Main Menu

Περί….. Σουλτανάτου του Μπρουνέι… ο λόγος.

 

Η Μαλαισία είναι μια υπέροχη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη χώρα. Με νέες βιομηχανίες, πλούτο, εκμετάλλευση του φοινικοδενδρου, αλλά και υψηλη τεχνολογία. Ο πληθυσμός της αποτελείται από μαλάι μουσουλμάνους κατά 50%, 22% κινεζικής καταγωγής, 7% ινδους και τα υπόλοιπα άλλες ιθαγενείς εθνότητες.

Είναι μια πολύ φιλελεύθερη και ανοιχτή χώρα, δημοκρατία, ομοσπονδια πολιτειών , με έναν ανοιχτόμυαλο, εργατικό και φιλοδυτικο πληθυσμό. Μέχρι πρότινος δεν είχε καν στρατό. Με ζωντανή νυχτερινή και πολιτιστική ζωή, χωρίς μπούρκες, χωρίς φανατικούς, οπου πάνε οι νίντζα, όπως τις λένε οι ντόπιοι τις μπουρκατες των Σαουδαραβων, ανάμεσα στους χιλιάδες τουρίστες να κάνουν τις τρέλλιτσες και τα ψώνια τους, καθότι τυπικά χώρα του Ισλάμ . Και οι αρσενικοί επίσης.

Οι 3 εθνικες κοινότητες συνυπήρχαν και συνυπάρχουν ειρηνικά, με μόνη εξαίρεση την περίοδο στα μέσα του 60 που οι Κινέζοι παραλίγο να γίνουν πλειοψηφία. Τότε αποσπάστηκε η Σιγκαπούρη και ο κύριος πληθυσμός τους μετακινήθηκε εκεί.

Η Μαλαισία έχει ζούγκλες, ήπιο κλίμα, δεν έχει σεισμούς, ηφαίστεια. Εχει ομως φιλήσυχους εργατικούς ανθρώπους που πάντοτε αγαπούσαν τους δυτικούς που την αποικισαν και αυτοί το ανταπέδωσαν Πορτογαλοι, Ολλανδοί, Βρετανοί. Δεν έχει φυσικούς πόρους πολλούς άλλους από τους κατοίκους και τα δάση της. Και τον στρατηγικό έλεγχο των στενών της Μαλάκα.

Στην Μαλαισία ανήκει το εκπληκτικό Βόρειο Βόρνεο. Με έκταση 76.000 τχλμ.

Όλο; Όοοοχι.

Η Βρετανία όταν παραχώρησε την ανεξαρτησία στις διάφορες πολιτείες της σημερινής ομοσπονδίας, στην δεκαετία του 60, κράτησε ένα μικρό κομματάκι. Μόλις 5.7 χιλ τχλμ.

Του παραχώρησε ανεξαρτησία μόλις το 1984 και τοποθέτησε έναν Σουλτάνο. Δεν ενώθηκε με την Μαλαισία. Γιατί συνέβη αυτό το παράδοξο; Διότι το μικρό αυτό κομματάκι έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυτό λοιπόν το κατασκεύασμα των Βρετανών είναι το περίφημο Σουλτανάτο του Μπρουνέι , που ακολουθεί αναπόφευκτα την μοίρα μιας φανατικής θεοκρατικής βασιλείας κι όχι εκείνη της Ομοσπονδίας της Μαλαισίας της οποίας φυσιολογικά θα ήταν μέρος.

Τα παράπονά σας λοιπόν στην Α.Μ. Βασίλισσα της Αγγλίας κι όχι στον κομπλεξικο σουλτάνο του Μπρουνει.

 

 

Πηγή: Giorgos Giannoulis-Giannoulopoulos

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com