Περίεργη “διπλωματία”, με βιολογικά πειράματα παθογόνους Ιούς & έντομα στην Γεωργία.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τιφλίδα μεταφέρει κατεψυγμένο ανθρώπινο αίμα και παθογόνα ως διπλωματικό φορτίο. Εσωτερικά έγγραφα, που μου διαρρέουν Γεωργιανοι, εμπλέκουν Αμερικανούς επιστήμονες στη μεταφορά και πειραματισμό σε παθογόνους παράγοντες υπό διπλωματική κάλυψη.
Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, οι επιστήμονες του Πενταγώνου έχουν αναπτυχθεί στη Δημοκρατία της Γεωργίας και έχουν αποκτήσει διπλωματική ασυλία στην έρευνα για θανατηφόρες ασθένειες και έντομα στο Κέντρο Λουγκάρ (βιολογικό εργαστήριο του Πενταγώνου στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα).
Η στρατιωτική εγκατάσταση είναι ένα από τα πολλά βιολογικά εργαστήρια του Πενταγώνου σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το ερευνητικό ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε αρχικά από την τηλεόραση Al Mayadeen .
Χρηματοδοτούνται από την Υπηρεσία Αμυντικής Αμυνας (DTRA) στο πλαίσιο στρατιωτικού προγράμματος ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Πρόγραμμα Συνεργατικής Βιολογικής Συμμετοχής (CBEP) και βρίσκονται σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης όπως η Γεωργία και η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, η Νοτιοανατολική Ασία και Αφρική.
Το βιολογικό εργαστήριο του Πενταγώνου είναι πολύ καλά φυλασσόμενο. Όλοι οι περαστικοί σε ακτίνα 100 μ. μαγνητοσκοπούνται ενώ το στρατιωτικός βιολογικό εργαστήριο βρίσκεται σε μια κατοικημένη περιοχή .
Οι φύλακες προειδοποιούν ότι αν δεν συμμορφωθούν, δεν δείξουν τα εγγραφα τους και δεν εγκαταλείψουν αυτόν την περιοχή, θα συλληφθούν. Ένα επίσημο αίτημα προς το Κέντρο Lugar για πρόσβαση στην εγκατάσταση και για συνεντεύξεις ενός δημοσιογράφου απορρίφθηκε επίσης.
Μυστικά πειράματα τη νύχτα
Ωστόσο, τη νύχτα το εργαστήριο εξακολουθεί να λειτουργεί. Δεν έχει σημασία πόσο μακριά είναι η απόσταση που ο αέρας είναι φορτωμένος με τη μυρωδιά των χημικών ουσιών. Αυτή η μυρωδιά που προέρχεται από το Κέντρο Λούγκαρ το βράδυ εκτοξεύεται από τον άνεμο στην κατοικημένη περιοχή.
Οι κάτοικοι της γειτονιάς Alexeevka, όπου βρίσκεται το εργαστήριο, παραπονιούνται ότι τα επικίνδυνα χημικά προϊόντα καίγονται μυστικά τη νύχτα και ότι τα επικίνδυνα απόβλητα εκκενώνονται στον κοντινό ποταμό μέσω των σωληνώσεων του εργαστηρίου.
Οι ντόπιοι παραπονιούνται για συνεχείς πονοκεφάλους, ναυτία, υψηλή αρτηριακή πίεση και ζάλη όταν οι χημικές ουσίες καίγονται τη νύχτα στο εργαστήριο, το οποίο απέχει μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σπίτια τους.
“Υπάρχει καπνός – μαύρος, κόκκινος, πράσινος την νύχτα, ή ιδιαίτερα νωρίς το πρωί στις 03:00 με 04:00 π.μ. Ακόμα και οι κότες έχουν πεθάνει. Βάζουν ένα μεγάλο σωλήνα υπόγειο και το συνδέουν με τις αποχετεύσεις.
Αυτή η μυρωδιά έρχεται από εκεί. Μυρίζει σαν σάπια αυγά και σανό σε αποσύνθεση. Η μυρωδιά είναι τόσο άσχημη και εξαπλώνεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις από τον άνεμο “, λέει ο Eteri Gogitidze που ζει σε ένα συγκρότημα δίπλα στο εργαστήριο.
“Μερικές φορές ο άνεμος απλώνει μυρωδιά σάπιων αυγών. Μόλις ξύπνησα νωρίς το πρωί και παρατήρησα τον καπνό που έρχεται από το εργαστήριο. Τη νύχτα τα καίνε, έτσι ώστε να μην βλέπουν οι άνθρωποι τον καπνό.
