Main Menu

Σκωτία: Μια μικρομεσαία επιχείρηση, πρωτοπόρος στην παραγωγή παλιρροϊκής ενέργειας (Βίντεο)

 

Αυτήν την εβδομάδα, η εκπομπή «Business Planet», ταξιδεύει στη Σκωτία, στο Εδιμβούργο, όπου θα ανακαλύψουμε μια ΜΜΕ που βρήκε πως να εκμεταλλεύεται τις παλίρροιες ώστε να παράσχει καθαρή ενέργεια, χάρη επίσης στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων. Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων και η ενέργεια από τις παλίρροιες είναι το θέμα της εκπομπής αυτήν την εβδομάδα, στο Euronews και το euronews.com.

Καλεσμένη της εκπομπής είναι η Τζέιν Γουότερς, από την εταιρία «Scottish Enterprise», η οποία είναι και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων.

Ο δημοσιογράφος του Euronews και παραγωγός της εκπομπής, Σέρτζιο Καντόνε, συνομίλησε μαζί της.

Σέρτζιο Καντόνε: «Τζέιν, σε ποίους τομείς δραστηριοποιείται το Δίκτυο»

Τζέιν Γουότερς:«Η πραγματική δύναμη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων είναι ότι αποτελεί ένα δίκτυο δικτύων με ισχυρές διασυνδέσεις και κατανόηση του πως δουλεύει στην πραγματικότητα η τοπική στήριξη των επιχειρήσεων, καθώς και η επιχειρησιακή κοινότητα. Ο ρόλος μου είναι να γνωρίζω τα ενδιαφερόμενα μέρη στην περιοχή μου και την χώρα μου που μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Συνεπώς, αν συνεργαζόμαστε με μια εταιρία, που έχει μια συγκεκριμένη τεχνική ανάγκη, μπορούμε να την βοηθήσουμε να βρει μια λύση που ταιριάζει στις ανάγκες της, μέσω των δικτύων μας».

Σέρτζιο Καντόνε: «Σε ευχαριστώ Τζέιν. Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, εδώ στη Σκωτία, στο Εδιμβούργο».

Η «Nova Innovation» είναι μια μικρή σκωτσέζικη εταιρία με έδρα το Εδιμβούργο, η οποία παράγει κινητήριες μηχανές για την ενέργεια από τις παλίρροιες. Οι μηχανές αιχμής της «Nova» σχεδιάζονται για να αντλήσουν καθαρή ενέργεια από τον φυσικό κύκλο της παλίρροιας της θάλασσας. Αυτή η σκωτσέζικη ΜΜΕ κατέκτησε ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χάρη στις νέες βελτιωμένες δυνατότητες δικτύωσης και χάρη στην εστιασμένη γνώση των κοινοτικών κονδυλίων. Η Nova είναι μεταξύ των διεκδικητών του Βραβείου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων (ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 24 Οκτωβρίου 2018).

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Nova Innovation», Σάιμον Φόρεστ, εξηγεί στο euronews: «Η Nova Innovation» και η «Ideta», ο Βέλγος εταίρος μας στην παράδοση της πρώτης παγκόσμιας παλιρροϊκής συστοιχίας ανοιχτά των ακτών, δούλεψαν καλά, συγκεντρώνοντας συμπληρωματικές δεξιότητες. Η Ideta είχε δεξιότητες στην παράδοση έργων και στην εμπλοκή της κοινότητας, ενώ η Nova στη μηχανική και τεχνική παράδοση».

Η «Nova Innovation» θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να εισέλθει στη διεθνή αγορά, χάρη και στην καθοδήγηση του του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρήσεων. Οι σχέσεις της με άλλους Ευρωπαίους ενδιαφερόμενους διευκόλυναν την πρόσβαση της «Nova» στη χρηματοδότηση της Ε.Ε. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αναβάθμισε σημαντικά τη θέση της στην αγορά και αναμένεται να εξάγει σύντομα τις μηχανές που φτιάχνει σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς.

Σέρτζιο Καντόνε: «Συνεπώς, Τζέιν, πώς μπορούν οι επενδυτές να είναι σίγουροι για τις επενδύσεις τους;»

Τζέιν Γουότερς:«Συνεργαζόμαστε με συναδέλφους που επικεντρώνονται στις επενδύσεις, αλλά και με εκπαιδευτές που συμπληρώνουν τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων, βοηθώντας τις εταιρείες να δημιουργήσουν μια ισχυρότερη επενδυτική υπόθεση, μια προσφορά και επίσης στηρίζοντας την τεκμηρίωση».

Η Γουότερς καταλήγει με νόημα: «Έχω δει εταιρείες να κάνουν αίτηση με επιτυχία για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση,στις περιπτώσεις που έχουν υποβάλει αιτήσεις για έργα μεμονωμένων εταιρειών, προηγουμένως μέσω των περιφερειακών ή εθνικών φορέων χρηματοδότησης. Αυτό τις βοηθά να δημιουργήσουν οι ίδιες τις δυνατότητες για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση στο μέλλον».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ:

Η σύνδεση με τους σωστούς επιχειρηματικούς εταίρους, τις αγορές και τη χρηματοδότηση είναι το κλειδί για την επέκταση μιας επιχείρησης.
Η σκωτσέζικη ΜΜΕ «Nova Innovation» είναι πρωτοπόρος στον τομέα της παλιρροϊκής ενέργειας. Σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και λειτουργούν κινητήριες μηχανές ενέργειας από τις παλίρροιες, συμπεριλαμβανομένων των τουρμπίνων για παλίρροιες.

Για την πρόσβαση σε περισσότερα κεφάλαια και την είσοδο σε νέες αγορές, η «Nova Innovation» έλαβε εξατομικευμένη υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων.
Το Δίκτυο βοήθησε την «Nova Innovation» να συνδεθεί με μια βελγική εταιρεία επενδύσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την «ELSA Energy». Αυτή η εταιρική σχέση είχε ως αποτέλεσμα πρόσθετες επενδύσεις και βοήθησε την εταιρεία να λάβει στήριξη, στο πλαίσιο του εργαλείου «Ορίζοντας 2020» για τις ΜΜΕ, το πρόγραμμα της Ε.Ε. για τις καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις με υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό.

Χάρη στο δίκτυο, η «Nova Innovation» λαμβάνει τώρα πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση μέσω άλλων έργων καινοτομίας, τα οποία συμβάλλουν στην περαιτέρω μείωση του κόστους της τεχνολογίας της.
Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίχθηκε από το Δίκτυο με μια σειρά βασικών υπηρεσιών διαχείρισης λογαριασμών, όπως η καθοδήγηση σε επενδυτικές στρατηγικές, οι οργανωτικές αλλαγές στην εταιρεία, καθώς και η αναβάθμιση ή τα διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα.

 

 

Πηγή: gr.euronews.com

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com