Main Menu

Πως γλύτωσε η Ευρώπη από ένα δεύτερο η και τρίτο Ουκρανικό “Τσερνομπίλ” (Βίντεο)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλιο του OmegaNbc.com:

Το παρακάτω κείμενο είναι συνέντευξη του Evgeny Chervonenko, Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών το 2005, της Ουκρανίας στο δημοσιογράφο Ρουσλάν Μπουγιέφ, στα τέλη Αυγούστου.

Μετάφραση επιμέλεια OmegaNbc.com

 

 


Δεν είναι μυστικό ότι η Ουκρανία διαθέτει 15 μονάδες ισχύος σε τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς: Zaporizhia, Rivne, Νότια Ουκρανία και Khmelnitsky. Οι 12 από αυτές ξεκίνησαν πριν από μερικές δεκαετίες, κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής και ως εκ τούτου οι 30ετης περίοδοι λειτουργίας είτε έληξαν είτε ήταν κοντά στο να λήξουν.

Λαμβάνοντας υπόψη την αναρχία που συμβαίνει στη γειτονική μας χώρα, το ζήτημα επιδεινώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι σε πολλά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια, επιτρεπόταν αντιεπαγγελματικά πειράματα με καύσιμα και χαμηλής ποιότητας συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων.

Συμπεριλαμβανομένων γνωστών κινδύνων, με συγκεντρώσεις καυσίμων από το Westinghouse.

Η προθεσμία για την αναθεώρηση των περισσότερων αντιδραστήρων στην Ουκρανία (συμπεριλαμβανομένων όλων των πιθανών επεκτάσεων και προσπαθειών απομάκρυνσης αυτού του προβλήματος) είναι έως το 2023-2025.

Ωστόσο, οι πυρηνικοί σταθμοί είναι εξαιρετικά εξειδικευμένα συστήματα. Επομένως, πρέπει να αποσυνδεθούν σταδιακά και να επανέλθουν σήμερα. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν γίνεται στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι ο αριθμός των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης αυξάνεται. Κατά κάποιο τρόπο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εξοικειωθεί με αυτό, αλλά η πραγματική έκταση του προβλήματος γίνεται γνωστή μόνο τώρα …

Στα τέλη Αυγούστου, στο αναλυτικό πρόγραμμα “Big Evening” στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι NEWSONE, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ουκρανίας, με έντονα συναισθήματα, παραδέχτηκε ότι πέρυσι η Ουκρανία είχε σχεδόν διευθετήσει « ένα Τσερνομπίλ η μια Φουκουσίμα». Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά και ότι ο πλανήτης διασώθηκε από μια ακόμα καταστροφή από τη χώρα μας (Ουκρανία) …

~ από το 13:20′ λεπτό

“Και εδώ ” ξεκινάει η ιστορία του Chervonenko. “Το ατύχημα στο Τσερνομπίλ συνέβη επειδή τα πειράματα σε αυτόν τον τύπο αντιδραστήρα ξεπέρασαν τα όρια των δυνατοτήτων του. Το ίδιο πράγμα έχει γίνει για τρία χρόνια από την Ουκρανία με εντολή της Ουάσιγκτον και από εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά το χειρότερο είναι ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, όλοι αυτοί οι χειρισμοί έχουν προκαλέσει στο πυρηνικό εργοστάσιο της Νότιας Ουκρανίας Ζαπορόζιε NPP (η μεγαλύτερη στον κόσμο), δύο ατυχήματα.

Κανείς δεν σας είπε γι ‘αυτό » και συνέχισε: “Αλλά η αλήθεια είναι ότι στο κέντρο της Ευρώπης η συνέχεια της πρώτης τραγωδίας του Τσερνομπίλ, η δεύτερη και η τρίτη σχεδόν, συνέβη.
Το 2017, ο κόσμος ήταν μια τρίχα μακριά από αυτό!

