμος …

Αυτή η επιτυχία της Συρίας είναι και ο λόγος για τον οποίον η Τουρκία μείωσε τις φιλοδοξίες της και υποκλίνεται στα σύνορα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οι πρεσβείες και οι πρέσβεις συρρέουν στη Δαμασκό.
Φιλοδοξούσαν να κυβερνήσουν το Κουασιούν από αυτές τις πρεσβείες, και έλπιζαν ότι το Κουασιούν θα έσκυβε για να φιλήσει τις κελεμπίες και τις κάπες τους, το Κουασιούν δεν θα ήταν παρά μόνο ένας απλός πορτιέρης σε υπηρεσία έξω από αυτές τις πρεσβείες. Αλλά οι πρεσβείες δεν έχουν κανένα τρόπο να επιστρέψουν, παρά μόνο με τη συνθηκολόγηση, την παραίτηση και την ταπεινοφροσύνη.

Πρέπει να γονατίσουν ενώπιον του Κουασιούν, να του φιλήσουν τα πόδια και να ζητήσουν συγχώρεση, κλαίγοντας και αναστενάζοντας για να μεταμελούνται.

Ο Naram Sargon είναι Σύρος συγγραφέας που κατοικεί στη Συρία.

 

 

Μεταφρασμένο από αραβικά σε γαλλικά από την Rania Tahar

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά

 

 

 

Πηγή: reseauinternational.net – infognomonpolitics.blogspot.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com