Main Menu

Κάτι βρωμάει στα συριακά πετρελαϊκά κοιτάσματα

 

Gordon Duff* – New Eastern Outlook 27/10/2019

Όταν οι ΗΠΑ “αποσύρθηκαν” από τη Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε διασφαλίσει το συριακό πετρέλαιο από τον ISIS και το προστατεύει.
Μετέπειτα, ανακοίνωσαν ότι οι ΗΠΑ αφήναν εκεί 500 στρατιωτικούς και θα μετακινούνταν σε βαριά πανοπλία, κάτι που έγινε πολύ έξω από το πεδίο των συμφωνιών με τη Ρωσία και σίγουρα παραβιάζει την κυριαρχία της Συρίας.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι μέχρι και 400 ιδιωτικοί στρατιωτικοί εργολάβοι θα σταθμεύουν εκεί.

Όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι δεν είχαν ποτέ επιχειρήσει οι ΗΠΑ στην περιοχή αυτή ή κοντά, παρόλο που είχαμε πληροφορηθεί όλοι ότι αυτή η περιοχή είχε καθαριστεί από το ISIS από τις ΗΠΑ και τους Κούρδους συμμάχους τους, ήταν ένα ξεδιάντροπο ψέμα, ένα από τα χιλιάδες που ο Τραμπ έχει πει, αλλά μοναδικό στο είδος του.

Βλέπετε, οι ΗΠΑ είχαν κατηγορηθεί, ξανά και ξανά, ότι προστατεύουν τις βάσεις του ISIS στην περιοχή. Όχι μόνο αυτό, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν επανειλημμένα την αεροπορική δύναμη του “συνασπισμού” τους για να επιτεθούν, όχι μόνο σε συριακές αλλά και ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να επιτεθούν σε μονάδες του ISIS εντός και γύρω από την περιοχή.

Διοικητές των μυστικών υπηρεσιών, τόσο της Ρωσίας όσο και της Συρίας, με τους οποίους μίλησα, επιβεβαίωσαν ότι οι αμερικανικές βάσεις εντός και γύρω από τα συριακά πετρελαϊκά κοιτάσματα συνυπήρχαν με τους κοντινούς σχηματισμούς του ISIS και ότι υπήρχαν πολλές αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ και ο ISIS συνεργάστηκαν στενά.

Και φυσικά, έχουμε και τις ιστορίες, κυρίως από το Ιράκ, ότι οι Η.Π.Α. είχαν κανονικά μεταφέρει και τροφοδότησαν μονάδες του ISIS, αλλά αυτές οι ιστορίες ήταν χωρίς βίντεο και αφέθηκαν στην άκρη.

Πίσω από όλα αυτά, έχουμε την πολύ μακρά ιστορία κλοπής πετρελαίου στην περιοχή, αλλά πρώτα θα ασχοληθούμε με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Άσσαντ, με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία, υπό τον Ερντογάν, έχει κλέψει συριακά περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων, εργοστάσια ολόκληρα, πετρέλαιο, σιτάρι, αρχαιότητες και πολλά άλλα.

Είχα εξετάσει τους υπάρχοντες καταλόγους κλοπιμαίων με τον Δρ. Najm, τότε υπουργό Δικαιοσύνης, σήμερα καθηγητή δικαίου στη Δαμασκό και αρθρογράφο για τους Βετεράνους Σήμερα (Veterans Today).

Είχαμε ανακαλύψει ένα δίκτυο ψευδών ΜΚΟ (fake NGO’s) στην Τουρκία και τον Λίβανο, μερικές από τις ΗΠΑ, άλλες από τη Βρετανία, οι οποίες κινούνταν ελεύθερα υπό προστασία μέσα και έξω από τη Δαμασκό, και σε ευρύτερες περιοχές, εντός των γραμμών των περιοχών της Αλ Κάιντα και του ISIS.