Αλλά ξέρεις ποιος έσωσε την Ουκρανία και την Ευρώπη από αυτήν την τρομερή καταστροφή; ρώτησε ειρωνικά. Ο “Επιτιθέμενος”!! Η ίδια χώρα, με την οποία οι ηγέτες μας προσπαθούν να σπάσουν όλες τις σχέσεις με τις εντολές της Δύσης …

Αν η Ρωσία επέτρεπε σε αυτούς τους «πατριώτες» στο Κίεβο να διακόψουν ακόμα και το συνολικό ενεργειακό σύστημα (από μια σειρά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης), κατά τη διάρκεια αυτής της επείγουσας αλλαγής στην παραγωγή που επιθυμούσαν και δεν συνδέονταν αυτό με το Ρωσικό ενεργειακό σύστημα τότε και οι δύο αυτοί σταθμοί θα αχρηστεύονταν και ολόκληρο το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα θα διαλυόταν.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία δεν χρειάζεται αυτό το κοινό ηλεκτρικό δίκτυο για τίποτα. Έχουν δημιουργήσει από καιρό ότι χρειάζονται. Δηλαδή, η Μόσχα, εκ των προτέρων υποθέτει ότι αυτοί οι “καταπληκτικοί άνθρωποι”, εδώ στην Ουκρανία, αργά ή γρήγορα θα έφερναν την κατάσταση σε παραλογισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κράτησαν τη γενική δομή για τη ροή του πλεονάσματος. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε “έναν γελοίο επιτιθέμενο” … ”
Ο πυρηνικός αντιδραστήρας, λόγω των ιδιοτήτων του έργου του, είναι πραγματικά αδύνατο απλά να “απενεργοποιηθεί”. Η εισαγωγή επιβραδυντικών ράβδων, που απορροφούν νετρόνια και διακόπτουν την αλυσιδωτή αντίδραση της πυρηνικής αποσύνθεσης δεν αρκεί. Δεν αρκεί να σταματήσουμε την ίδια την αντίδραση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε την υπερβολική θερμότητα (για να σβήσουμε τη θερμική αδράνεια του αντιδραστήρα), γι ‘αυτό είναι απαραίτητο όλα τα συστήματα να λειτουργούν σωστά. Επιπλέον, οι πυρήνες ουρανίου και πλουτωνίου στον αντιδραστήρα συνεχίζουν να αποσυντίθενται αυθόρμητα μετά την εισαγωγή των επιβραδυντικών ράβδων.

Δηλαδή, ακόμη και όταν είναι αδρανές, τα στοιχεία καυσίμου του αντιδραστήρα πρέπει να κρυώσουν και για μια πλήρη στάση θα είναι απαραίτητο να εκφορτωθεί όλο το καύσιμο από αυτόν. Με άλλα λόγια, είναι ζωτικής σημασίας να μπορούμε να ξεφορτωθούμε την υπερβολική ενέργεια στη διαδικασία έκτακτης ανάγκης. Αλλά στις εκρήξεις κατά τη διάρκεια της παραγωγής στα ατυχήματα του 2017, χωρίς τη Ρωσία, δεν θα ήταν σε θέση να βρουν διέξοδο στο πρόβλημα τους. Η τραγωδία θα ήταν αναπόφευκτη.

Στην Ουκρανία, τα συστήματα υπερχείλισης λειτουργούσαν ως κληρονομιά της ΕΣΣΔ. Ωστόσο, κατά την περίοδο της “ανεξαρτησίας”, τα παρακείμενα δίκτυα αυτής της χώρας μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικά χέρια, επανασυρμολογήθηκαν και αποκόπηκαν τυχαία. Ως αποτέλεσμα, μόνο η Ρωσία ήταν έτοιμη για αυτά τα δύο ατυχήματα πέρυσι. Και το Κρεμλίνο, όπως και με ένα παράλογο παιδί, προετοίμασε το “νερό” εκ των προτέρων, συνειδητοποιώντας ότι αργά ή γρήγορα θα “έπαιζαν” με την φωτιά. Αλλά ταυτόχρονα έδειξε πάλι σε ποια κατάσταση έφτασε η χώρα δίπλα μας …

Μόνο ένα χρόνο αργότερα, το πραγματικό μέγεθος της ανεξέλεγκτης δράσης της Ουκρανίας έρχεται στην επιφάνεια. Πράγματι, από την τραγωδία, όπως αποδείχθηκε, η χώρα μας έσωσε και πάλι την Ευρώπη και όχι μόνο το Κίεβο, αλλά και από την επικίνδυνη “επίβλεψη” από τις οι Ηνωμένες Πολιτείες που αποδείχθηκαν έμμεσοι δράστες αυτού του κινδύνου …

 

OmegaNbc.com

 

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com