Main Menu

Οι Φιλιππίνες τείνουν προς την αγορά του τουρκικού ελικοπτέρου μάχης T-129

 

Το υπουργείο εθνικής άμυνας των Φιλιππίνων (DND) τείνει προς την αγορά του πολλαπλών ρόλων ελικοπτέρου μάχης T129 ATAK των τουρκικών αεροδιαστημικών βιομηχανιών για να καλύψει την μακροχρόνια απαίτηση της φιλιππινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας (PAF).

Η ομάδα προμήθειας που συστάθηκε από την PAF για την υποστήριξη του προγράμματος του ελικοπτέρου μάχης γενικής χρήσης (CUH) αναγνώρισε οτι η πλατφόρμα T129 πληροί τις απαιτήσεις ικανοτήτων, παρότι το πρότζεκτ της προμήθειας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Ο Αρσένιο Αντολόνγκ, ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του DND, δήλωσε, την 29η Νοεμβρίου, στο Jane’s, “Το DND, ανάμεσα στις υπόλοιπες επιλογές, εξετάζει την προμήθεια των επιθετικών ελικοπτέρων T129 από την Τουρκία, με βάση τις συστάσεις της τεχνικής ομάδας εργασίας της φιλιππινεζικής πολεμικής αεροπορίας. Πρέπει να επισημανθεί, ωστόσο, οτι το πρότζεκτ της προμήθειας βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.”

Τα σχόλια του Αντολόνγκ έγιναν λίγες ημέρες αφότου ο αρχηγός της PAF, Αντιπτέραρχος Γαλιλαίο Κιντανάρ, φέρεται να αποκάλυψε οτι το T129 ήταν η προτιμώμενη επιλογή της τεχνικής ομάδας εργασίας της Πολεμικής Αεροπορίας για το πρόγραμμα CUH. Η PAF ειναι κατανοητό οτι έχει διαβιβάσει την πρόταση της για την αγορά του T129 στο DND, το οποίο αναμένεται τώρα να συνεργαστεί με την TAI για την ενδεχόμενη αγορά.

Η αγορά αναμένεται να διευκολυνθεί μέσω μιας διακυβερνητικής συμφωνίας ανάμεσα στις Φιλιππίνες και την Τουρκία, που πιθανόν να περιλαμβάνει την χρηματοδότηση από την Turk Eximbank, την επίσημη τουρκική χρηματοδοτική υπηρεσία.

Τα τελευταία χρόνια, οι αμυντικοί δεσμοί ανάμεσα στις χώρες έχουν γίνει πιο δυνατοί δια μέσου των διπλωματικών οδών και νωρίτερα αυτό το έτος Φιλιππίνες και Τουρκία συμφωνήσαν να επεκτείνουν την αμυντική βιομηχανική συνεργασία. Η μοναδική προηγούμενη εξαγωγική πώληση αμυντικού υλικού της Τουρκίας προς τις Φιλιππίνες ήταν η πώληση εφτά ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων ACV-15 που κατασκευάζει η FNSS Savunma Sistemleri. Αυτά τα οχήματα παραδόθηκαν το 2010.

Jon Grevatt

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com