Main Menu

Οι Αμερικανικές Εκλογές Δεν Τελείωσαν – Μα τα Ελληνικά ΜΜΕ λένε άλλα…;;;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλιο του OmegaNbc.com:

 

Αλήθεια ποιος θα εγκαλέσει τα Ελληνικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά για τις ανακρίβειες που μεταδίδουν, στην καλύτερη περίπτωση ανακρίβειες, γιατί εάν το εμβαθύνουμε λιγάκι, θα δούμε ότι πρόκειται για καθαρά μεροληπτική στάση, που βρίθει από ψεύδη και μάλιστα σε σημείο που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κράτους, αλήθεια κάνουμε εμείς τέτοια πράματα;

Το θέμα φυσικά δεν είναι εάν βγει ο Τράμπ ή ο Μπάϊντεν, αυτό είναι θέμα των πολιτών των ΗΠΑ και όχι δικό μας, το θέμα είναι ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ψευδής η ελλιπείς ειδήσεις με μονομερή παρουσίαση στους Έλληνες πολίτες.

Αλήθεια γιαυτό τον λόγο τους έχουν παραχωρηθεί οι δημόσιες συχνότητες; Ακόμα και εάν δεχθούμε ότι παραπληροφορήθηκαν από  Αμερικανικά ΜΜΕ, δεν υποχρέωση τους να διασταυρώνουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν; και εάν όχι ποιου είναι υποχρέωση των πολιτών;

Αλλά εδώ δεν πρόκειται για λάθος, καθώς σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ στην Ελλάδα,  όλα τα ρεπορτάζ για τις εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά και πριν από αυτές, όλα τα ρεπορτάζ για τον Τράμπ ήταν σαφέστατα ξεκάθαρα εναντίων του, αυτή είναι η δουλειά τους, ή να μεταδίδουν ειδήσεις, αντικειμενικές ειδήσεις;

Μα θα πει κάποιος ο Τράμπ είναι έτσι, είναι αλλιώς κλπ κλπ, μάλιστα και τι ; Τα ΜΜΕ θα αποφασίσουν για το ποιος θα εκλεγεί η όχι, ανάλογα τις ορέξεις τους, ή το Pay Check που ενδεχομένως μπορεί να έχουν λάβει;

Και η Δημοκρατία; η Αλήθεια; η Διαφάνεια; που πάνε βόλτα στον “μεγάλο περίπατο της Αθήνας;”

Ευθύνες για αυτή την παραπληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών θα υπάρξει;

Στην καλύτερη περίπτωση τα Ελληνικά ΜΜΕ είναι παντελώς αφελή και σε καμία περίπτωση δεν ασκούν δημοσιογραφία οι υπάλληλοι τους, απλά αναμεταδίδουν ότι τους πουν χωρίς να το ελέγξουν και στην χειρότερη περίπτωση εκτελούν συγκεκριμένες οδηγίες προς “ναυτιλομένους”.

Από ποιους; δεν ξέρουμε δεν είναι η δουλειά μας αυτή, εμείς διατυπώνουμε τα γεγονότα, έχοντας πολλές απορίες και κάνουμε ερωτήσεις,  μακάρι να κάνουμε λάθος, άλλα κάνουμε λάθος;;;……… Ο εισαγγελέας τι κάνει ;  Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που είναι η Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή για την Ραδιοτηλεόραση τι κάνει;

 

 


 

 

Patrick Armstrong, Strategic Culture, 4-12-20 

 

Μετάφραση / Εισαγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού

[Το κατωτέρω άρθρο – παραφωνία, μεταξύ  εκατοντάδων  άλλων   πανηγυρικών-  με την νηφάλια και βαθυστόχαστη  εξέταση των  ιδιαίτερων  χαρακτηριστικών των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών και των εκρηκτικών συνεπειών που  πιθανότατα εγκυμονούν, αποτελεί ασφαλώς χειμερινή ψυχρολουσία για  πολυεθνικό πλήθος προώρως  εορταζόντων.  Αξίζει ωστόσο της προσοχής των ερευνητών της πραγματικότητας και των εξελίξεων που προαναγγέλλει. Ο συντάκτης του διετέλεσε αναλυτής στο Υπουργείο Αμύνης του Καναδά από το 1984, με ειδικότητα την  σοβιετική Ρωσία και σύμβουλος στην Καναδική πρεσβεία στην Μόσχα, στην περίοδο 1993-1996. Αποσύρθηκε το 20ο8 και έκτοτε αρθρογραφεί σε όργανα ελεύθερης ενημέρωσης.]

