Main Menu

Οι επιστήμονες σημαίνουν συναγερμό για τα προγράμματα βιολογικών όπλων των ΗΠΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλιο του OmegaNbc.com:

Στις 23 Σεπτεμβρίου είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε συγκεκριμένη υπόθεση σε άρθρο μας με τίτλο,
ΠΕΡΙΕΡΓΗ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ», ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΑΘΟΓΟΝΟΥΣ ΙΟΥΣ & ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ.

 


Πρόσφατες ενδείξεις σχετικά με τις θανατηφόρες δοκιμές βιολογικών ουσιών στην Τυφλίδα της Γεωργίας, αύξησαν την ανησυχία για την έρευνα βιολογικών όπλων των ΗΠΑ σε ξένες χώρες. Ευρωπαίος επιστήμονας ανησυχεί εξαιρετικά για ένα αμφίβολο ερευνητικό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από το Πεντάγωνο, το οποίο φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για τη διάδοση ασθενειών σε καλλιέργειες, ζώα και ανθρώπους στο εξωτερικό. Η δημιουργία τέτοιων όπλων και ειδικών τρόπων εξάπλωσης τους απαγορεύεται από το εθνικό δίκαιο των ΗΠΑ και το διεθνές δίκαιο.

Οι ΗΠΑ εκτελούν έρευνα βιολογικών όπλων ανά τον κόσμο :

Οι επιστήμονες βιολογικού πολέμου των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας διπλωματική κάλυψη δοκιμάζουν τεχνητούς ιούς, σε βιολογικά εργαστήρια του Πεντάγωνου σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ χρηματοδοτούνται από την Αμυντική Υπηρεσία Μείωσης Απειλών (DTRA) στο πλαίσιο ενός στρατιωτικού προγράμματος ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Πρόγραμμα Συνεργατικής Βιολογικής Συμμετοχής (CBEP) και βρίσκονται σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης όπως η Γεωργία και η Ουκρανία, την Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο αμερικανικός στρατός εξέταζε τα όπλα βιολογικού πολέμου στους Αμερικανούς, μερικές φορές σε μεγάλες περιοχές και σε συγκεκριμένες φυλές. Μετά από έρευνα του Κογκρέσου αποκαλύφθηκε το ευρύ πρόγραμμα και τέτοιες δοκιμές μετακινήθηκαν στο εξωτερικό.

Οι ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούν εργαστήρια ελεγχόμενων από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, σε ξένες χώρες για μυστική βιολογική έρευνα, με σύμβαση του αμερικανικού στρατού, της CIA και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Τον περασμένο μήνα η Βουλγάρα δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva, ανέφερε ένα από αυτά τα ελεγχόμενα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ.

“Η αμερικανική πρεσβεία στην Τιφλίδα μεταφέρει κατεψυγμένο ανθρώπινο αίμα και παθογόνους ιούς ως διπλωματικό φορτίο, για ένα μυστικό στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Εσωτερικά έγγραφα, που εμπλέκουν Αμερικανούς διπλωμάτες στη μεταφορά και πειραματισμό σε παθογόνους παράγοντες υπό διπλωματική κάλυψη, διέρρευσαν από τους Γεωργιανούς. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, οι επιστήμονες του Πενταγώνου έχουν αναπτυχθεί στη Δημοκρατία της Γεωργίας και έχουν αποκτήσει διπλωματική ασυλία, στην έρευνα για θανατηφόρες ασθένειες μεταδιδόμενες από έντομα στο Κέντρο Λουγκάρ – το βιολογικό εργαστήριο του Πενταγώνου στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα.
Η τηλεόραση Al Mayadeen εξέδωσε ένα ρεπορτάζ βίντεο σχετικά με το εργαστήριο και τις θανατηφόρες συνέπειες για τους Γεωργιανούς «ασθενείς”.

Την περασμένη εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησαν τις ΗΠΑ για έρευνα παράνομων βιολογικών όπλων στο εργαστήριο της Τιφλίδας :

Το ερώτημα σχετικά με το τι πραγματικά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο μυστικό ερευνητικό ίδρυμα που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ, το οποίο φιλοξένησε ο νότιος γείτονας της Ρωσίας, τέθηκε από τον Ρωσικό στρατό την Πέμπτη, αφού μελέτησε τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν ηλεκτρονικά από πρώην γεωργιανό υπουργό.
Τα έγγραφα καταγράφουν τους θανάτους 73 ατόμων σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποδεικνύοντας μια δοκιμή “πολύ τοξικών χημικών ή βιολογικών παραγόντων με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας”, δήλωσε ο Igor Kirillov, διοικητής του ρωσικού στρατιωτικού κλάδου υπεύθυνος για την υπεράσπιση στρατευμάτων από ακτινολογικά, χημικά και βιολογικά όπλα.

