Main Menu

Πυροσβεστικό ελικόπτερο AirCrane της Erickson κατέπεσε στην Αυστραλία – Επιχειρούσε & στην Ελλάδα;; (Φώτο & βίντεο)

 

Ελικόπτερο AirCrane της Erickson ίδιο με αυτά που νοικιάζει και χρησιμοποιεί και το δικό μας Πυροσβεστικό Σώμα για επιχειρήσεις Δασοπυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν, κατέπεσε στην Αυστραλία στις 28 Ιανουαρίου. Για την ακρίβεια πραγματοποίησε αναγκαστική «βαριά» προσγείωση. Πρόκειται για το ελικόπτερο Erickson AirCrane ΗΤ (Helitak) 341 N173AC το οποίο κατέπεσε στο νερό της λίμνης ενός φράγματος, μετά από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε κατά την διάρκεια της υδροληψίας.

Τη στιγμή της συντριβής, το αεροσκάφος επιχειρούσε για την εξουδετέρωση πυρκαγιάς που μαινόταν στην πολιτεία της Βικτώριας (σ.σ. στο Thomson Complex Catchment, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης). Σύμφωνα με τη σχετική είδηση, οι δύο πιλότοι και ο ένας μηχανικός, κατάφεραν να διασωθούν κολυμπώντας στην άκρη του φράγματος όπου συνετρίβη το ελικόπτερο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αρμόδια αρχή, το Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB), έχει επιληφθεί έρευνας με στόχο τη διερεύνηση των λόγων της συντριβής ελικοπτέρου. Τα συμπεράσματα είναι μεγάλου ενδιαφέροντος και για την ελληνική πλευρά, οπότε τη διαδικασία προφανώς θα παρακολουθήσουν οι αρμόδιοι.

Στο πλαίσιο της έρευνας, το ATSB, θα εξετάσει όλα τα στοιχεία, τα διαθέσιμα δεδομένα πτήσης και την τήρηση των διαδικασιών και εγχειριδίων λειτουργίας και συντήρησης, ενώ προφανώς θα στηριχθεί και στις μαρτυρίες των μελών του πληρώματος που – ευτυχώς – επιβίωσε της συντριβής.

Η ATSB δήλωσε ότι αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνα και να εκδώσει σχετικό πόρισμα για το θέμα μέχρι το τρίτο τρίμηνο του του 2019. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν το ελικόπτερο είναι ένα από τα Erickson AirCrane που επιχειρούν και στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο.

Δεδομένου ότι οι εποχές κινούνται αντίστροφα, κι όταν εμείς έχουμε χειμώνα στην Αυστραλία έχει καλοκαίρι, είναι λογικό η εταιρία να τα μεταφέρει στην Ελλάδα όταν ολοκληρωθεί η αντιπυρική σεζόν στη χώρα των καγκουρό.

Μπορεί να είναι καθησυχαστική η διαβεβαίωση των αυστραλιανών αρχών, ότι σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας κατά τη διάρκεια της έρευνας, η ATSB θα «ειδοποιήσει άμεσα τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

Ωστόσο, είναι λογικό να προκαλεί ανησυχία στην ελληνική πλευρά, καθώς το τελικό πόρισμα ίσως εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση της ελλαδικής αντιπυρικής περιόδου. Ας ελπίσουμε ότι «έχουν οι φύλακες τη γνώση».

 

 

 

Πηγή: defence-point.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com