Γιατί το βράδυ, τι κρύβουν από εμάς; » ρωτάνε οι κάτοικοι και στη συνέχεια αναφέρουν ένα άλλο ανησυχητικό γεγονός:« Υπάρχουν μεγάλοι πλαστικοί σωλήνες κατά μήκος του δρόμου (από το εργαστήριο) όπου όλοι καταλήγουν στον ποταμό που είναι 3-4 χιλιόμετρα πιο μακριά. Όχι μόνο μολύνουν τον αέρα μας, αλλά και μας δηλητηριάζουν και το νερό ».
Δηλητηριώδες αέριο σκότωσε δύο Φιλιππινέζους
Οι γείτονες θυμούνται ένα τραγικό περιστατικό που αφορούσε τέσσερις Φιλιππινέζους που δούλευαν στο Κέντρο Λούγκαρ. Δύο από τους αλλοδαπούς έχασαν τη ζωή τους από μια δήθεν δηλητηρίαση από το φυσικό αέριο στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά τους στο μπλοκ 44 της συνοικίας Alexeevka.
«Την πρώτη φορά που κάλεσαν την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης μας είπαν ότι είχαν τροφική δηλητηρίαση από τα ψάρια. Αλλά τη δεύτερη φορά που ήρθε το ασθενοφόρο, υπήρχε αφρός από το στόμα τους. Φώναζαν: “Βοήθεια, Βοήθεια!” Όταν πέθαναν, τους πήραν μακριά και τα κάλυψαν όλα. Όλα συνέβησαν εδώ », ο Albert Nurbekyan δείχνει το σφραγισμένο διαμέρισμα όπου πέθαναν οι ξένοι επιστήμονες.
Ένας άλλος μάρτυρας, η Elvira Ratiani που έζησε δίπλα στην πόρτα, είδε τους αλλοδαπούς να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια της. “Ήταν γείτονές μου, κατοικούσαμε στον ίδιο όροφο, μόλις είχαν δηλητηριαστεί, και μας ζήτησαν να καλέσουμε την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Τηλεφωνήσαμε και η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης τους έσωσε.
Είπαν ότι ήταν πιθανώς δηλητηρίαση από ψάρια. Τη δεύτερη φορά χτύπησαν την πόρτα και ζήτησαν ξανά βοήθεια. Υπήρχαν τέσσερις Φιλιππινέζοι, δύο από αυτούς σώθηκαν, αλλά οι άλλοι δύο πέθαναν », λέει η Elvira Ratiani που ζει στο θανατηφόρο μπλοκ 44 της συνοικίας Alexeevka ακριβώς δίπλα στο εργαστήριο.
Η Διαρροή εγγράφων
Εσωτερικά έγγραφα και αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Γεωργίας και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τιφλίδα δείχνουν τα πειράματα που έγιναν στο Κέντρο Lugar. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τιφλίδα μεταφέρει παθογόνους παράγοντες, καθώς και κατεψυγμένο ανθρώπινο αίμα, ως διπλωματικό φορτίο.
Οι διπλωματικές “αποσκευές” εξαιρούνται από την επιθεώρηση και τους φόρους. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Μείωσης Απειλών για την Απειλή του Πενταγώνου (DTRA) , η οποία εποπτεύει και χρηματοδοτεί τα εργαστήρια, το βιολογικό υλικό για τις ανάγκες του προγράμματος που πρέπει να μεταφέρονται ως “αποσκευές” στις αμερικανικές πρεσβείες.
Αμερικανοί επιστήμονες δοκιμάζουν τους ιούς υπό διπλωματική ασυλία
Στο Κέντρο Λούγκαρ έχουν αναλάβει οι βιολόγοι της αμερικανικής μονάδας ιατρικών ερευνών στρατού-Γεωργίας (USAMRU-G) μαζί με ιδιωτικούς αμερικανικούς εργολάβους και το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νόσων (CDC). Ορισμένες ζώνες του εργαστηρίου είναι διαβαθμισμένες ζώνες και είναι προσιτές μόνο στους αμερικανούς πολίτες με άδεια ασφαλείας . Χορηγείται διπλωματική ασυλία δυνάμει της συμφωνίας ΗΠΑ-Γεωργίας του 2002 για την αμυντική συνεργασία.
Το διεθνές δίκαιο δεν ισχύει εδώ
Σύμφωνα με μια συμφωνία διάρκειας 3 ετών μεταξύ του Ινστιτούτου Στρατού Walter Reeds και του Γεωργιανού Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (NCDC), το Πεντάγωνο έχει αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στην τοπική συλλογή θανατηφόρων βιολογικών παραγόντων για να τα μελετήσει. Αυτοί είναι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν τον Ανθράκα, την Τουλαρεμία, τη Βρουκέλλα και την πανούκλα.