Εκεί, συγκέντρωναν πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία και κανόνιζαν τη διαμετακόμισή τους στην Ευρώπη, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για δημοπρασίες, για τέχνη και αρχαιότητες ή για τον εμπλουτισμό των πολιτικά ισχυρών.

Στη συνέχεια, φυσικά, έχουμε το ζήτημα του πετρελαίου. Όταν οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ανακάλυψαν ότι οι ΗΠΑ δεν αγνοούσαν μόνο, αλλά προστάτευαν έως και 20.000 πετρελαιοφόρα οχήματα που λεηλατούσαν τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Βόρειου Ιράκ και της Ανατολικής Συρίας, είδαμε τη συνέχιση της αμερικανικής πολιτικής που χρονολογείται από το 2004.

Εκείνη την εποχή, ο συντάκτης του  Veteran Today (VT), Alex Powers, επέβλεπε την παραγωγή πετρελαίου του Ιράκ για λογαριασμό του διοικητή της κατοχής, Paul Bremmer.

Είχα γνωρίσει τον Alex για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς εργαζόμασταν σε «σχέδια» στο Πεντάγωνο.

Όταν μίλησα με τον ίδιο την περασμένη εβδομάδα, εξετάζοντας αυτή την ιστορία και τα πρόσφατα γεγονότα, μου θύμισε ότι υπήρξε μια ιδιωτική συμφωνία με αξιωματούχους του Μπους, πολλούς πιστούς στο Ισραήλ, για να μοιραστούν τα κέρδη του πετρελαίου που κλεπτόταν από το Ιράκ και μεταφερόταν με αγωγούς.

Το ιρακινό πετρέλαιο αναγνωριζόταν και μεταφερόταν σαν να ήταν από το Αζερμπαϊτζάν. Η μεθοδολογία για αυτή την απάτη, είναι να χρησιμοποιηθεί τό λεγόμενο “γουρούνι”, ένα κινούμενο ηλεκτρονικό πλωτήρα που χωρίζει διαφορετικές ροές πετρελαίου μέσα στον ίδιο αγωγό. Επίσης, μίλησα με τον επικεφαλής του γραφείου του VT, Jeffrey Silverman, ο οποίος μου είπε ότι το ίδιο συμβαίνει ακόμα τώρα, καλύπτοντας δισεκατομμύρια σε κλεμμένα πετρέλαια από το Ιράκ, ενώ αυτό ήταν ακόμα δυνατό μέχρι να το σταματήσει η Ρωσία, αλλά συνεχίζει από τη Συρία μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας ” γουρούνια ” και γίνεται με την κάλυψη εταιρειών του Αζερμπαϊτζάν που συνεργάζονται με την British Petroleum και την Exxon.

Στη συνέχεια, ήρθε στο μυαλό μας η δήλωση του Τραμπ σχετικά με τη «διασφάλιση του πετρελαίου». Οι πηγές μας, μας λένε ότι οι αμερικανικές εταιρείες λειτουργούσαν στο εσωτερικό της Συρίας καθ ‘όλη τη διάρκεια, συνεργαζόμενες με τον ISIS, περνώντας πετρέλαιο στην Τουρκία, στους αγωγούς, αποχαρακτηρίζοντας το, μέσω «γουρουνιών»,  ως πετρέλαιο της Κασπίας από τα κοιτάσματα πετρελαίου του Μπακού.

Αυτό σημαίνει ότι από το 2004, με ένα σύντομο διάλειμμα, οι ΗΠΑ κλέβουν πετρέλαιο από το Ιράκ, μετά από το Ιράκ και τη Συρία, πρώτα υπό στρατιωτική κατοχή και στη συνέχεια, και πάλι υπό στρατιωτική κατοχή.

Θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει από αυτή την άποψη ότι οι επιχειρήσεις της Αλ Κάιντα και του ISIS στο εσωτερικό του Ιράκ και της Συρίας ήταν μια αμερικανική στρατιωτική κατοχή, καθοδηγουμένη από εγκληματικότητα.

Η απόδειξη είναι συντριπτική.