 

Σωστά έπραξε ο Πρόεδρος Πούτιν να μην συγχαρεί τον Τζο Μπάϊντεν για την εκλογή του. Και αυτό για δυο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι η περίπλοκη διαδικασία των αμερικανικών εκλογών δεν  έχει λήξει. Επομένως, καθώς ο Τραμπ δεν έχει παραδεχθεί ήττα, δεν υπάρχει «εκλεγόμενος πρόεδρος». Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα αποτελέσματα μπορούν να  ανατραπούν λόγω νοθείας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Πούτιν τελικά θα αποδειχθεί εξυπνότερος από όλους  αυτούς που έσπευσαν να συγχαρούν τον Μπάϊντεν πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
.
Η ακρόαση στην Γερουσία της Πενσυλβανίας και οι αγωγές που κατατέθηκαν στην Γεωργία και στο Μίσιγκαν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ήσαν η πρώτη δημόσια έκθεση των επιχειρημάτων και των υποστηρικτικών στοιχείων νόθευσης των εκλογών – αν και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης κατήγγελλαν το γεγονός από την αρχή.
.
Τα αποδεικτικά στοιχεία για την νοθεία είναι τεσσάρων κατηγοριών: Καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, απίθανες αντινομίες, στατιστικές αναλύσεις και ο ρόλος των μηχανών ψηφοφορίας και του λογισμικού τους. Είναι δύσκολο να καταλήξεις σε αριθμούς. Υπάρχουν σχέσεις και πρότυπα  άγνωστα και στον νοθευτή. Προτιμότερο να ανακοινώσεις απλά ένα τελικό ποσοστό αλά Σοβιετική ΄Ενωση. Αυτό το κείμενο παρουσιάζει μια σύνοψη μερικών από τις προβληματικές καταστάσεις  στα ανακοινωθέντα αποτελέσματα και περιγράφει μερικούς από τους «στατιστικούς εξωφρενισμούς».
.
Παρεμπιπτόντως, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση συχνά σπεύδει να κηρύξει νόθες τις εκλογές σε κάποιες ξένες χώρες και με απλό κλάσμα παρόμοιων στοιχείων. ΄Η ακόμη, όπως στην περίπτωση της Λευκορωσίας, χωρίς  εντελώς κανένα διαπιστωμένο στοιχείο: Ούτε από έξιτ-πολς, ούτε από θολές βιντεοταινίες, ούτε από  τίποτα.
.
Υπάρχουν τώρα εκατοντάδες, αν μη χιλιάδες αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων για περίεργα συμβάντα –ξαφνικές αφίξεις ψήφων, παρατηρητές που κρατούνται μακριά από τα τμήματα, διακοπές καταμέτρησης, που προφανώς όμως συνεχίζεται μυστικά, δέματα ψηφοδελτίων με το όνομα μόνο του Μπάϊντεν, ψήφους για τον Τραμπ κατεστραμμένες, ύποπτες διορθώσεις ψηφοδελτίων, περιφερόμενα τσιπάκια USB, νεκροί που ψηφίζουν, προβλήματα υπολογιστών, που περνούν στον Μπάϊντεν ψήφους του Τραμπ.
.
Πολλά από αυτά τα φαινόμενα καταγράφονται στις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις και τις μηνύσεις και μπορούν να διαβαστούν και να δικαστούν από το κοινό. Πολλές καταθέσεις μαρτύρων μπορούν φυσικά να αγνοηθούν για τον ένα ή τον άλλο σοβαρό λόγο, αλλά τώρα είναι πάρα πολλές και εμφανίζονται συνεχώς περισσότερες για να απορριφθούν με ελαφρότητα.
.
Το αποτέλεσμα παρουσιάζει απίθανα χαρακτηριστικά. Ο Μπάϊντεν συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους από τον Κλίντον  η τον Ομπάμα στις περισσότερες περιφέρειες, αλλά πολύ περισσότερες στις «επίμαχες», αμφίρροπες πολιτείες. Υπάρχουν εντυπωσιακές αντιφάσεις στην ψηφοφορία: Στις επίμαχες πολιτείες εμφανίζονται μεγάλες διαφορές μεταξύ του αριθμού των ψήφων (χτυπητά περισσότερων) υπέρ του Μπάϊντεν και των ψήφων (εντυπωσιακά λιγότερων) υπέρ του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για την Γερουσία. Υπάρχουν περιπτώσεις ιστορικά υψηλού αριθμού ψήφων υπέρ Μπάϊντεν σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες των «επίμαχων πολιτειών». Απίθανα μεγάλες πλειοψηφίες εμφανίζονται σε οίκους ευγηρίας και ομαδικής στέγασης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου εμφανίζονται ψηφίσαντες περισσότεροι των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων. Γενικά ήταν μια κακιά ημέρα για τους Δημοκρατικούς υποψηφίους: Έχασαν έδρες και στην ομοσπονδιακή Βουλή και στα νομοθετικά όργανα των Πολιτειών, αλλά εμείς καλούμαστε να πιστέψουμε πως ο Μπάϊντεν κέρδισε μιαν εντυπωσιακή νίκη. Ίσως κάθε ένα από τα πάρα πάνω παράδοξα μπορεί μόνο του να εξηγηθεί, αλλά  πως χωράει εξήγηση  για το σύνολο;