Drone για την απελευθέρωση των τοξικών κουνουπιών
Το έργο που πραγματοποιούν οι διπλωμάτες των ΗΠΑ στο Κέντρο Lugar δεν έχει καμία σχέση με τη διπλωματία και δεν εμπίπτει στη Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις. Ο Joshua Bast, για παράδειγμα, είναι ένας εντομολόγος και ερευνά έντομα, σύμφωνα με ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η αμερικανική πρεσβεία για την προώθηση των ειρηνικών σκοπών του κατά τα άλλα στρατιωτικού προγράμματος των ΗΠΑ στη Γεωργία.
Γιατί δουλεύει ένας εντομολόγος για τον αμερικανικό στρατό και γιατί του αναγνωρίζεται διπλωματική ασυλία; Ο εντομολογικός πόλεμος είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου που χρησιμοποιεί τα έντομα για να μεταδώσει ασθένειες. Η Γεωργία συνορεύει με τον βασικό αντίπαλο των ΗΠΑ – τη Ρωσία. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες της για τη δυνητική ανάπτυξη βιολογικών όπλων κοντά στα ρωσικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης των ασθενειών μέσω των εντόμων.
Οι φόβοι αυτοί δεν είναι αβάσιμοι, λαμβάνοντας υπόψη ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για ένα σύστημα αποδέσμευσης τοξικών κουνουπιών , το οποίο χορηγήθηκε από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών το 2014. Η εφεύρεση περιλαμβάνει ένα drone που μπορεί να απελευθερώσει μολυσμένα κουνούπια.
Ο εφευρέτης του drone για την απελευθέρωση των τοξικών κουνουπιών S. Mill Calvert έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 42 παρόμοιες στρατιωτικές εφευρέσεις για τον αμερικανικό στρατό και τις ειδικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που προκαλούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σε διάστημα μόλις δύο ετών από το 2013 έως το 2015. Τέτοιο όνομα όμως δεν υπάρχει στο μητρώο των πολιτών των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός δικηγόρος Louis Ventre, ο οποίος υπέβαλε την αίτηση, αρνήθηκε να σχολιάσει αν αυτό το όνομα ήταν ψευδώνυμο και ποιος ήταν ο πελάτης του.
Τα έγγραφα δείχνουν μια σειρά έργων του Πενταγώνου που περιλαμβάνουν έντομα ως φορείς ασθενειών στη Γεωργία. Το 2014 το Κέντρο Lugar εξοπλίστηκε με ένα εργαστήριο εντόμων και ξεκίνησε ένα έργο σχετικά με τις σκνίπες στη Γεωργία και στον Καύκασο.
Κατά την περίοδο 2014-2015 συλλέχθηκαν σκνίπες στο πλαίσιο ενός άλλου έργου “Εργασίες επιτήρησης για οξεία φλεβική ασθένεια” και δοκιμάστηκαν όλες ηταν οι θηλυκές σκνίπες για τον προσδιορισμό του ποσοστού μολυσματικότητας τους. Ένα τρίτο έργο, που περιλάμβανε επίσης τη συλλογή των πεταλούδων, μελέτησε τα χαρακτηριστικά των σιελογόνων αδένων τους. Οι σκνίπες φέρουν επικίνδυνα παράσιτα στο σάλιο τους, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν στους ανθρώπους μέσα από ένα δάγκωμα.
Οι επιστήμονες του Πενταγώνου πραγματοποίησαν επίσης πειράματα που αφορούν τα τροπικά κουνούπια και τα τσιμπούρια στη Γεωργία. Το 2016, συλλέχθηκαν 21.590 τσιμπούρια για μια βάση δεδομένων DNA για μελλοντικές μελέτες στο Κέντρο Lugar στο πλαίσιο έργου του Πενταγώνου “Αξιολόγηση της οροθεραπείας και της γενετικής ποικιλότητας του ιού αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό (CCHFV) και τον ιό Hanta στη Γεωργία “.
Τα σχέδια του Πενταγώνου που αφορούν τα τσιμπούρια συνέπεσαν με μια ανεξήγητη εστία αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό (CCHF), η οποία προκαλείται από τη μόλυνση μέσω ιού που φέρουν τσιμπούρια. Το 2014, 34 άτομα μολύνθηκαν(μεταξύ των οποίων ένα παιδί ηλικίας 4 ετών). Συνολικά 60 περιπτώσεις με 9 θανάτους έχουν καταχωριστεί στη Γεωργία από το 2009, σύμφωνα με διαρροή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο διευθυντής του κέντρου Lugar Amiran Gamkrelidze στον Υπουργό Υγείας της Γεωργίας David Sergeenko.
Περαστικά μας…….
OmegaNbc.com
Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε, προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778). Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com