Ρωσία, Ινδία Και Ιράν Οργανώνουν Πρωτοφανή Εναλλακτική Λύση Στο Κανάλι Του Σουέζ (Χάρτης)
Τον Νοέμβριο, οι τρεις χώρες θα συζητήσουν για την έναρξη του νέου διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου.
Το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Press TV επεσήμανε ότι η επέκτασή του θα είναι 7.2 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Το νέο έργο θα περιλαμβάνει τόσο τις σιδηροδρομικές όσο και τις θαλάσσιες μεταφορές. Τα προϊόντα θα μεταφερθούν από την Ινδία στην ιρανική πόλη Bandar Abbas στις ακτές του Περσικού Κόλπου, στη συνέχεια – στο Bandar-e Anzali, στην ακτή της Κασπίας Θάλασσας, από όπου θα ταξιδέψουν στη ρωσική πόλη Astrakhan από την θάλασσα και στη συνέχεια στην Ευρώπη με σιδηρόδρομο.
google maps Bandar Abbas
google maps Bandar-e Anzali
google maps Astrakhan
Η νέα διαδρομή θα είναι φθηνότερη και μικρότερη από τη διώρυγα του Σουέζ, διότι ο χρόνος και το κόστος μεταφοράς θα μειωθούν κατά 30-40%. Για παράδειγμα, σε σύγκριση με το κανάλι του Σουέζ, τα αγαθά που μεταφέρονται από τη Βομβάη στη Μόσχα από τον νέο διάδρομο θα φθάσουν 20 ημέρες νωρίτερα. Η νέα διαδρομή θα επιτρέψει την ετήσια μεταφορά 20-30 εκατομμυρίων τόνων φορτίου.
Πρόσφατα, ο υπουργός εμπορίου και βιομηχανίας της Ινδίας Suresh Prabhu δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να αρχίσει να χρησιμοποιεί το νέο διάδρομο το συντομότερο δυνατό. Οι πρώτες πειραματικές προμήθειες μέσω της νέας διαδρομής έγιναν το 2014.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται όπως έγραψαν πρόσφατα ΜΜΕ των ΗΠΑ από το γεγονός ότι ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία, στοιχηματίζουν στη χρήση της κλιματικής αλλαγής προς όφελός τους και κερδίζουν πλεονεκτήματα με τις πιθανές συνέπειές της.
Η Washington Post έγραψε ότι με την πρόοδο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας μπορεί να γίνει ένα είδος καναλιού του Σουέζ στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το άρθρο, με τη μείωση του πάγου της Αρκτικής και την επακόλουθη άνοδο των επιπέδων των υδάτων, είναι πιθανό η διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας, η οποία θα συνδέει τον Ατλαντικό Ωκεανό με τον Ειρηνικό Ωκεανό κατά μήκος της βόρειας ακτής της Σιβηρίας, θα μετατραπεί σε ένα είδος διαδρόμου ο οποίος θα μειώσει το κόστος μεταφοράς από την Ευρώπη στην Ασία ή τις ΗΠΑ.
Η εφημερίδα πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία θα έχει τον έλεγχο μιας στρατηγικής πορείας, αντλώντας έσοδα από τις υπηρεσίες πλοήγησης και παγοθραυστικών.
Τα πλοία που ταξιδεύουν στην κύρια αρκτική διαδρομή στη Ρωσία θα ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στα ταξίδια τους, γεγονός που καθιστά τη διαδρομή πιο ελκυστική και οικονομικά συμφέρουσα. Η τήξη μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πλωτών διαδρόμων στην εν λόγω περιοχή, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πετρελαϊκές εταιρείες.
Με πληροφορίες από Ρωσικά, Ινδικά & Ιρανικά ΜΜΕ
Επιμέλεια – Μετάφραση: OmegaNbc.com
OmegaNbc.com
* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.
*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.
*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.
*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.
* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/
Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε, προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778). Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com
« Η Αρμενία και ο Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας (Previous News)
(Next News) Omega«CHAT ROOM» 03/11/2018 »