.
Η επόμενη ομάδα στοιχείων εντάσσεται στην στατιστικήν ανάλυση. Διαπιστώνουμε ότι οι ψήφοι υπέρ Μπάιντεν τις περισσότερες φορές και οι ψήφοι υπέρ Τραμπ γενικά  συμπίπτουν πάντοτε με την καμπή του Νόμου του Benford. Αλλά στις περιφέρειες όπου ο Μπάϊντεν είχε ανάγκη τις ψήφους δεν συμπίπτουν με αυτήν. Παραβιάσεις του Νόμου του Benford είναι για τους ειδικούς ερευνητές το κοινό μέτρο για την διάγνωση εκλογικής νοθείας.
.
Η ανάλυση των κινουμένων στον χρόνο μέσων όρων δείχνει μια σταθεροποιημένη αναλογία στις ψήφους υπέρ Μπάϊντεν με ένα ξαφνικό άλμα στις ώρες όπου η καταμέτρηση «είχε σταματήσει». Σε μερικές περιπτώσεις η διαλογή των ψήφων φαινόταν να είχε γίνει ταχύτερα από όσο είναι φυσιολογικά δυνατό. Άλλες αναλύσεις δείχνουν ύποπτες εκτοξεύσεις των ψήφων υπέρ Μπάϊντεν. Το φαινόμενο προκάλεσε την απορία ειδικών και οι αναλύσεις τους υποδείκνυαν νοθεία. Και εδώ πάλι αυτές οι ενδείξεις είναι πάρα πολλές και όλες δείχνουν σε μία κατεύθυνση για να μπορούν να παραμερισθούν χωρίς δισταγμό.
.
Υπάρχει τέλος μια ολόκληρη κατηγορία προβλημάτων με τις μηχανές ψηφοφορίας και ιδίως τις Dominion- και το λογισμικό τους. Καταγγέλλεται ότι αυτές οι μηχανές και το λογισμικό σχεδιάστηκαν για να παράγουν ψευδή αποτελέσματα: Σύνολα μπορούν να αλλαχθούν, ψήφοι μπορούν να μεταπηδήσουν από τον ένα υποψήφιο στην άλλο, εισερχόμενη ψήφος μπορεί να πιστωθεί σε συγκεκριμένο υποψήφιο και ούτω καθεξής. Υπάρχουν ένορκες μαρτυρίες γι’ αυτά.
.
Τηλεγραφήματα αμερικανικών πρεσβειών και προηγούμενες έρευνες έχουν υποδείξει προβλήματα με τις μηχανές Dominion   (Σημ.Μτφ: ΄Εχουν χρησιμοποιηθεί σε εκλογές ξένων χωρών), αλλά αυτές οι μηχανές και τα λογισμικά τους χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα στις  αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020. 
Είναι και η ξένη εμπλοκή δυνατή σε αυτές τις σημαντικές μηχανές: Πολλά τμήματά τους έχουν κατασκευασθεί στην Κίνα. ΄Ενορκες καταθέσεις αναφέρουν ότι αθροίσματα ψηφοφορίας εστάλησαν σε ξένες χώρες μέσω Ιντερνέτ και ότι κωδικοί εισόδου στο σύστημα ήταν ευρύτατα διαθέσιμοι. ΄Ενας ειδικός για την ασφάλεια των υπολογιστών καταθέτει ότι οι μηχανές μετέφεραν από τον Τραμπ στον Μπάϊντεν «εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους». Αυτά τα ζητήματα προσελκύουν προγραμματιστές υπολογιστών και χάκερς και υπάρχουν τώρα στο ιντερνέτ αρκετά βίντεο που δείχνουν πόσο εύκολα μπορούν να παραβιαστούν αυτές οι μηχανές.
.
Συνοπτικά, αυτό που καταγγέλλεται είναι ότι οι μηχανές ψηφοφορίας ήταν προγραμματισμένες να νοθεύσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις κρίσιμες πολιτείες (και ίσως παντού) σε αριθμό ψήφων που είχε κριθεί επαρκής. Αλλά η πλειοψηφία υπέρ του Τραμπ ήταν τόσο πολύ μεγαλύτερη από όσο περίμεναν ώστε η καταμέτρηση απαιτήθηκε να «διακοπεί» στις «επίμαχες πολιτείες». Και στον χρόνο της «διακοπής» παρήχθησαν ψήφοι για την κάλυψη του ελλείμματος.
.
Η εικόνα μιας ομαλής κόκκινης ανοδικής καμπύλης που ξεπερνιέται από μια γαλάζια κλιμακωτή καμπύλη έγινε το έμβλημα αυτών που πιστεύουν στην παρέμβαση τέτοιων ενέσεων με εικονικά ποσοστά.
