Main Menu

Η Raytheon δείχνει πως, σύντομα, τα σμήνη ντρόουνς και τα λειζερ θα καταστήσουν τον πόλεμο μια παράστασή τρόμου επιστημονικής φαντασίας

 

Το να πούμε ότι τα ντρόουν αντιπροσωπεύουν το μέλλον των πολεμικών επιχειρήσεων θα ήταν εσφαλμένο επειδή τα ανθρωπινά όντα πιθανόν πάντα θα διαθέτουν έναν ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις και επειδή τα ντρόουνς ειναι ήδη ένα υπαρκτό μέρος των σύγχρονων πολεμικών επιχειρήσεων. Με πολλούς τρόπους, μπορούμε να πούμε οτι τα ντρόουνς εκπροσωπούν τον σημερινό πόλεμο τελευταίας τεχνολογίας.

Καθως κάποτε είχαν υποβιβαστεί στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας, ένας αριθμός όπλα λειζερ που τωρα χρηματοδοτούνται απο το αμερικανικό Πεντάγωνο υπόσχονται να αναδιαμορφώσουν τους τρόπους που θα τα χρησιμοποιήσουμε για τη διεξαγωγή των συνηθισμένων πολεμικών επιχειρήσεων στο εγγύς μέλλον. Τα όπλα λειζερ μεγάλης ισχύς αποτελούν ενα αξιόπιστο μέσο άμυνας εναντίον ντροουνς και πυραύλων. Όταν συνδυάζονται με σουίτες εξελιγμένων αισθητήρων και τους καλύτερους υπολογιστές που το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) έχει να προσφέρει, μπορουν, δυνητικά, να παρέχουν ένα επίπεδο προστασίας έναντι των επερχόμενων βλημάτων σε αντίθεση με οτιδήποτε έχει συναντηθεί στα πεδία των μαχών.

Καθώς στο άμεσο μέλλον τα σμήνη ντρόουνς πληροφοριών βρίσκουν ταχέως την πορεία τους στο πεδίο της μάχης, θα αποδειχθεί οτι ειναι ολοένα και πιο δύσκολο να εντοπίσεις και εμπλέξεις αυτά τα μικρά αεροσκάφη χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα. Τα λειζερ, ωστόσο, μπορουν να υπηρετούν ως η κύρια επιλογή άμυνας εναντίων των σμηνών ντρόουνς, προσφέροντας ταχεία πρόσκτηση και προσβολή από πλατφόρμες που έχουν σχεδόν περιορισμένη δυνατότητα πυρομαχικών.

Η ιδέα των αυτόματων αμυντικών συστημάτων λειζερ να προσβάλουν σμήνη ιπτάμενων εχθρικών ρομπότς ίσως να ακούγεται ως κάτι από τις ταινίες “Matrix”, αλλά πολλοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν οτι αυτά ίσως να ειναι η νέα κανονικότητα για τους πολέμους του 21ου αιώνα. Η Raythen εργάζεται για να εξελίξει αριθμό “λύσεων λειζερ” για το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ και παρήγαγε αυτό το μικρής διάρκειας βίντεο που προσφέρει μια εντελώς τρομακτική απεικόνιση του πως ίσως να δείχνουν οι πόλεμοι στο όχι τόσο μακρινό μέλλον. Αυτού του είδους τα διαφημιστικά υλικά δεν ειναι ασυνήθιστα, και ειναι λογικό για την Raytheon να επιδεικνύει τις ανάγκες για λειζερ με έναν δραματικό τρόπο, αλλά αυτό που ειναι τόσο ανησυχητικό με αυτό το βίντεο ειναι το γεγονός οτι μπορεί κάλλιστα να ειναι μια ακριβής απεικόνιση των μαχών για τα επόμενα χρόνια.

Αυτά τα λειζερ στο επιστημονικής φαντασίας βίντεο δεν ειναι κάποιου είδους φανταστική τεχνολογία που ακόμα την μαγειρεύουν. Ήδη η Raytheon έχει συστήματα λειζερ ικανά να προσβάλουν και να καταρρίπτουν εχθρικά ντρόουνς όπως οι βολές με πυροβόλα. Έχουν ακόμα αρχίσει να εργάζονται στην τοποθέτηση αυτών των συστημάτων λειζερ πάνω σε επιθετικά ελικόπτερά AH-64 Apache για λογαριασμό της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

“Προσφέρουμε καινοτόμα συστήματα όπλων λειζερ με κάλυψη 360 μοιρών για ναυτικές, χερσαίες και εναέριες εφαρμογές. Η δική μας τεχνολογία λειζερ ταυτοποιεί, παρακολουθεί και προστατεύει έναντι των εχθρικών πυραύλων όπλων, ανεπάνδρωτων οχημάτων, σμηνών επιθετικών σκαφών, προσβολές χαμηλούς κόστους με γεμιστήρες απεριορίστων “πυρομαχικών”, αναφέρει ο ιστότοπος της Raytheon.

“Τα συστήματα μας παράγουν μεγίστη ισχύς εξόδου σε συμπαγή και γεροδεμένα πακέτα. Η ανοιχτή αρχιτεκτονική διαθέτει αρθρωτές, ρυθμιζόμενες σχεδιάσεις που μπορουν να ενσωματωθούν σε μια ποικιλία τακτικών πλατφορμών καθιστώντας τες διαθέσιμες για άμεση χρήση στην μάχη.”

Alex Hollings

 

 

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το thenewsrep.com για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com