Main Menu

Πάνω από 800 δις ευρώ θα εισπράξει το Υπερταμείο από την υφαρπαγή της ελληνικής δημόσιας περιουσίας

 

Περισσότερα από 800 δις ευρώ προγραμματίζεται να εισπράξει το Υπερταμείο υπό τον έλεγχο των δανειστών (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσία) στη διάρκεια των επόμενων 35 χρόνων της λειτουργίας του από την εκμετάλλευση-υφαρπαγή του συνόλου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας. Αυτό προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς από την απόφαση του Eurogroup της 17/7/2017, με την οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας ανέρχονται σε 15%-20% του ΑΕΠ ετησίως, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις. Αν και υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια για το όλο θέμα, στα ποσά αυτά υποθέτουμε ότι περιλαμβάνεται και το πλεόνασμα του 3,5% του προϋπολογισμού ( 2,5% μετά το 2022).

Στην απόφαση του Eurogroup της 16/7/2017, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι, «οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρα μας ( GNF-Gross Financial Needs), ανέρχονται στο 15%-20% του ΑΕΠ, ποσά δηλ. της τάξης των 26-37 δις ετησίως (…..the Eurogroup recalled the assessment of debt sustainability with reference to the agreed benchmarks for gross financing needs: GFN should remain below 15% of GDP in the medium term and below 20% of GDP thereafter so as to ensure that debt remains on a sustained downward path.). Η περίτεχνη ως άνω διατύπωση επιβεβαιώνει τις υποθέσεις εργασίας που αναφέρθηκαν εδώ.

Στην υπόθεση εργασίας που γίνεται εδώ, εκτιμούμε ότι, οι δανειστές επιτυγχάνουν να εισπράξουν το λιγότερο 27 δις κατά μέσο όρο ετησίως από το πλεόνασμα, τις πωλήσεις και ενοικιάσεις δημόσιας περιουσίας μέσω του Υπερταμείου. Αν αυτό προεκταθεί στα επόμενα 35 χρόνια, τότε αθροίζονται συνολικά 810 δις ευρώ. Ο εισπρακτικός αυτός στόχος, όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικός, έχει λογική βάση, αφού το σύνολο της δημόσιας περιουσίας ασφαλώς και τον ξεπερνά.

Η ανακοίνωση του Υπερταμείου που επιβεβαιώνει την κλοπή

Είναι ξεκάθαρο ότι, το σύνολο της δημόσιας περιουσίας περιέρχεται στο Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσία -Hellenic Corporation of Assets and Participations). Αυτό προκύπτει εκτός των άλλων, από τη λιτή όσο και σαφή ανακοίνωση του αυτού του ξένου φορέα κατοχής η οποία αναφέρει συγκεκριμένα : «Κατόπιν της ψήφισης του νόμου 4512/2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ανακοινώνει την επίσημη μεταβίβαση των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο δυναμικό της”.

Οι εισπρακτικοί στόχοι, οι κίβδηλες ανακοινώσεις και η πραγματικότητα

Η διάρκεια ζωή του Υπερταμείου έχει οριστεί για 35 έτη. Στο τρίτο μνημόνιο προβλέπονταν πως στο νέο ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία περί τα 50 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες η οποία, όμως, εξαϋλώθηκε αφού τις τράπεζες υφάρπαξαν μισοτιμής ξένοι αρπακτικοί Γύπες.

Η πραγματικότητα είναι όμως διαφορετική. Όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω, ο εισπρακτικός στόχος του Υπερταμείου είναι συνολικά έσοδα άνω των 800 δισ. όπως εκτιμάται με την μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις της υπόθεσης εργασίας που παρουσιάστηκε εδώ Τα ποσά αυτά, προφανώς θα καλύψουν το σημερινό χρέος της τάξης των 340 δις με την προσθήκη των τοκοχρεωλυσίων και διάφορων χρηματιστηριακών επιβαρύνσεων που επιβάλλονται από και μέσα στο καθεστώς της ευρωκατοχής. Αν οι ξένοι άρπαγες τελικά καταφέρουν να υφαρπάσουν τέτοια αστρονομικά ποσά από τη χώρα μας, αποστερώντας την από ζωτικούς πόρους, έ, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας του Ραγιά.

Θεόδωρος Κατσανέβας

 

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.com

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com