.
Όλα αυτά τώρα έχουν σχηματίσει έναν μεγάλο σωρό κατηγοριών, μαρτυρικών καταθέσεων και καταγγελιών: Μπορούν αυτές οι κατηγορίες να αποδειχθούν σε δικαστήριο (παρακάμπτοντας το ερώτημα κατά πόσο μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τα αμερικανικά δικαστήρια να κρίνουν δίκαια μια τέτοια  διχαστική πολιτική διαφορά) ;
.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Άρθρου ΙΙ, παράγραφος Ι του  αμερικανικού Συντάγματος, « Κάθε Πολιτεία θα διορίσει, κατά τον τρόπο που μπορεί να προσδιορίζει η σχετική νομοθεσία, έναν αριθμό εκλεκτόρων…» Μπορεί άραγε νομοθετικά σώματα αρκετών πολιτειών να πειστούν να επιλέξουν Εκλέκτορες που θα ψηφίσουν Πρόεδρο Τραμπ; Θα το δούμε. Αλλά ασφαλώς υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που δεν μπορούν να αγνοηθούν ανέμελα και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι οποιαδήποτε πλευρά θα υποχωρήσει, μέχρι η αναμέτρηση να πάει μέχρις εσχάτων.
.
Αλλά οτιδήποτε και αν αποφασισθεί ο μισός πληθυσμός θα είναι πεπεισμένος ότι η εκλογή έχει κλαπεί. Πράγματι μια δημοσκόπηση Rasmussen, στα μέσα Νοεμβρίου, έδειξε ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός –συμπεριλαμβανομένου του 30% των Δημοκρατικών!- ήδη πιστεύει ότι «Οι Δημοκρατικοί έκλεψαν ψήφους ή κατέστρεψαν ψήφους του Τραμπ,  σε αρκετές πολιτείες, για να εξασφαλίσουν την νίκη του  Μπάϊντεν.»
.
Το 2020 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τις ΗΠΑ: Ο Κορωναϊός προκάλεσε όλεθρο, τα οικονομικά κέρδη των τελευταίων λίγων χρόνων διαβρώθηκαν, η πολιτική βία και οι ταραχές ήταν καθημερινό φαινόμενο. Μια αμφισβητούμενη εκλογή που αφήνει τον μισό πληθυσμό να πιστεύει ότι έχασε την εξουσία κατόπιν απάτης δεν πρόκειται επιφέρει ειρήνευση. Πολλοί μιλούν, αν όχι  για απροκάλυπτο εμφύλιο πόλεμο, για σοβαρές πολιτικές συγκρούσεις.
.
Και σε συνθήκες διαδεδομένων πολιτικών συγκρούσεων ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη, ποιο θα είναι το μέλλον του Imperium Americanum? Πολλοί διανοούμενοι θα επαναλάβουν την φράση του Plehve για την γοητεία ενός μικρού νικηφόρου πολέμου ως μέσου περισπασμού της προσοχής του πληθυσμού.
.
Αλλά πόσοι μικροί πόλεμοι έχουν απομείνει; Αφγανιστάν; Ιράκ; Ελάχιστα νικηφόροι. Είναι απίθανο ότι η ανατροπή του Μαδούρο θα ήταν πολύ σύντομη υπόθεση και ότι ακόμη και αν ήταν, θα μπορούσε να περισπάσει φανατισμένους Αμερικανούς ταραξίες. ΄Ενας πόλεμος με το Ιράν δεν θα ήταν ούτε μικρός ούτε νικηφόρος. ΄Ενας πραγματικός εμφύλιος πόλεμος θα δίχαζε τον αμερικανικό στρατό και θα τον έφερνε στην πατρίδα. Οι συνέπειες των αμερικανικών εκλογών, οποιοσδήποτε και αν καταλήξει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, θα είναι μακρόσυρτες. Το Imperium θα έχει μεγάλες σκοτούρες στο σπίτι.
.
Και από την σκοπιά της Μόσχας, τι; Η εσωστρέφεια των αμερικανικών  δυνατοτήτων στην αντιμετώπιση των εσωτερικών προβλημάτων θα ήταν ευπρόσδεκτη, αλλά όχι και οι κίνδυνοι έκρηξης ενός πυρηνικού κράτους. Το 2021 μπορεί να κάνει το 2020 να μοιάζει σαν ένας ευλογημένος όρμος σταθερότητας.

 

 

 

Πηγή: strategic-culture.org – infognomonpolitics.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com , ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τα ανάλογα στοιχεία.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

*Το OmegaNbc.com  δεν υιοθετεί απόψεις αρθρογράφων σε άρθρα που δημοσιεύει και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέση του.
Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το  OmegaNbc.com  ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)