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αλλά δεν εξηγούν τα έγγραφα , τι είδους έρευνα γίνεται κοντά στην Τιφλίδα και την ασυνήθιστη μυστικότητα και ασφάλεια γύρω από το εργαστήριο.

Δεν είναι μόνο οι Ρώσοι και οι Γεωργιανοί που ανησυχούν για τη μυστική έρευνα βιολογικού πολέμου στις ΗΠΑ. Γερμανοί και Γάλλοι επιστήμονες εξέφρασαν πρόσφατα ανησυχία για ένα άλλο αμφιλεγόμενο ερευνητικό πρόγραμμα του Πενταγώνου.

Τον Οκτώβριο του 2016, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας (DARPA) ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο “Έντομα Σύμμαχοι”:

Ένα νέο πρόγραμμα της DARPA είναι έτοιμο να παράσχει μια εναλλακτική λύση στην απειλή της παραδοσιακής γεωργίας, με τη χρήση στοχευμένης γονιδιακής θεραπείας για την προστασία των ώριμων φυτών σε μια μόνο καλλιεργητική περίοδο. Το DARPA προτείνει τη χρήση ενός φυσικού και πολύ αποτελεσματικού συστήματος, διανομής δύο σταδίων για τη μεταφορά τροποποιημένων γονιδίων σε φυτά με φορείς εντόμων και ιούς φυτών που θα μεταδίδουν. Στη διαδικασία αυτή το DARPA στοχεύει να μετασχηματίσει ορισμένα παράσιτα εντόμων σε “Έντομα Συμμάχους”

Το σενάριο που περιγράφει το DARPA είναι αρκετά περίπλοκο. Εάν μια καλλιέργεια για παράδειγμα ο αραβόσιτος, μολυνθεί ευρέως από κάποια ασθένεια, ένας ιός θα χειριζόταν και θα εφαρμοζόταν στην καλλιέργεια. Ο ίδιος ο γενετικά τροποποιημένος ιός τροποποιεί γενετικά την καλλιέργεια για να “θεραπεύσει” την ασθένεια. Τα μολυσμένα έντομα θα χρησιμοποιηθούν για τη διανομή των ιών σε όλα τα πεδία.

Το πρόγραμμα διοικείται από το Γραφείο Βιολογικών Τεχνολογιών (BTO) του DARPA. Δεν είναι φθηνό. Τουλάχιστον 27 εκατομμύρια δολάρια έχουν δεσμευτεί σε αυτό. Εάν το πρόγραμμα που συζητήθηκε ήταν για καθαρά αγροτικούς σκοπούς, γιατί θα πρότεινε και θα χρηματοδοτούσε αυτή την έρευνα το Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), που είναι μέρος του Πενταγώνου;

Επιστήμονας από το Ινστιτούτο για την Εξέλιξη της Βιολογίας του Max Planck στο Plön της Γερμανίας και το Institut des Sciences de l’Evolution de Montpellier της Γαλλίας, μαζί με τους νομικούς μελετητές του Πανεπιστημίου του Freiburg επισημαίνουν ότι η μέθοδος που θέλει να εφαρμόσει η DARPA δεν έχει νόημα για τους δηλωμένους γεωργικούς σκοπούς.

Το περίφημο αμερικανικό περιοδικό Science δημοσίευσε το έργο τους. Οι επιστήμονες ρωτούν αν το έργο είναι η γεωργική έρευνα ή ένα νέο σύστημα βιολογικού όπλου;

Ένα πρόγραμμα έρευνας που χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Άμυνας των Προηγμένων Ερευνητικών Έργων (DARPA) των Ηνωμένων Πολιτειών αποσκοπεί στη διασπορά μολυσματικών γενετικά τροποποιημένων ιών που έχουν σχεδιαστεί για την επεξεργασία χρωμοσωμάτων των καλλιεργειών απευθείας στα χωράφια.

Στο πλαίσιο των δηλωμένων στόχων του προγράμματος DARPA, πιστεύουμε ότι οι γνώσεις που θα αποκτηθούν από αυτό το πρόγραμμα εμφανίζονται πολύ περιορισμένες, ως προς την ικανότητά τους να ενισχύσουν τη γεωργία των ΗΠΑ, ή να ανταποκρίνεται σε εθνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα). Επιπλέον, δεν υπήρξε επαρκής συζήτηση σχετικά με τα μεγάλα πρακτικά και ρυθμιστικά εμπόδια για την υλοποίηση των προβλεπόμενων γεωργικών οφελών.

