Main Menu

“Καψώνια” στην Τουρκία από τις ΗΠΑ – Αναβάλλονται οι εξαγωγές του ελικοπτέρου T-129 ATAK στο Πακιστάν.

 

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη που έχει να επιδείξει η Τουρκία στην αμυντική της βιομηχανία με φιλόδοξα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία χρηματοδότησε φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες πλέον.

Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργού Άμυνας είπε σε ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων TASS, ότι οι παραδόσεις του τουρκικού ελικοπτέρου T-129 ATAK στο Πακιστάν έχουν αναβληθεί, καθώς οι ΗΠΑ αρνούνται να εκδώσουν άδεια για την προμήθεια κινητήρων για αυτό.

Η Άγκυρα έχει συμφωνήσει για την πώληση 30 τέτοιων ελικοπτέρων στο Πακιστάν

Η συμφωνία, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 30 ελικόπτερα του τύπου υπογράφτηκε τον Ιούλιο μετά από 4 χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Το ελικόπτερο είναι βασισμένο στο ιταλικό Α129, αλλά πλέον κατασκευάζεται στην Τουρκία που έχει αντικαταστήσει τα περισσότερα υποσυστήματά του με τουρκικά, δεν έχει όμως αναπτύξει ακόμα εγχώριο κινητήρα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί ακόμα τον LHTEC T800 που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ από κοινοπραξία της αμερικανικής Honeywell και της βρετανικής Rolls-Royce.

Γαλλικοί και πολωνικοί κινητήρες θεωρούνται ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στο ελικόπτερο, να γίνουν νέες δοκιμές για να πιστοποιηθούν οι επιδόσεις σε μεγάλο υψόμετρο και υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Ακόμα υποτιθέμενοι υποψήφιοι αγοραστές, όπως η πιθανή επιλογή του T-129 ATAK από τις Φιλιππίνες (όπως αναφέραμε σε σχετικό άρθρο μας χθες), πλέον πέφτουν στο κενό. Συνεργασίες με ξένες εταιρείες πλέον παγώνουν, αφού δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Τουρκία σε σχέση με την σύγκρουσή της με τις ΗΠΑ θα συνεχίζουν πολλαπλασιάζονται.

Οι συνέπειες των γεωπολιτικών επιλογών της Τουρκίας θα είναι ορατές για πολλά χρόνια στο μέλλον.

 

 

Με πληροφορίες από το Tass & το RT

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com