Main Menu

Πολύς χαμός για το τίποτα – Ασήμαντα οικονομικά τα Σκόπια, μόνο η περιουσία των ελληνικών τραπεζών είναι 25 φορές το ΑΕΠ της

 

Σημείωση από το OmegaNbc.com:

Προσοχή: 

Στο κείμενο αυτό, τα Σκόπια αναφέρονται με το νέο όνομα τους. Σαν  OmegaNbc.com διαφωνούμε και δεν πρόκειται να αναφέρουμε ποτέ, την γείτονα χώρα με το νέο όνομα της, καθώς πιστεύουμε ότι μέρος αυτού, καταχράζεται το δικό μας αναφαίρετο δικαίωμα  αυτοπροσδιορισμού.

 

Με όρους ονομαστικού ΑΕΠ η FYROM είναι 19 φορές μικρότερη οικονομία από την Ελλάδα.
Η παρουσία του Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού στην FYROM ή Βόρεια Μακεδονία όπως έχει μετονομαστεί έχει παρουσιαστεί ως μια επενδυτική ευκαιρία όπου η Ελλάδα θα αποκομίσει οφέλη.
Πέραν της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης λόγω του ονόματος η Βόρειος Μακεδονία είναι μια ασήμαντη χώρα για 3 βασικούς λόγους

1)Το ΑΕΠ της Βόρειας Μακεδονίας ανέρχεται σε 11,5 δισεκ. δολάρια σε ονομαστικές αξίες έναντι 223 δισεκ. δολάρια της Ελλάδος.
Ουσιαστικά με όρους ονομαστικού ΑΕΠ η FYROM είναι 19 φορές μικρότερη οικονομία από την Ελλάδα.

Επίσης ως μέτρο σύγκρισης το ΑΕΠ της Βόρειας Μακεδονίας είναι 5 φορές μικρότερο από το συνολικό ενεργητικό της Eurobank για να δώσουμε μια άλλη τάξη μεγέθους.
Είναι ενδεικτικό ότι η περιουσία των ελληνικών τραπεζών είναι 25 φορές μεγαλύτερο του ΑΕΠ της Βόρειας Μακεδονίας.

2)Από τα 2 εκατ πληθυσμό ο πραγματικά ενεργός είναι μόλις 940.000 άτομα με χαμηλή εξειδίκευση.
3)Με βάση τις επιδόσεις του τραπεζικού συστήματος, του εμπορικού ισοζυγίου προκύπτει ότι αντιστοιχεί το 1/16 της Ελλάδος.

Καλλιεργείται μια ψευδαίσθηση ότι η Βόρειος Μακεδονίας μπορεί να αποτελέσει μια χώρα στόχο όπου η Ελλάδα θα αναπτυχθεί μέσω οικονομικής διπλωματίας και εξαγορών.

Όμως αναλύοντας το μέσο εισόδημα των 940.000 ενεργών πολιτών για εργασία εξάγεται το συμπέρασμα ότι διαμορφώνεται σε 8.400 δολάρια έναντι μέσου όρου της χώρας σε 5.000 δολάρια.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι παράνομοι μετανάστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα αποφέρουν περισσότερο κέρδος από ότι οι κάτοικοι της FYROM.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Βόρεια Μακεδονία περισσότερο για να υποστηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών και να μετριάσει την οργή των ελλήνων Μακεδόνων αλλά η αλήθεια είναι ότι η οικονομία της γείτονος χώρας είναι σχεδόν στα τάρταρα.

Το ισχυρό χαρτί της Βόρειας Μακεδονίας είναι ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής μόλις 12,5% έναντι 29% στην Ελλάδα.
Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος έχουν έδρα και στην Βόρεια Μακεδονία για λόγους φορολογικούς.

 

 

 

Πηγή: bankingnews.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)