Ως αποτέλεσμα, το πρόγραμμα μπορεί να γίνει ευρέως αντιληπτό, ως μια προσπάθεια ανάπτυξης βιολογικών παραγόντων για εχθρικούς σκοπούς και των μέσων μετάδοσης τους , τα οποία – εάν είναι αληθινά – θα αποτελούσαν παραβίαση της Σύμβασης Βιολογικών Όπλων (BWC).
Η απάντησή στο επιστημονικό έγγραφο του Science η DARPA επιμένει και πάλι ότι το πρόγραμμα έχει καθαρά γεωργικό σκοπό. Αλλά η απάντηση που δίνει, δεν απαντά στις ερωτήσεις που έθεσαν οι επιστήμονες.

Ο μηχανισμός εξάπλωσης των μολυσματικών γενετικά τροποποιημένων ιών, για τη γενετική τροποποίηση και «επούλωση» των φυτών στα χωράφια, είναι γεμάτη από προβλήματα και κινδύνους. Για να χρησιμοποιήσετε τα έντομα για τη διανομή τέτοιων ιών, συνορεύει με την τρέλα..

Εάν κάποιος έχει πρόσβαση στα στοχευμένα καλλιεργητικά πεδία και εάν κάποιος έχει γενετικά τροποποιημένο ιό για να επηρεάσει τα φυτά, γιατί κάποιος να χρησιμοποιήσει έντομα για να το κάνει αυτό; Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε τη γνωστή στοχευμένη διαδικασία ψεκασμού των επηρεαζόμενων πεδίων, όπως συμβαίνει σήμερα ευρέως; Μόνο όταν κάποιος δεν έχει πρόσβαση στα χωράφια, όταν αυτά βρίσκονται σε μια ξένη χώρα που δεν έχουν πρόσβαση οι ΗΠΑ, έχει νόημα η χρήση εντόμων για τέτοιους σκοπούς.

Η ιδέα ότι ο πραγματικός (και παράνομος) σκοπός μιας τέτοιας αμερικανικής έρευνας είναι ο βιολογικός πόλεμος δεν είναι καθόλου εξωπραγματική.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, οι ΗΠΑ έριξαν μολυσμένα έντομα και τρωκτικά στη Βόρεια Κορέα και την Κίνα για να μολύνουν τους ανθρώπους με θανατηφόρες ασθένειες. Διάφορα παθογόνα, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, χρησιμοποιήθηκαν κατά του άμαχου πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ οι ΗΠΑ έριξαν σε χιλιάδες τετραγωνικά μίλια δηλητηριώδεις αποφυλλωτικά. Δοκίμασαν βιολογικά όπλα στο λαό της Χαβάης, της Αλάσκας, Μέριλαντ, Φλόριντας, του Καναδά και της Βρετανίας. Το 2002, η μετατροπή τον “σπόρων” άνθρακα σε όπλο, από το αμερικανικό εργαστήριο βιολογικού πολέμου στο Fort Derrick, χρησιμοποιήθηκαν για να τρομάξουν τους Αμερικανούς πολιτικούς και να συμφωνήσουν στο νόμο Patriot. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και γιατί ψάχνει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δείγματα αρθρικού ιστού και RNA που συλλέγονται ειδικά από καυκάσιους ανθρώπους στη Ρωσία;

Τα προγράμματα βιολογικού πολέμου είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Όχι μόνο στον «εχθρό» αλλά και στον δικό πληθυσμό σου. Οι μολυσματικές ασθένειες και οι παθογόνοι οργανισμοί μπορούν να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσα σε λίγες μέρες. Οι γενετικές τροποποιήσεις μπορεί να έχουν απρόβλεπτα δευτερεύοντα αποτελέσματα. Οι ιοί μπορούν να “πηδούν” το φράγμα των διαφορετικών ειδών. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους απαγορεύονται αυτά τα όπλα και η έρευνα για τη χρήση τους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσει το νόμο και να σταματήσει όλα αυτά τα προγράμματα. Ακόμη και αν μόνο προς το συμφέρον της, η της προστασίας του ίδιου της του λαού.

 

Πηγή: moonofalabama.org – Επιμέλεια – Μετάφραση: OmegaNbc.com

 

OmegaNbc.com

 

*Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής https://OmegaNbc.com/

 

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com