Ακόμη χειρότερα, ο Τραμπ το παραδέχτηκε μόλις ανοιχτά, και μέχρι στιγμής, τίποτα δεν μπορεί να γίνει για αυτό, εκτός εάν η Συρία επιλέξει να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έχει δύο λόγους να κάνει ό, τι έκανε. Μια κατηγορία είναι ότι επωφελείται προσωπικά από την κλοπή πετρελαίου και άλλων βασικών προϊόντων, όπως το σιτάρι, ενώ ο λαός της Συρίας τιμωρείται με ασιτία.
Είναι προφανές ότι “διασφαλίζει” τα πετρελαϊκά πεδία από τις συριακές δυνάμεις που βρίσκονται μόνο λίγα μίλια μακριά, εξασφαλίζοντας τα για τη κοινοπραξία ISIS-Ουάσινγκτον η οποία έχει εμπλουτίσει μια επιλεγμένη ομάδα εγκληματιών επί σειρά ετών.

Αυτό, βεβαίως, έθεσε τη Ρωσία σε δύσκολη θέση. Αυτή η εγκληματικά παρανοϊκή παραβίαση της συριακής κυριαρχίας βασισμένη σε παράλογα ψεύδη και εικονικές παραδοχές ότι η Αμερική λειτουργεί από το 2001 ως «κράτος εγκληματίας» στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, αλλά μόνο εκεί;

Πόσο πετρέλαιο έχει κλαπεί από τη Λιβύη;

Όταν ψάχνετε για μοντέλο, απαιτείται στροφή προς το Αφγανιστάν. Όταν οι ΗΠΑ εισήλθαν στο Αφγανιστάν, η παραγωγή οπίου είχε σχεδόν εξαλειφθεί.
Μέσα σε 5 χρόνια, το Αφγανιστάν, υπό τις ΗΠΑ, στις προσπάθειες που χρηματοδότησε η USAID, παρήγαγε τότε το 95% του οπίου στον κόσμο. Τρία χρόνια αργότερα, το Αφγανιστάν παρήγαγε μεταποιημένο όπιο με αναφορές για κέντρα επεξεργασίας που κατασκευάστηκαν στην επαρχία Helmand, με εξοπλισμό και αναγκαίες χημικές ουσίες που εισήχθησαν στο Αφγανιστάν μέσω του Καράτσι του Πακιστάν.

Κοίταξα τις αναφορές αυτού του γεγονότος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με τον στρατηγό Πασά, τότε Γενικό Διευθυντή του πακιστανικού ISI, όταν συναντήθηκα μαζί του το 2011. Οι πηγές τους στο Αφγανιστάν, και φυσικά είναι τεράστιες, όχι μόνο ανίχνευσαν εξαγωγές αεροπορικώς και μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν αεροπορικές ικανότητες στο Αφγανιστάν, προς τη Δυτική Ευρώπη και, προφανώς, προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και, με φορτηγά στο Τατζικιστάν και στο Βορρά, στο πλαίσιο προγράμματος της CIA να μετακινηθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ηρωίνη στη Ρωσία.

Συμπέρασμα

Εντοπίσαμε τους δράστες. Μπορούμε να αποδείξουμε τα εγκλήματα. Αυτό που δεν έχουμε είναι μια επαρκής εξουσία για την επιβολή του διεθνούς δικαίου ενάντια σε μια εγκληματική συνωμοσία που ελέγχει τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο.

* Ο Γκόρντον Νταφ είναι βετεράνος μάχης του Ναυτικού των ΗΠΑ του πολέμου του Βιετνάμ, ο οποίος έχει εργαστεί για δεκαετίες σε θέματα βετεράνων και στρατιωτικών δυνάμεων και έχει συμβουλευτεί από κυβερνήσεις για ζητήματα ασφαλείας. Είναι ανώτερος συντάκτης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Veterans Today , ειδικά για το ηλεκτρονικό περιοδικό ” New Eastern Outlook “.

 

 

Πηγή: journal-neo.orginfognomonpolitics.blogspot.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)